Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Brașovul își face PUG nou. ”Va fi corelat cu localitățile limitrofe”

Brașovul își face PUG nou. ”Va fi corelat cu localitățile limitrofe”

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al Braşovului, document prin care sunt stabilite regulile privind dezvoltarea oraşului va fi gata, cel mai probabil, în anul 2021, anunță arhitectul șef al municipiului, Marilena Manolache în Bună Ziua Brașov.

În luna decembrie a fost organizată o întâlnire cu primarii şi arhitecţii-şefi din mai multe localităţi limitrofe Braşovului, pentru a se conveni asupra priorităților noului PUG. „Planul Urbanistic General al Braşovului trebuie să fie corelat cu aceste localităţi, din punct de vedere al conectivităţii, accesibilităţii sau al compatibilităţilor funcţionale”, a explicat arhitectul-şef al Braşovului.

Documentul este elaborat în colaborare cu Banca Mondială, instituţie cu care Primăria Braşov a încheiat un contract de asistenţă, iar în prezent se lucrează la caietul de sarcini privind achiziţionarea serviciului de elaborare a PUG-ului.  „Caietul de sarcini este finalizat în proporţie de 90%. Noi estimăm că până la jumătatea acestui an vom lansa licitaţia. Estimarea noastră este că până în anul 2021 noul PUG va fi elaborat şi aprobat de Consiliul Local Braşov”, a declarat arhitectul şef al Braşovului, Marilena Manolache.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

succesuri!
Raspunde

chivuta din teleorman

Acum 3 ani

Asta da oras! Asta da organizare! Nu ca la noi. A stat Johannis 14 ani primar si n-a facut mai nimic... a, ba da, a pus piatra cubica sa ne stricam pantofii!
Raspunde

Edi

Acum 3 ani

Brasov nr. 1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus