Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
10°C

Programul evenimentelor de Bobotează în centrul Sibiului

Programul evenimentelor de Bobotează în centrul Sibiului

Mitropolia Ardealului anunță că Sărbătoarea Botezului Domnului (6 ianuarie) va aduna și în acest an mulțimi de credincioși la slujbele religioase din cadrul programului liturgic și duhovnicesc de la Catedrala mitropolitană din Sibiu și din Piața Mare.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 9.00 la Catedrala mitropolitană de un sobor de preoți și diaconi condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

”La ora 11.45 va avea loc procesiunea spre Piața Mare, iar de la ora 12.00, pe scena din Piața Mare va fi oficiată slujba de sfințire a apei, cu participarea tuturor preoților de la bisericile din oraș”, au transmis reprezentanții Bisericii.
Pentru credincioși au fost pregătite 15.000 de sticle de 0,5 litri cu aghiazmă mare, iar în Piața Mare vor fi așezate 10 butoaie de câte 500 de litri fiecare pentru slujba de sfințire. Vor fi împărțiți credincioșilor 12.500 de litri de aghiazmă mare în total, cantitatea fiind aproximativ egală cu cea din anii trecuți.

IMG_1866 IMG_1856

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Pafnutie

Acum 2 ani

Multimea de credinciosi din Piata Mare este alcatuita in proportie covarsitoare din batrani.In conditiile in care maine se prognozeaza temperaturi sub -10 grade,consider ca este o bataie de joc din partea bisericii sa-i aduci in piata!Vor fi ei mai curati?Sau mai sanatosi ori mai destepti?Doar pentru orgoliul cuiva nu merita sa risti o raceala care la varsta lor se poate sfarsi oricum!Sau poate asta se urmareste!iar aruncatul crucii in mare la Constanta la Boboteaza si recuperarea ei este un ritual de ev mediu(chiar daca e traditie)!Oare mai judeca cineva in tara asta?De ce nu sare in mare Teodosie?
Raspunde

Penalistan Ortodox

Acum 2 ani

Asa, popi... scoateti prostii in strada, e numa bine la -10 grade. Ce va pasa voua... voi aveti propaganda de facut si pielea groasa, dar si-o merita fraierii. Sa le amintiti sa contribuie acolo, ca mai e nevoie de vreo 500 de biserici, iar ficeare purtator de rochie are nevoie de cel putin un Mercedes.
Raspunde

Sasoaica

Acum 2 ani

Sibiu ... fosta capitala europeana ??? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus