Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Vladimir Tismăneanu îl vede pe Radu Vancu drept simbol al rezistenței civice

03 Ianuarie 2019 14:22

Vladimir Tismăneanu îl vede pe Radu Vancu drept simbol al rezistenței civice

Scriitorul Vladimir Tismăneanu îl vede pe sibianul Radu Vancu ca fiind o figură marcantă a rezistenței civice împotriva PSD. Chestionat de site-ul psnews.ro în legătură cu personalitățile politice care au adus un plus pentru România, Vladimir Tismăneanu a enumerat numele lui Mihai Șora, Monica Macovei, Siegfried Mureșan, Cristian Preda și Radu Vancu. „I-aș numi, la capitolul plus, pe Mihai Șora, Monica Macovei, Siegfried Mureșan, Cristian Preda, Radu Vancu ca figura marcantă a rezistenței civice. La minus, vai, lista e foarte lungă. În mod cert, Dăncila, Toader, Carmen Dan, Teodorovici, Tăriceanu, Meleșcanu etc., plus mizeriile numite antene și „ziariștii” din bordelul lui Dragnea”, a spus politologul.

De asemenea, întrebat care sunt oamenii politici care au pus o pată neagră pe istoria țării noastre, profesorul universitar a trecut în revistă o serie de politicieni din actuala putere, dar a menționat și existența jurnaliștilor care deservesc coaliția PSD-ALDE. „Actuala putere este îndârjită, înverșunată și înrăită. Dragnea, Tăriceanu, Carmen Dan, Dăncilă, Toader, Teodorovici și alții sunt deciși să ducă până la capăt distrugerea statului de drept. PNL nu pare credibil, deși disursul oficial e unul vehement anti-Dragnea. Opoziția are nevoie de voință, imaginație și curaj”, a precizat scriitorul.

Pe final, întrebat cât de importante sunt alegerile electorale din 2019 pentru România, Vladimir Tismăneanu a atras atenția că sunt vitale pentru o democrație, iar în cazul particular al situației în care se află țara noastră sunt esențiale pentru statul de drept.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelson Florescu

Acum 1 an

Toate "personalitatile" enumerate reprezinta non valori, personaje triste care au vandut tara si fac parte din grupuri de interese obscure. Acest Radu Vancu vad ca face bani din vanzarea unei carti pe care ar fi scris-o. Despre proteste si viata civica. Nu intamplator, face bani de pe urma focilor neinteligente pe care le-a strans in fata sediului PSD. Pe bune??? Un protest tacut??? Atat puteti? Tara asta e in sicriu si voi va holbati tacut in fata unui perete? Iar acest Vancu face bani de pe voi?? Sibienii sunt cea mai bacteriologica subspecie de euglene!
Raspunde

yyy

Acum 1 an

dar tu atata poti, sa guiti din fotoliu? sa nu mai vorbim "nonvaloarea" M Sora care la 102 are niste "interse obscure" de nu le poate duce. probabil vrea niste functii pentru urmatorii 25 de ani, bai Nelsonica?
Raspunde

Fckx

Acum 1 an

Ești același mizerabil care sub nickuri diferite denigrează și jignește non-stop Sibiul și locuitorii lui! Admninul acestui site nu își face treaba, ori acest mizerabil ești chiar tu , parte din redacție , altfel nu înțeleg cum toate commenturile sunt moderate și cenzurate, doar tu ești lăsat sa-ti arunci laturile aici...
Raspunde

coleg din primaverii

Acum 1 an

Dl. tismaneanu are totusi o varsta si cred ca nu mai vede bine...
Raspunde

Cine e Radu Vancu ?

Acum 1 an

Cu doua salarii de la stat, rotunjite de pesedei, cu conturi frumusele in banci, sa tot #rezisti. Aaa, a vandut carti de poezie... ? Sau a dat meditatii...
Raspunde

Ion ionescu

Acum 1 an

Corect
Raspunde

Veolovelivache

Acum 1 an

Dacă tot ne-ai spus cine e Vancu, corect ar fi sa ne spui și cine ești tu... care ajutoare încasezi , și de la cine! Din păcate milogi și atârnători PSD exista și in Sibiu...
Raspunde

un om de bine

Acum 1 an

Radu e un tip inteligent si un poet talenytat, dar 2 lucruri nu-mi plac la el. 1. Si-a dat demisia cu surle si trambite de la revista Transilvania cand revista se afla sub patronajul Bibliotecii Astra. Dupa ce revista a trecut la Muzeul Astra, s-a reintors pe sest la revista pe post de redactor I si, desigur, cu dalariu mai mare. 2. De cand si-a descoperit asa-zisul activism civic? A avut o revelatie? Revalatiile ar fi mai bi=une pentru poezie... Pacat, Radulre...
Raspunde

Uiliam Branza

Acum 1 an

Si ce face Craiova, Bucurestiul sau Pitestiul sau Galatiul in acest timp ? Nimic, pentru ca sunt toti asistati social, platiti din banii contribuabilului "sclav" la corporatii, din Sibiu sau Cluj. Se uita oamenii la perete, ca asta pot face, deocamdata, e o atitudine. Sau ai vrea sa iasa in strada sa urle independenta ardealului si sa provoace un referencum ?
Raspunde

Ion ionescu

Acum 1 an

Eu cred ca tu ai fumat ceva, Bucureștiul asistat social? Craiova si Pitestiul, acolo unde se află Ford si Dacia? Prietene, eu zic sa iti revii, ca esti pe langa rau de tot.
Raspunde

Horea

Acum 1 an

Băi da mulți proști printre comentacii de aici. Bravo, Domnule Vancu pentru tot ceea ce faceți!
Raspunde

un comentac

Acum 1 an

In frunte cu tine!
Raspunde

ionc

Acum 1 an

ion Ionescu tu sutinei pe PSD asa mai departe atuncia eia dela Renault isi va aduna lucrurile intro buna zi daca no sa se construiasca autostrada Sibiu -pitest .
Raspunde

Ion ionescu

Acum 1 an

Anul asta a fost productie record a Dacua Renault in România. Atat de mult se grăbesc sa plece. Mai schimbați placa. In rest e nevoie clar de acea autostrada
Raspunde

maria

Acum 1 an

s-a dus mirosul banilor primiti de la antene de dl tismaneanu
Raspunde

Gruia

Acum 1 an

Ce mandrie sa te simpatizeze un pui de bolsevic in aceeasi lista cu asistentul lui Pauker. Mandrie proletara, nu alta. :)
Raspunde

dna

Acum 1 an

Cine e acest individ cu lozincile alea de 2 bani ? Face joc de glezna si mimeaza societatea civila ?
Raspunde

primavara de la praga

Acum 1 an

Ce vrea sa insemne lozinca aceea? Ai spirit civic daca iti versi nervii sau oful pe sediul pesedeului?! Ce aiureala! iar Tismaneanu, a uitat de privilegiile si de tineretea sa de beizadea a nomencalturii comuniste? Lupul moralist! Poate citeste aceasta fabula. Dl. Vancu, fiind profesor de literatura, ii poate spune si cine a scris-o@
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus