Vineri,
14.08.2020
Partial Noros
Acum
22°C

“Facelift“ la parcarea Aeroportului: sistem nou de taxare de 75.000 de euro

15 Ianuarie 2019 17:47

“Facelift“ la parcarea Aeroportului: sistem nou de taxare de 75.000 de euro

Reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu au angajat o firmă din Cluj-Napoca pentru a schimba sistemul de taxare al parcării.

Până la jumătatea lunii martie, accesul în parcarea Aeroportului internațional Sibiu ar urma să se realizeze prin intermediul unui nou sistem, pentru care a fost încheiat un contract în valoare de aproximativ 350.000 de lei, fără TVA (aprox. 75.000 de euro). Aluterm Group SRL, din Cluj-Napoca, este firma căreia i-a fost încredințat acest contract în ultimele zile ale anului trecut, în urma unei proceduri de atribuire publică.

Potrivit caietului de sarcini al lucrării, viitorul sistem de parcare nu va mai elibera, la acces, un jeton, ci un tichet cu cod de bare (asemănător parcărilor din Piața Mică sau Cazarma 90, de exemplu). În plus, noul sistem va trebui să recunoască și posesorii de abonamente, furnizate în mod fizic sub forma unor carduri. În rest, accesul, respectiv ieșirea se va face tot prin câte două terminale, iar plata parcării se va putea realiza – la fel ca și acum – la două automate de plată sau la ghișeul de la ieșire. “Sistemul va contoriza în timp real numărul locurilor disponibile, iar în cazul în care toate locurile sunt ocupate, ansamblul automat de intrare – barieră nu va mai permite accesul altor autovehicule decât pe măsura eliberării unor locuri de parcare“, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Firma din Cluj are termen de două luni să achiziționeze noul sistem de parcare, plus alte două săptămâni în care să îl monteze. Potrivit reprezentanților Aeroportului, pe parcursul celor două săptămâni de montaj, accesul în parcare nu va fi restricționat. Garanția solicitată pentru noul sistem este de doi ani de la punerea în funcțiune.

În acest moment, taxa de parcare în cadrul aeroportului sibian este de cinci lei pe oră pentru primele cinci ore, tarifele scăzând odată cu prelungirea parcării. Abonamentul lunar costă 300 de lei, iar cel anual – 2100 de lei. Parcarea din cadrul AIS numără aproximativ 300 de locuri.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Robert

Acum 1 an

75000 euro ca sa primesti un tichet in loc de jeton!!!!! De ce era nevoie de schimbarea asta si...din banii cui se plateste??? Ce era rau cu jetoanele??? Macar alea erau.. refolosibile.stati s vedeti cit o sa coste tichetele....ca de astea trebuie citeva sute pe zi!!! In lic sa mareasca parcarea.. sa...faca orice in sprijinul cetateanului...ei arunca bani...total aiurea!!!!
Raspunde

Albert

Acum 1 an

Jetoanele sunt bune, dar se pierd, de multe ori si sunt mai greu de refacut, plus ca unii vor sa deconteze.... da, exista si asa ceva, vor sa deconteze tichetele de parcare. Mai ales firmele fac asta, iar cu tichetul se poate, fiindca e si chitanta...asta daca nu e de-ala ce ramane in aparat, bineinteles. 75000 e un pret normal pentru asa ceva, nu e umflat. gandeste-te ca uns erver, pentru toate alea, costa in jur de 10 000, plus licentele, plus aparatele pentru tichete si alte lucruri. Deci nu e chiar asa simplu ca sistem, desi unii neavizati ar zice ca e mult. Lucrurile astea nu sunt tocmai cele mai ieftine, dar sunt foarte necesare. Sistemul vechi era defect, de foart emulte ori... am ramas blocat in aeroport, in parcare de vreo 3 ori si nu e ca si cum as fi toata ziua pe-acolo. Ar trebui sa mai faca o chestie oamenii de la aeroport... sa faca o investitie in extindere, de vreo cateva milioane de euro, sa mareasca zona de bagaje si sa mai aduca si alte companii aeriene, pentru ca wizzair isi cam face de cap ! Pe ruta paris sau nice, eventual sa introduca barcelona, milano, atena si altele. Sunt predominant curse spre Germania la noi. Suntem mai bine pozitionati decat Cluj, georgafic, deci toate aste ar trebui sa mearga.
Raspunde

UnSecol

Acum 1 an

Foarte bine, dar parcarea trebuia si ea extinsa! Daca n-au loc spre Vama, atunci reconfigurata zona de intrare, poate eliminate ceva spatii verzi si castigi ceva zeci locuri parcare si nu necesita asa mare investitie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibienii rationali

Acum 1 an

Ideea e ca se modernizeaza parcarea, dar zborurile se imputineaza drastic. Wizzul renunta la unele zboruri abia introduse. Asta inseamna in mod clar ca Sibiul nu are nici pe departe bunastarea si nivelul de trai artificial create si, de asemenea, ca sibienii prefera sa calatoreasca la Paralia si la parinti la Valcea.
Raspunde

asd

Acum 1 an

Dar de ce ai elimina spatiile verzi? De ce sa elimini chiar si o palma de iarva? Ooti face o parcare supraetajata, stii? Uite, vezi tu, gandirea colectiva este sa convertim spatiile verzi. Foarte rar auzi pe cineva zicand sa tranteasca o parcare supraetajata, sau 2, ca sa fie cate un loc de parcare pentru toata lumea. In fine ... sau peste drum de aeroport ... e camp. E foarte mult camp. Problema este ca nu exista vointa, iar aia nu ai de unde sa o convertesti...
Raspunde

UnSecol

Acum 1 an

Ai destula iarba, padure si boscheti in jurul orasului, chiar si in interior. Densitatea constructiilor in zona nu justifica sub nici un fel un parking etajat! Dar de ce sa faci ceva cu 5000euro cand poti face cu 5mln euro. Mult si prost. Tipic!
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

ce ar putea sa faca cu adevarat cei de la aeroportul Sibiu ar fi sa darame vechea cladire!!! acolo este ascunzatoarea celor care sunt angajati cu pile...si care taie frunze la caini cat e ziulica de lunga (in caz ca trec pe la servici)...ar putea sa elimine si baraca aia unde platesti...iar un post "cu dedicatie"...platit fara rost!!! ca se modernizeaza sistemul de intrare e foarte bine...nu de alta dar cel actual e PENIBIL!!!
Raspunde

camilar

Acum 1 an

Buna idee...sa le darame cotetul lichelelor. Ar potea face si parcare supraetajata, dar probabil la pachet cu o eventuala extindere. Dar in epoca wizz-psd, cam greu...aia au asistati social de mituit, vile de facut, buget de delapidat, nu aeroporturi prin sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus