Luni,
26.10.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Newsweek: PSD a luat zece milioane din bugetul statului și le-a împărțit jurnaliștilor

28 Decembrie 2018 21:13

Newsweek: PSD a luat zece milioane din bugetul statului și le-a împărțit jurnaliștilor

Doru Bușcu de la Cațavencii, Bogdan Chireac, jurnalistul devenit analist politic și prezent mai tot timpul în studiourile Antena 3, sau fondatorii site-ului luju.ro (Lumea Justiției) se numără printre cei care au încasat o parte din cele zece milioane de lei pe care PSD i-a împărțit unor oameni din presă. Banii provin din subvenția încasată de PSD de la bugetul României.

Cele zece milioane de lei care au ajuns din bugetul de stat, în cel al PSD și, în final, în conturile unor firme deținute de jurnaliști au fost cheltuite în perioada 2016 – 2018, potrivit unei anchete publicată la finalul acestei săptămâni de către Newsweek România. Anchetă care îl indică drept ”campion” la încasări din bugetul public via PSD pe Doru Bușcu, proprietar și editorialist al săptămânalului Cațavencii. Cei de la Newsweek descriu o rețea care include mai multe firme interpuse și care au virat banii în conturile Lafix Media SRL și Mediadraft SRL, societățile comerciale deținute de Doru Bușcu (prima împreună cu soția sa). ”Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună. O sumă care poate părea exorbitantă, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea și consultanții lui. Bilanțurile firmelor lui Bușcu arată că, de fapt, toate încasările sunt din banii proveniți de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Bușcu face bani doar cu partidul de guvernământ!”, dezvăluie cei de la Newsweek în textul publicat în cursul zilei de vineri.

Banii primiți de PSD drept subvenție de la bugetul de stat au ajuns la firmele controlate de Bușcu prin intermediul altor două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (soțul lui Carmen-Ileana Mihălcescu, deputat PSD și fostul șef de comunicare al lui Liviu Dragnea, președintele PSD) și, respectiv, International Brand Consultants SRL, despre care cei de la Newsweek arată că este controlată de apropiați ai lui Vasile Dîncu, fostul ministru social-democrat.

Despre sumele încasate de la cele două firme mai sus amintite, Doru Bușcu spune că nu au nicio legătură cu politica. ”Am contracte vechi cu firmele astea. Nu am nici o legătură cu alte contracte. Vedeți voi pe undeva că eu susțin poziția PSD? Păi, firma cu care lucrez eu (Kirchhoff - n.r.) are clienți comerciali. Contractele noastre sunt pe clienți comerciali. Nu e treaba voastră care este obiectul acestor contracte. Sunt contracte care presupun activități de publicitate și asta e. Mihălcescu este căsătorit cu Carmen Mihălcescu care a fost în tabăra puciștilor. Adică, sunt niște lucruri la care, dacă vă uitați, o să vedeți că lucrurile stau invers. Atenție la raportul dintre lucruri. Există contracte comerciale și opțiuni politice. Sunt lucruri diferite”, declară Bușcu pentru cei de la Newsweek.

Peste un milion de lei pentru Bogdan Chirieac, în 2018

Press Media Electronic SRL este o societate deținută de Bogdan Chirieac, cel care a fost redactor șef adjunct al Adevărului, a înființat apoi Gândul și, mai apoi, DC News. În cursul acestui an, Press Media Electronic a primit de la PSD suma de 1.157.149 de lei.

Bogdan Chirieac, sursa foto: Wikipedia Commons Bogdan Chirieac, sursa foto: Wikipedia Commons

Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu au devenit o prezență aproape constantă în studiourile Antena3, unde reiau informațiile pe care le vehiculează prin intermediul portalului luju.ro (Lumea Justiției). Jurindex Media SRL, firma celor doi, a avut relații comerciale cu PSD în valoare totală de peste 300.000 de lei. ”Tot de banii publici cheltuiți de PSD s-a bucurat și soția trezorierului PSD Mircea Drăghici. Firma deținută de Georgiana Drăghici, Absolut Top Media & More SRL, care a deținut o televiziune în Argeș, a primit două milioane de lei de la partid, după cum Newsweek România a dezvăluit, recent, în exclusivitate”, se mai arată în articolul publicației de la București.

Printre numele incluse de cei de la Newsweek pe lista recompenselor PSD mai apar Marius Pieleanu, Mirel Palada, Liviu Alexa și Marius Ghilezan.

Citește articolul complet publicat de Newsweek România aici

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Zuk al bun

Acum 1 an

Asta se stie demult. Toti halitorii de rahat o fac pe bani, ca niste traseiste adevarate. Eu sunt curios cam cat primeste postacul zilnic al pesedeului aicea la TS, ala cu mii de comentarii de pe acelasi IP. Sau o face gratis ca un psihopat adevarat ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

soldatul celei de-a patra puteri (in mod sigur, neremunerat)

Acum 1 an

Cred ca te referi la halitorii de rahat din ambele tabere" si cea PRO si cea CONTRA PSD.Crezi ca cei contra n-ar hali si ei ceva mai de soi? Ii crezi patrioti de la '48? Totul incepe si se termina cu banii... Poate taticul Soros are si mai multi bani de impartit...
Raspunde

Ion ionescu

Acum 1 an

Majoritatea covarsitoare a jurnaliștilor sunt platiti de catre politicieni sau grupuri de interese, direct sau indirect. La fel si cei cu mitingurile, inclusiv la Sibiu. Asta e realitatea tristă a României, toti mint si toti au dreptate.
Raspunde

scepticul

Acum 1 an

Cred ca ia dreptate.. dar chiar atat de derizoriu sa fie pretul unui om? Sunt intelectuali de marca si printre jurnalisti, si printre protestatari. Oameni cu realizari deosebite... Cum de pot fi cumparati asa de usor?
Raspunde

TiTi

Acum 1 an

da cum credeti ca astia de la TS modereaza aiura numai ciuma rosie nu ?
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Nu reuşesc să înțeleg care-i ştirea ,99,9%din cei care susțin PSD-ul şi-au dobândit bunăstarea de la bugetul României ,indiferent că sunt :bugetari ,ziarişti ,patroni ,pensionari ,asistați sociali ,primari sau parlamentari.
Raspunde

Zuk again

Acum 1 an

Hahahahaha S-a trezit postacul, o face din pasiune, e pesedist de cursa lunga hahahahahaha De 70 de ani comunistii sarjeaza pe subiect criptic, imperialism, capitalism, forte oculte si greu de inteles pentru oamenii cu 8 clase, talpa poporului care voteaza ca robotii, bai va duceti singuri la groapa de gunoi rebuturilor ce sunteti, ati intrecut orice bum simt coprofagilor imputititi ce sunteti
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Boala veche in presa postdecembristă centrală și locală de toate culorile . Ar fu bine sa poată ridica cineva piatra...
Raspunde

Latrinel Trei

Acum 1 an

Au furat niste bani de la contribuabili, sa plateasca noii "guru" ai prostilor, pe care-i tin in intuneric si gata sa voteze la comanda, pentru o mica atentie... 1 kil de ulei, zahar, 20 lei la pensie, etc. Trebuie si acesti guru platiti, din furaciune, ca altfel n-ar mai fi complici si n-ar mai fi de incredere, in consecinta. Spaga e sfanta... te tine complice, legat si loial, indiferent de ce se intampla. Inclusiv distrugerea tarii. Cam asa functioneaza statul interlop romanesc, de la 1946 pana acum si va mai functiona o vreme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus