Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Constantin Șovăială. Turul județului în 365 de zile

Constantin Șovăială. Turul județului în 365 de zile

Deputatul PNL Constantin Șovăială și-a propus în acest an să treacă prin fiecare localitate din județ, iar concluzia după aceste vizite nu e deloc îmbucurătoare. ”Sunt foarte multe probleme ce apar din cauza lipsei de comunicare între teritoriu și București. Am mai spus asta: reprezentanții statului ignoră comunitățile locale. Sunt investiții blocate pentru că nu s-au răspuns întrebărilor de clarificare, sunt ministere care transmit date cu întârziere, iar alte răspunsuri sunt scrise în bătaie de joc”, susține deputatul liberal, care și-a asumat în mai multe rânduri rolul de mediator între autorităților locale și cele centrale.

De la începutul sesiunii, deputatul Constantin Șovăială a semnat în calitate de inițiator sau susținător 12 proiecte legislative, între acestea cel de modificare a regulamentului Camerei Deputaților în sensul posibilității propunerii revocării din funcție a președintelui Camerei de către o treime dintre deputați și cel de susținere a tinerilor care vor să cunoască activitatea Camerei Deputaților.

În ultimele șase luni ale anului, Constantin Șovăială a participat la întâlniri cu organizațiile locale sau la diferite evenimente ale comunităților. Liberalul a fost prezent în mijlocul sibienilor din Sadu, Boița, Tălmaciu, Orlat, Racovița, Bîrghiș, Cristian, Rășinari, Brateiu, Șura Mică, Jina, Gura Râului, Copșa Mică, Alma, Săliște, Avrig. Totodată, nu a lipsit nici la audiențele organizate la birourile parlamentare din Sibiu și Mediaș, se arată într-o informare transmisă de deputat. Șovăială are deschise cabinete parlamentare în Mediaș, în Piața Regele Ferdinand și Sibiu, pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 34. Până la finalul acestui an, Șovăială a  participat la votarea a peste 80 de acte normative în Parlament și a susținut peste 20 de inițiative legislative.

În acest mandat, deputatul de Sibiu a avut până acum 26 de luări de cuvânt, 16 declarații politice, a susținut 34 de declarații politice, a contribuit la 52 de propuneri legislative, din care două au devenit legi, a semnat 19 moțiuni și a avut în total 155 de întrebări și interpelări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus