Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sfaturile polițiștilor sibieni pentru cei care conduc zilele acestea

Sfaturile polițiștilor sibieni pentru cei care conduc zilele acestea

Având în vedere informarea meteo emisă de Agenția Națională de Meteorologie conform căreia, în județul Sibiu, în perioada 10 – 11 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde, cu ninsori și strat nou de zăpadă, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă atunci când se află la volan pe drumurile publice.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteo - rutieră de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La această oră, în județul Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condiții specifice de iarnă și nu sunt semnalate blocaje de trafic.

Iată sfaturile polițiștilor pentru următoarele zile:

-              Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută;

-              Măriți distanța între mașini;

-              Nu depășiți și nu virați la stânga în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite;

-              Asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta;

-              Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;

-              Nu frânați brusc;

-              Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;

-              Acordați atenție sporită pietonilor;

-              În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale!

-              Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment;

-              Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți;

-              În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;

-        Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, scoateți autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

-              Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Nu în ultimul rând, conducătorii auto începători sunt rugați să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de lapoviță și ninsoare, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experința redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 555

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus