Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Inițiativa #OameniNoi! În Sibiu mai sunt necesare 1700 de semnături

09 Ianuarie 2019 15:58

Inițiativa #OameniNoi! În Sibiu mai sunt necesare 1700 de semnături

Mai sunt necesare 1700 de semnături, până în 18 ianuarie, pentru inițiativa cetățenească de schimbare a legislației electorale „Oameni noi în politică”, anunță USR Sibiu într-un comunicat de presă. Până acum s-au strâns 104 600 de semnături la nivel național, dar trebuie să fie depășit pragul minim de 5000 de semnături încă în șase județe, printre care și Sibiu, pentru a fi îndeplinită condiția impusă de lege ca 11 județe, plus Municipiul București, să depășească cinci mii de semnături. Doar așa inițiativa #OameniNoi va ajunge în Parlament. „Pentru a avea o clasă politică nouă care să lupte pentru viitorul României trebuie să înlocuim penalii din funcții publice cu oameni noi, competenți și integri. Din păcate, în prezent este aproape imposibil pentru oamenii noi să candideze la alegeri și să câștige, din cauza pragurilor electorale și a baronilor locali. Pasul de care avem nevoie este schimbarea legilor electorale și cu inițiativa #OameniNoi avem o șansă reală. Fac apel la implicare către cetățenii din Sibiu să strângă minim zece semnături de la familie, prieteni, vecini și colegi. Lista pentru județul Sibiu poate fi descărcată de pe site-ul oameni-noi.ro. Am încredere că spiritul civic din Sibiu va fi învingător și de această dată așa cum am dovedit la #FărăPenali unde județul nostru a fost în topul național. Fiecare semnătură contează”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Inițiativa #OameniNoi în politică propune: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, vot preferențial (pe liste deschise), vot liber pentru românii din afara țării, mai mulți parlamentari pentru diaspora, eliminarea pragului electoral la alegerile europarlamentare și locale, asigurarea unor alegeri corecte și reducerea numărului de semnături necesare înscrierii în alegeri. Mai multe detalii se găsesc aici: www.oameni-noi.ro.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 1 an

La vremuri noi, oameni noi! Tot noi, ma, nu voi!
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

STRINGETI SI LA REFERENDUM ,SA VA VAD (DIN MEDIAS JUD SIBIU)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus