Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sociolog: Dacă toată lumea face ce trebuie, la finalul lunii mai restricțiile vor începe să fie eliminate

Sociolog: Dacă toată lumea face ce trebuie, la finalul lunii mai restricțiile vor începe să fie eliminate

Condiția pricipală ca epidemia de coronavirus în România să fie stopată este ca oamenii să stea cât mai mult posibil în case și să respecte indicațiile autorităților. Sociologul Gelu Duminică a declarat, luni, pentru AGERPRES, că prelungirea stării de urgenţă nu reprezintă o surpriză şi a estimat că, în condiţiile în care vor fi respectate măsurile impuse, în special în perioada sărbătorilor de Paşte, restricţiile vor începe să fie eliminate la sfârşitul lunii mai.

"Nu cred că este o surpriză pentru nimeni şi nu cred că cineva se aştepta ca peste trei zile sau săptămâna viitoare toată această izolare să se termine. Toată lumea aşteaptă ca după Paşte să se tragă linie. Guvernanţii au fost cât se poate de expliciţi în această chestiune, aşa că nu cred că vom avea mari tensiuni sau mari reacţii de nerăbdare din partea societăţii româneşti. Toată lumea se aştepta la această prelungire, în condiţiile în care şi în România şi, mai ales, în Europa lucrurile nu sunt liniştite", a explicat sociologul pentru Agenția Națională de Presă.

În opinia sa, scăderea numărului de noi cazuri diagnosticate - 193 din 5 până în 6 aprilie, faţă de 251 din 4 până în 5 aprilie - poate să aibă legătură şi cu numărul mic de testări pe care România îl face.

"Nu uitaţi că ne aflăm la coada Europei la numărul de testări la suta de mii de locuitori. Aşa că, faptul că scădem, nu înseamnă mare lucru în acest context. E nevoie de o scădere constantă, în condiţiile în care numărul de testări va creşte. În momentul de faţă - hai să zicem aşa - stăm bine comparativ cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales în Europa Occidentală. Însă tentaţiile vor exista. Cu siguranţă, cu cât va trece timpul, lumea va fi din ce în ce mai tentată să iasă. Eu unul prevăd că, la finele lui mai, dacă toată lumea va face ceea ce trebuie în această perioadă, mai ales perioada sărbătorilor de Paşte, aceste restricţii vor fi uşor-uşor eliminate. Însă ceea ce trebuie să înţelegem este că, dacă vom considera că trebuie să ieşim toţi pe stradă şi numărul de îmbolnăviri va creşte, cu siguranţă, această stare de izolare va fi prelungită cu încă o lună şi aşa mai departe. Aşa că, dacă vrem să ieşim mai repede, trebuie să stăm în casă", a afirmat el.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Eu am o idee: acest "domn"sociolog sa înceapă aceste lectii cu etnia de care apartine, nu de alta, dar la Tandarei, Barbulesti sau in Turnisor cei mai indiscplinati sunt chiar rromii, adică țiganii, prin urmare pe ei sa ii educe mai mult, nu pe noi.
Raspunde

dancu

Acum 3 ani

Sunt de acord cu tine ion ionescu dar cu multinationalele din SIBIU care au 2000-4000 persoane angajate cum ramane? Risc de infectare?
Raspunde

Ion Ionel

Acum 3 ani

Ciorumbeii nu vor face niciodata ce trebuie. Sunt o multime de tigani, analfabeti sau cu educatie foarte slaba care nu se vor supune regululor comunitatii si vor creea probleme.
Raspunde

///

Acum 3 ani

Acesti conationali ai nostri nu se supun niciunor regului. Ce stiu ei despre coronavirus? Incalca toate regulile, nici politia nu-i poate domoli... Se tin de paranghelii, umbla pe unde vor...
Raspunde

S

Acum 3 ani

Nu, dacă sunt respectate vor începe sa fie ridicate mai repede. Dacă nu subt respectate va fi la finalul lui mai. Dar astea sunt doar supoziții, nu știi cum evoluează în următoarea luna.
Raspunde

n-o fi chair asa

Acum 3 ani

Observ ca boala oricum evolueaza chiar daca stam in case... Ne pazim, cei sanatosi, insa cei batrani si cu probleme de sanatate sunt tinte clare...
Raspunde

dr. alban

Acum 3 ani

Ce stie un sociolog despre virusuri? N-a aflat ca virusul poate trai si 3 ore... Hop si el...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus