Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

USR: Autostrada Sibiu - Pitești, blocată de Ordonanța lăcomiei

USR: Autostrada Sibiu - Pitești, blocată de Ordonanța lăcomiei

Deputatul USR, Cătălin Drulă, susține că toate licitațiile pe fonduri europene sunt blocate de celebra ordonanță a ”lăcomiei” lansată la sfârșitul anului trecut de Guvernul Dăncilă. Conform deputatului, în OUG 114/2018 la art. 75 pct. 2 se specifică faptul că înainte de publicarea licitaţiilor cu finanţare europeană controlul nu se mai face de organismul specializat ANAP (Agenţia Naţională de Achiziţii Publice), ci de către autorităţile de management (AM-uri) ale programelor operaţionale (ex. Regional, Infrastructură Mare). "Pentru că autorităţile de management au primit peste noapte sarcina de a controla licitaţiile cu fondurile europene sunt total nepregătite. Nu au compartimente în organigramă, nu au personal dedicat acestei activităţi şi nu au norme pentru a aplica noile prevederi-surpriză. Rezultatul? Licitaţiile pe fonduri europene sunt în prezente blocate şi toată lumea prin ministere şi autorităţi de management se dă cap în cap încercând să rezolve dandanaua apărută în Monitorul Oficial din 28.12.2018", a declarat deputatul Cătălin Drulă, citat de Agerpres.

Deputatul USR semnalează că unul dintre proiectele importante blocate de incompetenţa celor care au introdus această prevedere în OUG este autostrada Sibiu-Piteşti - lotul 4 Curtea de Argeş-Tigveni.

Licitaţia pentru lotul 4 din autostrada Sibiu-Piteşti nu poate fi lansată pentru că controlul ex ante nu poate fi efectuat ca urmare a adoptării OUG-ului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus