Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Lăsați mașina acasă când mergeți la schi. Tursib-ul introduce noi curse către Păltiniș

Lăsați mașina acasă când mergeți la schi. Tursib-ul introduce noi curse către Păltiniș

După ce a introdus, pe parcursul lunii ianuarie, curse suplimentare către Păltiniș, societatea de transport public din Sibiu propune Consiliului local creșterea frecvenței curselor până la începutul lunii martie.

În afara curselor regulate care pleacă din Sibiu spre Păltiniș la orele 07:00, 11:00 și 16:00 (orele de plecare din stația Gară), reprezentanții societății de transport public Tursib au introdus în prima jumătate a lunii ianuarie și în weekend-urile acestei luni și o cursă suplimentară, cu plecare la orele 09:00, 13:30 și 19:00 (orele de plecare din stația Gară). Aceste curse suplimentare au rolul de a-i încuraja pe sibienii pasionați de schi să folosească mijloacele de transport în comun, în detrimentul autoturismelor proprii. Perioada în care această cursă suplimentară a fost introdusă zilnic a fost 3 – 12 ianuarie 2019, frecvența fiind menținută și în weekend-urile 19 – 20, respectiv 26 – 27 ianuarie.

Acum, Tursib a propus Consiliului local ca mărirea frecvențelor către Păltiniș să fie prelungită din 1 februarie până pe 3 martie. Potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului local Sibiu supus dezbaterii publice, pe traseul 22 (cel către Păltiniș) ar urma să circule suplimentar, de luni până vineri, și un autobuz cu plecare de la ora 09:00, din stația amplasată în dreptul Gării CFR. În zilele de sâmbătă, în afara cursei suplimentare de la ora 09:00, sibieni vor mai putea să urce către Păltiniș și la orele 13:30, respectiv 19:00. Duminica, cursele suplimentare față de programul actual ar urma să plece la ora 09:00, respectiv 13:30. În plus, potrivit proiectului supus dezbaterii publice, în perioada vacanței școlare (4 – 8 februarie 2019), autobuzele vor urca la Păltiniș și la orele 13:30, respectiv 19:00. Orele alese pentru cursele suplimentare sunt corelate cu programul de funcționare al instalațiilor de schi din stațiunea Păltiniș.

Programul propus pentru cursele înspre și dinspre Păltiniș în perioada 1 februarie – 3 martie 2019  Programul propus pentru cursele înspre și dinspre Păltiniș în perioada 1 februarie – 3 martie 2019

Promoții pentru schiorii care folosesc autobuzul

Creșterea frecvenței curselor către Păltiniș a fost solicitată și de către reprezentanții complexului Arena Platoș. Pentru a determina sibienii să renunțe la mașina personală și să utilizeze în număr cât mai mare mijloacele de transport în comun, aceștia au și demarat acțiuni promoționale. Spre exemplu, cei care au urcat la Păltiniș cu prima cursă suplimentară introdusă de Tursib (cea de la ora 09:00), reprezentanții Arena Platoș au oferit o reducere de 50% la achiziția cartelelor skipass. Iar astfel de promoții vor continua, mai arată cei de la Arena Platoș.

Noi încurajăm utilizarea transportului în comun, mai ales că știm cu toții care sunt problemele cu locurile de parcare din Păltiniș și având în vedere că parcarea aferentă complexului Arena Platoș are, totuși, un număr limitat de locuri. De aceea am decis să continuăm campania de promoții dedicată celor care vor urca la Păltiniș cu autobuzul. Sâmbăta aceasta, pentru cei care vor veni la Arena Platoș folosind cursa de la ora 09:00, vor intra automat într-o tombolă. Vor fi trei câștigători, fiecare urmând a primi câte o cartelă skipass valabilă în ziua respectivă. Dorim să continuăm aceste campanii promoționale pentru cei care folosesc autobuzul și în perioada următoare“, arată, pentru Turnul Sfatului, reprezentanții complexului Arena Platoș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ion

Acum 5 ani

Conducerea Tursib ar trebuii sa schimbe în primul rând șoferi de pe aceea rută, sunt acolo de mulți ani, circul cu ei de foarte multe ori și în perioada de iarna dar și vara... Niciodată nu mi-au eliberat bilet de călătorie... Și nu sunt singurul... Am înțeles ca se da șpagă sa fie ținuți pe acest traseu... Reclamația mea poate mișcă pe cineva... Până nu vor declara ca ruta este neconvenabila findca nu se fac încasării... Sâmbăta și Duminica nu am văzut niciodată control... Sunt curios câte bilete au declarat findca autobuzul a fost plin...
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 5 ani

ai făcut reclamație la Tursib? dacă nu, ciocu' mic!
Raspunde

gicu

Acum 5 ani

o p#!@! acel moment cand ... stai cu motorul la bolid pornit .... iti cureti skiurile si claparii cu peria (tragand pe nas oxidul de azot) ... sa vaza lumea ce om realizat esti ... si ca ai facut sport (din ala de lenesi ca te-o tras sarma in sus) ... acel moment este mai presus de orice!
Raspunde

Ion

Acum 5 ani

Vasile Von Vasile, e clar ca ești unul dintre ei.. Dealtfel firma aceea nu funcționează bine findca unele,, minți odihnite"ca a ta fac posibile aceste lucruri oribile... Nu am făcut reclamație la Tursib findca acei șoferi au reclamați și în presă... Nu sa făcut nimic... Iar ce zic uni șoferi se pare ca se cotizează la greu sa rămână pe traseul de păltiniș... Directorii se pare ca știu de fază dar nu fac nimic... Si încă ceva poate am și imagini cu șoferii care nu dau bilete sau care le revand pe cele care le primesc înapoi de la călători!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus