Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Video. Donald Tusk: Fac apel către români să apere libertatea cum a apărat Duckadam cele patru penalty-uri în 1986

Video. Donald Tusk: Fac apel către români să apere libertatea cum a apărat Duckadam cele patru penalty-uri în 1986

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a ţinut, joi seară, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, un discurs în limba română, menţionând că prima maşină din familia sa a fost o Dacia 1300, a socrului său, iar acum fiul socrului său conduce un Duster.

"Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dvs acest semestru al Preşedinţiei Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu energie şi înţelepctiune o adevărat rapsodie română. Sunt convins că preşdinţia dvs va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu. Cred că sub bagheta dvs va găsi sunetul potrivit şi veţi face tot ce vă este în putinţă pentru a apăra interesele europene. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului – omul sfinţeşte locul", a declarat, joi seară, Donald Tusk, citat de Mediafax. Donald Tusk a menţionat, joi seară, marii sportivi ai României, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla.

"Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

Discursul lui Donald Tusk, ţinut în limba română, a fost aplaudat la scenă deschisă de către participanţi, mai scrie sursa citată.

Cel care a reuşit să impresioneze întreaga adunare de la Ateneul Român printr-un discurs impecabil în limba română, Donald Tusk, este polonez şi a fost numit la conducerea Consiliului European în august 2014, atunci fiind pentru prima oară când un stat din estul Europei obţinea unul dintre posturile majore ale Uniunii Europene, la 25 de ani după destrămarea blocului comunist şi la zece ani după aderarea acestora la UE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sica Sorostinean

Acum 5 ani

Strainii sa isi vada de treburile lor sa nu ne mai spuna noua ce sa facem ca Romania e independenta, nu multinationale si furturi ale altor tari!
Raspunde

dana

Acum 5 ani

Am ajuns in 2019 sa aparam justitia de penalii de la putere. Faina tara..
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Admirabila straduinta presedintelui Tusk de a vorbi in limba romana!Si cu atat mai placut prin stangaciile de exprimare(ca si ale altui om deosebit-ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti care vorbeste cu oficialitatile noastre doar romaneste)!Iar amintirea in treacat a marilor valori ale Romaniei a atins coarda sensibila a auditoriului romanesc.Doamne cat de departe suntem de Europa!Unde vom ajunge cu acesti pseudopoliticieni care fac cofuzii inacceptabile si sustin adevaruri doar de ei recunoscute?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus