Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Apel la comunitate. Palatul Copiilor are nevoie de peste 100 de voluntari la curățenie

Apel la comunitate. Palatul Copiilor are nevoie de peste 100 de voluntari la curățenie

Clădirea în care se va muta Palatul Copiilor anul acesta este una veche și plină de probleme, fiind nevoie de multe renovări. Totuși, înainte ca lucrările importante să fie demarate este nevoie de o curățenie care va solicita câteva sute de mâini și multe ore de muncă, arată reprezentanții Asociației Pro Palatul Copiilor. 

Palatul Copiilor din Sibiu trebuie să se mute din clădirea de pe Constituției deja de câțiva ani, iar acum se află pe ultima sută de metri. Pe lângă banii care se strâng pentru reparații este nevoie și de forță de muncă, de sibieni care își doresc să transforme clădirea în care se va muta Palatul Copiilor într-un spațiu prietenos pentru copii și îndrumătorii lor.

„Împreună construim viitorul copiilor noștri, iar pentru asta avem nevoie de fiecare suflet de om. Pentru că doar prin muncă și dăruire putem să ne atingem scopul. Clădirea în care se va muta Palatul Copiilor trebuie complet renovată și are nevoie de multe mâini unite. De aceea vă cerem tuturor ajutorul. Când oamenii se unesc, miracole se împlinesc”, este mesajul pe care Palatul Copiilor îl transmite sibienilor.
În acest scop, au fost create recent mai multe pagini de evenimente pe facebook, pentru perioada 21-26 ianuarie, în care reprezentanții instituției și-au propus să se ocupe de curățenie.
„Șantierul va avea loc între 21 și 26 ianuarie, zilnic, între orele 10:00-16:00. Pentru aceste activități am lansat câte un eveniment zilnic pe facebook, iar înscrierile se fac telefonic la Crucea Roșie Sibiu, organizație care ne sprijină fantastic în acest demers. Putem gestiona un număr de 100-120 de voluntari zilnic”, spune Liviu Rotaru, preşedintele Asociaţiei Pro Palatul Copiilor, pentru Turnul Sfatului.
sediu nou palatul copiilor (10)

Cum vă puteți înscrie și ce veți face la fața locului

Înscrierile se fac foarte ușor, doar sunând la două numere de telefon ale Crucii Roșii Sibiu, respectiv 0269 217 646 sau 0741 118 975. Voluntarii se pot înscrie separat pentru fiecare zi în parte, în funcție de timpul pe care îl au la dispoziție.

De ce este nevoie?

-              Cărat moloz/apă/obiecte cu greutăți modice

-              Dat cu lopata pentru a strânge molozul

-              Măturat

-              Dat huma jos de pe pereți cu șpaclu

-              Activități de curățenie casnică

-              Sortare deșeuri pentru reciclare

-              Mutat obiecte grele (dulap, catedra etc.)

sediu nou palatul copiilor (12)

Ce vor primi voluntarii?

-              Fișa de protecția voluntarului

-              Cască de protecție

-              Ochelari de protecție

-              Masca de protecție

-              Mănuși

-              Spaclu

-              Saci de rafie

-              Găleți de gunoi

-              Mături

-              Cafea caldă

-              Ceai cald

-              Apă

sediu nou palatul copiilor (18)

Cu ce veniți pregătiți?

-              Încălțăminte de șantier

-              Haine groase de lucru

-              Mâncare

sediu nou palatul copiilor (13)

Reamintim că din cei 17.000 de lei strânși din participarea la Maratonul Internațional Sibiu, clădirea va fi renovată din punct de vedere al instalațiilor electrice pe unul din etaje. Potrivit conducerii Palatului Copiilor, la o estimare inițială, clădirea ar avea nevoie de investiții de minim 400.000 de lei pentru fiecare din cele trei etaje, fără să punem la socoteală acoperișul și izolația exterioară.

Citiți mai multe despre clădirea în care se va muta Palatul Copiilor în articolul de mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/20/palatul-copiilor-nu-se-poate-muta-fara-ajutorul-comunitatii-cand-oamenii-se-unesc-miracole-se-implinesc/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

no acuma sa vad participare - turcan barna cindrea/trif ov gantz va vad din sibiu si alti bugetari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

...

Acum 3 ani

Sa nu uitam sa multumim primariei Sibiu si bisericii evanghelice, pentru aceasta sansa "nesperata" de a uni sibienii pentru un scop nobil pe care cele doua institutii nici nu il pot concepe. Vad ca in timp record fostul sediu de pe Constitutiei a fost renovat si arata in sfarsit cum ar fi trebuit. Cat au stat copii acolo putea sa se darame din partea noilor proprietari. Dar desigur ca nu se putea face aceasta renovare sub titulatura Palatul copiilor. Ar fi fost neprofitabil, nu-i asa?
Raspunde

Eddy Merckx

Acum 3 ani

Pot participa și asistații social sau e interzisă munca pentru ei ?
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Nu reuşesc să înteleg ,primăria a returnat bani la buget pentru că spun ei atâta le trebuia pentru administrarea Sibiului ,atunci la ce dracu are nevoie de voluntari pentru curățenie i (persoane sufletiste care să muncească gratis ) .O explicație cu valoare de axiomă ar fi că sunteți nişte puturoşi care aşteaptă să vă facă alții treaba ,asta în timp ce la voi în primării sunt cam cele mai mari salarii din țară!
Raspunde

George

Acum 3 ani

De unde ai tu informatia ca a returnat bani la buget ? Am impresia ca sunt niste inventii nastrusnice. Nu stiu in grija cui a ramas acest palat al copiilor, dar se pare ca e o asociatie... ceea ce e ciudat. Nu poate primaria sa sustina o asociatie 100%. Probabil le plateste doar salariile si strictul necesar... asociatia respectiva trebuie sa se ocupe de restu.... si aici deja vorbim de competente. Probabil se va prabusi de tot acest proiect cu palatul copiilor, il va prelua primaria iar atunci lucrurile vor merge mai bine... adica orice e mai bine, decat deloc, in sensu asta.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

BOR ( Arhiepiscopia Sibiului ) de ce nu renovați și cedați palatul din bd Victiriei copiilor ? Primăria Sibiu ( Consiliul Local votat de sibieni - știi cititorule vreun mine ?) de ce nu alocați orfelinatul Mariei Teresia - renovat - copiilor ? Ce înseamnă acolo “ activități culturale “? Palatul copiilor exilat in Lazaret - mai tău decât pe vremea comuniștilor !
Raspunde

Just

Acum 3 ani

Cu 100 de DETINUTI (puscariasi) ati rezolva problema de curatenie.
Raspunde

Evi

Acum 3 ani

Rușine Primăria Sibiu!!! Nu sunteți în stare sa faceți ceva pentru copii acestui oraș! Patinoar nu, bazin de înot nu, săli de sport în școli nu, palatul copiilor nu, etc. O primărie și o primărita absolut dezinteresate de bunăstarea locuitorilor. Halal asa administrație!
Raspunde

Odin

Acum 3 ani

Doresc să particip ca voluntar, dar de la ora 10 la 16 nici o șansă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus