Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
0°C

Comisia Europeană îi dă României un termen de două luni să ramburseze taxa auto

Comisia Europeană îi dă României un termen de două luni să ramburseze taxa auto

Comisia Europeană (CE) îndeamnă România să respecte legislaţia Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor percepute în mod necuvenit, în următoarele două luni, potrivit unui anunţ făcut joi.

„Comisia a decis astăzi (joi - n.red.) să trimită României un aviz motivat, pentru că nu asigură rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziţionate din alte state membre”, menţionează „Pachetul de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor din luna ianuarie: principalele decizii”, scrie Mediafax.

Anterior acestei decizii, Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a considerat că aceste taxe încalcă normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcţionare al UE.

„Normele româneşti privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii. Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE”, subliniază reprezentanţii CE.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Harap Masliniu

Acum 3 ani

Foarte bine ! Sa speram ca UE va da in judecata si partidul interlop aflat la putere, ca motive sunt gramada. Nu se va intampla, ca incep sa urle ca sunt persecutati... e greu sa scapi de ciuma. Acum sa scoata alibaba cu dintii stricati banii pentru oameni sau... va incerca sa le dea un "OUG", la pachet cu celelalte mizerii pe care le pregatesc. Le cam strica socotelile chestia asta.... trebuie sa rupa de la gura clanurilor interlope din teritoriu sa dea banii fraierilor... grele decizii.
Raspunde

Moocha-San

Acum 3 ani

Prea multe rable... muhaelele alea de la "guvernare", dupa ce invata alfabetul, ar trebui sa dea o lege impotriva rablelor care polueaza enorm, daca le pasa de populatie... dar nu le pasa. Daca ar da asa ceva, ar pierde voturi... asa ca mai bine se imbolnaveste lumea de boli grave, ca asta ia timp si poate se imbolnavesc oamenii cand sunt ei in opozitie... numa bine, dupa capu lor... foarte trist.
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

O grava problema e ca nu se restituie taxele nici in baza unor sentinte judecatoresti definitive. Nu seamana deloc a stat de drept. Trebuia sa primesc taxa inca de la 1 septembrie, anul trecut, culmea, chiar in baza unei ordonante data de actualul guvern, dar ANAF-ul zice ca nu are bani... Halal stat de drept ! Va trebui sa merg cu executorul peste ei ...
Raspunde

Florin

Acum 3 ani

Poluarea in marile orase din Romania este foarte mare si din pacate pe prea putini intereseaza. Sa se termine odata cu adusul de masini vechi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus