Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Opoziția vrea sesiune extraordinară a Parlamentului. Recursul compensatoriu, buget și ordonanța pe lăcomie

Opoziția vrea sesiune extraordinară a Parlamentului. Recursul compensatoriu, buget și ordonanța pe lăcomie

114 deputați ai PNL și ai partidelor de opoziție USR, PMP și neafiliați aparținând ProRomania, au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. ”Astăzi, am depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru: respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii; abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor; dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social”, anunță președintele grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

După ce opoziția a strâns 114 semnături, președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru. ”Parlamentul trebuie să iasă din vacanță și să ofere soluții la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deținuți, a creat un haos în toată țara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deținut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile românești prin taxe suplimentare, a stopat orice investiție a operatorilor de comunicații și vor produce scumpiri în lanț pentru populație la toate facturile. Nu în ultimul rând, Parlamentul trebuie să primească și să dezbată Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. România are nevoie de un buget de dezvoltare. Atenție! Buget de dezvoltare - nu buget de subzistență pentru români și pentru căpătuiala baronilor”, a mai susținut Turcan.

Ordinea de zi propusă de opoziție:

1) Dezbaterea și respingerea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene;

2) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a următoarelor inițiative legislative:

-Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi pentru modificarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;

- Propunerea legislativă pentru abrogarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare și de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;

3) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului de stat pe anul 2019;

4) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Pesta Pesedista

Acum 2 ani

Degeaba vrea... pana nu iese lumea la vot sa scapam de psd, ne vor distruge incet incet, ca au putere absoluta aproape. Problema e ca, pana scapam de ciuma rosie o sa fie euro 5 lei minim, daca nu 50, dar deja incep sa dea vina pe BNR, pe uniunea europeana, pe sfintii de pe pereti... pe oricine, doar sa-i mai creada fraierii o vreme, pana isi albesc dosarele si fug in Venezuela... probabil singura tara libera, in mintile bolnave ale pesedistilor. Costa rica e clar, nesigura pentru oameni liberi ca ei, Madagascar nu stim inca, Serbia nu se stie pentru cat timp, deci mai ramane Venezuela, Rusia si probabil Siria. Tari libere pentru psd.... viitorii refugiati politic, "victime" ale sistemelor etc etc... deja isi construiesc scaparea. Asa ca, pe scurt... iesiti si votati cand e de votat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus