Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

Consiliul Județean Sibiu cofinanțează soluțiile pentru fluidizarea traficului către Cartierul Arhitecților

Rezidenții Cartierului Arhitecților de pe Calea Cisnădiei au primit o nouă promisiune care îi duce mai aproape de un trafic rutier mai puțin anevoios către orașul Sibiu – Consiliul Județean Sibiu va cofinanța atât investițiile în modernizarea drumului pe Calea Cisnădiei, cât și pentru realizarea unei noi legături rutiere între Cartierul Arhitecților și Șelimbăr.

Reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților s-au întâlnit pe 21 decembrie cu reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, printre care s-au numărat și Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și administratorul public al județului Sibiu, Sebastian Dotcoș. În cadrul discuțiilor a fost găsită o nouă soluție pentru rezolvarea problemei traficului intens în zona Calea Cisnădiei și anume implicarea directă a Consiliului Județean Sibiu prin co-finanțarea acestor investiții.

„Pentru actualul DJ 106C, care străbate Cartierul în acest moment, și aflat actualmente chiar în administrarea Consiliului Județean, varianta optimă din punct de vedere al modernizării infrastructurii ar fi preluarea drumului de către Primăria Cisnădie (care este o obligație prin lege a Primăriei Cisnădie în acest moment, drumul fiind aflat în intravilanul localității), urmând ca ulterior, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean actualul drum să fie modernizat, cu toate elementele necesare: mărirea numărului benzilor de circulație, iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii etc.

Varianta în care actualul DJ 106C ar rămâne în continuare în administrarea Consiliului Județean nu ar fi de dorit, pentru că prin păstrarea caracterului de drum județean (cu rectricțiile de rigoare, conform legii), Consiliul Județean nu ar putea interveni pe partea de iluminat public, treceri de pietoni, sensuri giratorii, iar lățimea acestuia ar fi de maxim 3 benzi de circulație (fiind necesară păstrarea șanțurilor laterale). Preluarea în administrarea Consiliului Local Cisnădie ar rezolva această problemă în sensul în care drumul județean ar primi caracterul de stradă, iar profilul său ar putea fi modificat, șanțurile laterale urmând a fi folosite pentru lărgire”, se arată pe cartierularhitectilor.ro.

CJ Sibiu și-a arătat disponibilitatea cofinanțării investițiilor și la crearea legăturii dintre Cartierul Arhitecților și Selimbăr.
„În ce privește realizarea unui drum de legătură dinspre Cartierul Arhitecților și zona Dedeman/ Troiță există de asemenea disponibilitatea Consiliului Județean pentru a susține financiar realizarea acestei legături rutiere. Singurul obstacol ar fi reglementarea prealabilă a situației juridice a terenurilor din Șelimbăr necesare pentru acest drum”
Rezidenții Cartierului Arhitecților lansează și un apel către primăriile din Cisnădie și Șelimbăr.
„Prin urmare, Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților face apel la domnul primar al orașului Cisnădie, domnul Gheorghe Huja, să demareze de urgență discuții cu Consiliul Județean pentru a prelua în administrarea orașului Cisnădie segmentul de drum aflat în intravilanul orașului Cisnădie (în zona Cartierului Arhitecților). Considerăm că prin implicarea financiară a Consiliului Județean Sibiu pentru această investiție nu mai există nici un obstacol real pentru preluarea de către Primaria Cisnădie a drumului și modernizarea acestuia, cu toate facilitățile necesare.

Totodată, Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților face apel la primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu să încerce reglementarea cât mai rapid posibil (putând folosi inclusiv varianta exproprierii, perfect posibilă inclusiv în cazul terenurilor supuse unor măsuri asigurătorii – art. 9 alin 31 din Legea 255/ 2010) a situației juridice a terenurilor pentru drumul de acces între Șelimbăr și Cartierul Arhitecților. Crearea acestui drum cu sprijinul financiar al Consiliului Județean va simplifica mult situația privind implicarea comunei Șelimbăr pentru realizarea acestui drum”

Sursa: cartierularhitectilor.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

punet-le TRAMVAI se poae gace si repede car hipodrom st cel mare gara/posibil si alte variante/ DE CE NU DISCUTATI?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

La TS exista diviziunea muncii:cineva scrie articolul,altcineva titlul;partea proasta e ca cei doi par a fi certati.
Raspunde

Cristina Bălău

Acum 2 ani

Bună seara. Atât articolul cât și titlul au fost scrise de aceeași persoană. Dacă ați găsit o greșeală și doriți să fiți de ajutor, cu drag aștept răspunsul dumneavoastră. Vă mulțumesc. Cristina Bălău
Raspunde

Mircea Stoica

Acum 2 ani

Consiliul Judetean ar trebui sa raspunda si ce s-a antamplat cu asfaltul pe ruta Cornatel Nucet Sacadate.Dupa un an va sfatuiesc sa-l ocoliti.
Raspunde

Viorica Dancila

Acum 2 ani

“Totodată, Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților face apel la primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu să încerce reglementarea cât mai rapid posibil (putând folosi inclusiv varianta exproprierii, perfect posibilă inclusiv în cazul terenurilor supuse unor măsuri asigurătorii – art. 9 alin 31 din Legea 255/ 2010) a situației juridice a terenurilor pentru drumul de acces între Șelimbăr și Cartierul Arhitecților. Crearea acestui drum cu sprijinul financiar al Consiliului Județean va simplifica mult situația privind implicarea comunei Șelimbăr pentru realizarea acestui drum” - români. Cu ce usurinta reprezentantii acestei asociatii propun ca unui alt cetatean, sau probabil altor cetateni sa li se ia cu forta terenul (chiar daca imbraca o forma legala, exproprierea propusa pana la urma asta este). Dar dezvoltatorii vostri si implicit voi, cand v-ati cumparat casele si apartamente in zona respectiva, nu v-ati pus problema cum intrati/iesiti de acolo? Autoritatile care au dat autorizatii, nu s-au sinchisit sa faca un plan. Sa aibe o idee. Si intr-un spirit atat de balcanic, incat inca pute a soric, mamaliga si castraveti, cu o lejeritate demna doar de modul in care se parcheaza pe aceste frumoase meleaguri, se propune sa li se ia terenul unora, de care ne doare la banana ca vreau sa ajung in conditii civilizate la birou. Sunt convins ca cel care a propus asta habar n-are in ce consta procedural si faptic aceqsta peocesura. Nu stie cate procese au fost pe rolul instantelor in legatura cu exproprieriile in legatura cu autostrazile. Dar e gratis sa iti dai cu parerea, mai ales daca e vorba de terenul altuia ... Nici nu fac vorbire deapre faptul ca banii sunt platiti de stat celui despagubit. Adica eu si tu cititorule, platim terenul pt viitorul drum al astora (nu se justifica pe ideea ca acolo s-au construit ieri locuinte - nu se poate compara cu investitiile pt zone cu constructii vechi .... cand erau alte pretentii etc). Pai de ce mai oameni buni? Pt ca nu functioneaza statul sau pt ca voi nu ganditi in perspectiva? Pai mai bine va da statul voua un apartament altundeva,”cam la fel” (cam asa despagubeste statul) si daca nu va convine valoarea sau locatia va judecati cu statul pe tema asta si sperati sa dati peste un judecator care sa nu gandeasca ca voi ... Nu am teren acolo, dar nu suport ipocrizia si lipsa de respect pt altul (un prim pas esential pt o civilizatie).
Raspunde

Stuful si papadia

Acum 2 ani

Dar noi ceilalti nu am platit pentru drumul pe care acum dumneata de oriunde ai fi te duci in liniste la birou, asfalt, canalizare, iluminat etc... . !!! Sau daca te-ai nascut o data sau mai tarziu decat drumul acum crezi ca imperativ ti se cuvine ! Cu ce drept ma privezi dumneata de civilizatie ? Simplu motiv ca dumneata o ai, restul nu mai conteaza !? Cine e ipocrit ? Sau dupa dumneata ar fi bine sa merem in muntii sau cat mai la sud :)) !!!
Raspunde

uselistul

Acum 2 ani

Vorbiti cu DNA-ul daca va da voie sa investiti pe terenurile furate de grupul organizat de la Selimbar!!!!!!!!!!!!!!.ALO pe cine expropiati pe sasi din Germania sau grupul organizat cercetat de DNA?
Raspunde

Sofer

Acum 2 ani

De ce se vrea calea cisnadiei cu sens unic? Lasati drumurile de intrare/iesire cu dublu sens, sa existe mai multe variante de a sparge fluxu de masini pe mai multe directii. Daca se fac 3 benzi si calea cisnadiei cu sens unic tot nu va rezolva problema
Raspunde

Alzara 1918ea a

Acum 2 ani

Evul Mediu : apelul la persoana primarului ; dacă el vrea se face , face , dacă nu , nu ! Nu mai avem instituții , Consilii , Consilieri , decât la indemnizații și vot comandat ! Pe lângă zona metropolitana intravilanul Sibiului trebuie extins ( prin lege la inițiativa locală ) spre Cisnădie pana la răul Seviș iar Șelimbărul inclus in totalitate . Stația de transformatoare elective de la Ciresica scoasă in afara orașului ; apoi Sibiul piste prelua repararea a ce s-a stricat din indolenta( probabil interesată ) a administrațiilor locale și județene . Sa caute soluții legale , cum nu se poate știe oricine !
Raspunde

Liviu

Acum 2 ani

Buna dimineata, primaria din Selimbar nu are nici o intentie sa mearga prin tribunale pentru retrocedari pentru a face cai de acces. Asta nu se intalege! Noroc.
Raspunde

Un Arhitect

Acum 2 ani

Situatia trebuia discutata de mult si rezolvata din timp. Cum e posibil ca langa sibiu, tot campul sa fie al Cisnadiei sau al altor localitati mai mici ? Localitatile alea ar trebui incluse intr-o zona metropolitana sau ar trebui sa fie incluse direct in Sibiu... cazul Selimbarului, care practic, e un cartier, dar cu primarie... a se intelege mafie proprie. Plus, halul in care s-au dezvoltat zonele alea, practic de maghernit ela suprapret, cu greu poate fi reparat. Arata hidos, in proportie de 80%... inghesuiala, strazi subdimensionate, etc etc. Nu cred ca respecta mai nimic... parcuri inexistente, nu exista scoli, pentru copiii celor care locuiesc acolo si asa mai departe. Pana nu se face o zona metropolitana sau se includ in Sibiu, campurile alea, impreuna cu tot Selimbarul, ca si cartier, nu se rezolva nimic.... Intrebarea e, daca pot fi starpite gruparile care formeaza primarii in acele localitati sau cel putin convertite la civilizatie, incat sa accepte treaba asta... greu de spus.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus