Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Țările de unde vin străinii să stea în Sibiu: Germania, Italia, Republica Moldova și Turcia

Țările de unde vin străinii să stea în Sibiu: Germania, Italia, Republica Moldova și Turcia

Germania și Italia sunt principalele țări din spațiul comunitar de unde vin la Sibiu străini. În ceea ce privește spațiile din afara UE, țările de unde au venit cei mai mulți noi locuitori sunt Republica Moldova și Turcia.

Pe parcursul anului 2018, pe teritoriul județului Sibiu au avut drept de ședere și rezidență 3.724 de persoane, anunță Biroul pentru Imigrări al județului Sibiu. ”Dintre care 1.172 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China, Egipt şi 2.552 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Germania, Italia, Franţa și Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), studii sau angajare în muncă”, rezumă polițiștii de la Imigrări, într-un comunicat de presă.

Două căsătorii aranjate

Pe parcursul anului trecut, polițiștii de la Imigrări au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare total de aproape 200.000 de lei, pentru diferitele abateri de la legislația din domeniu. Printre neregulile descoperite, însă, sunt și cele prin care cetățeni ai altor țări au încercat să obțină cetățenia română prin căsătorii aranjate. ”Au fost dispuse măsurile legale împotriva a două femei care au încheiat căsătorii de convenienţă cu cetăţeni români în vederea obținerii unui drept de ședere”, informează Biroul de imigrări de la Sibiu., În total, în cursul anului trecut au fost descoperite în județul Sibiu 32 de persoane din alte țări care nu aveau drept legal de ședere în țara noastră. Doi dintre aceștia au fost conduși sub escortă la frontieră în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional urmare nerespectării scopului declarat la intrarea în țară, mai arată sursa citată.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Bubulina

Acum 3 ani

Varza fiecare cetatean UE are dreptul sa stea in fiecare stat al UE adica Italienii,francezii,germanii,spaniolii stau legal in Romanistan fara nici-o amenda. Voi ii puneti cu restul in aceasi cratita
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus