Luni,
16.09.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Hoteluri și pensiuni, de vânzare în Sibiu. De ce se vând afacerile dacă sunt profitabile

Hoteluri și pensiuni, de vânzare în Sibiu. De ce se vând afacerile dacă sunt profitabile

Mai multe pensiuni și hoteluri sunt puse în vânzare în județul Sibiu, unele dintre ele aflându-se chiar în centrul istoric al municipiului-reședință. Proprietarii cu care am reușit să discutăm spun că au pus imobilele în vânzare, deoarece nu mai au timp să se ocupe de ele, pentru că eu și alte business-uri, dar asigură că afacerile sunt profitabile.

Unul din hotelurile pe care l-am găsit pe site-urile de anunțuri se află chiar în centrul Sibiului, în imediata apropiere de Piața Mare. Se numește Levoslav House, clădirea fiind „lipită” de cea a Consiliului Județean. Potrivit site-ului propriu, hotelul este clasificat la categoria de patru stele. Hotelul se vinde cu prețul de 1.250.000 de euro cu tot cu o firmă care îl închiriază, respectiv se ocupă de adminsitrarea lui.

În anunț se mai precizează că „toate camerele sunt dotate cu mobilier din lemn masiv de fag, birou, masa de toaleta și baie proprie. Oferă facilități moderne, precum aer conditionat, TV prin cablu . Baia proprie spatioasă are pardoseala din marmură și uscător de păr. Unele băi au cadă și duș, precum și 2 chiuvete (...) Hotelul este structurat S+P+3E+M și are o suprafață de 1280 mp în care se regăsesc 11 camere cu pat matrimonial (7 apartamente si 4 camere duble)”. Hotelul mai dispune de sală de conferințe cu 30 de locuri, dotată corespunzător, bar, sală fitness, salon de mic dejun, bucătărie.

rsz_levoslav_hotel

De vânzare se ocupă o agenție imobiliară locală. „Proprietarul a administrat chiar el acel business. De curând, 6-8 luni l-a închiriat, deci administrează altcineva businessul și plătește o chirie lunară. Are mai multe businessuri încât această afacere îi ocupa destul de mult timp și a decis să se focuseze și pe celelalte businessuri încât să-i vină un venit masiv. vânzarea se face cu preluarea chiriașului”, ne-a explicat Silviu Ciolacu, administratorul agenției AS Imob.
Un alt hotel aflat în  vânare este cel al omului de afaceri Ilie Carabulea, Hotelul Libra. Acesta cere suma de 2.600.000 de euro, conform anunțului publicat pe Olx.ro, la fel prin intermeiul unei companii imobiliare. „Clădirea necesită renovare”, precizează autorul anunțului.

rsz_hotel_libra

În județul Sibiu se mai vinde și un hotel la Gura Râului - Boca del Rio, de data aceasta prin licitație publică. Acesta mai are un teren în suprafață de 2.644 mp și amenajată o parcare de 20 de locuri.  Dar în acest caz povestea este mai lungă, din 2016. Detalii, în articolul Hotelul Bocca del Rio, executat pentru un sfert de milion de euro. ”De-l cumpără altcineva, n-are pe unde intra”.

Pensiuni profitabile, de vânzare în Sibiu

O serie de alte afaceri la cheie în domeniu se vând în orașul Sibiu - multe dintre ele fiind pensiuni cunoscute. Spre exemplu, în zona centrală, pe strada Justiției, poate fi cumpărată pensiunea Flowers House Sibiu. Aceasta este compusă din 11 camere dispuse în patru apartamente și două studiouri, iar imobilul este clasificat cu apartamente 3 stele. Suprafața utilă totală este de 400 mp. Pensiunea este complet echipată, funcționeaza și are rezervări, mai dispune și de un loc de parcare proprie amenajată pentru șase mașini. Proprietarul vinde afacerea „la cheie”, inclusiv cu toate conturile pe site-urile de rezervări booking, airbnb, dar și cu site propriu. Prețul de vânzare este de 390.000 de euro care poate fi negociat.

Proprietarul pensiunii este Robert Iordache, care ne-a spus că afacerea „merge foarte bine”, dar că a decis să renunțe la ea din cauza lipsei de personal, pe de o parte, dar și că are alte activități „mai importante”, pe de altă parte, el fiind și adminsitratorul unei companii tot din domeniu, Eurosib Imobiliare.

rsz_pensiunea_flowers

„Afacerea merge foarte bine, are rezervări și iarna, și vara. Am afacerea de 2 ani, dar e aceată lipsă de personal, schimbări permanente, e lipsă de stabilitate”, explică Robert Iordache.
Potrivit lui, pensiunea are nevoie de cel puțin doi angajați - unul care să facă curățenie, iar altul, responsabil de cazări. „E în zonă centrală și dispune și de parare, ceea ce nu prea au alte clădiri. Am agenția imobiliară Eurosib Imobiliare, mai am o firmă și nu mai reușesc să mă ocup și de pensiune... E o afacere de familie ideală, din punctul meu de vedere. Dacă cineva o cumpără, își poate întoarce banii în 6-7 ani. Iar dacă cineva o cumpără, o și poate închiria la 2.500-3.000, clienți sunt”. „Dacă ai personal bun, e ușor de administrat. Trebuie să faci promovare, să te ocupi de asta, oamenii nu știu cum să lucreze corect cu bookingul etc.”, concluzionează Robert Iordache.

În zona Orașul de jos a Sibiului se vinde o altă pensiune de 3 stele - tot din același motiv: proprietarul nu se mai poate ocupa de ea. Este vorba despre Casa Romana, aflată pe strada Rotarilor. „Vând imobil, pensiune D+P+E+M în centrul istoric la 5 min. de mers pe jos până în Piața Mare. La demisol are 5 încăperi 150m pătrați cu tavan boltit, parter 3 camere, 3 băi, 2 holuri, 150 mp, etaj 4 camere, 4 băi, 3 holuri, 180 mp, mansardă 2 camere, 1 baie. 80 mp, total 560 metri patrati. Camerele au înălțimea de 3,30 metri, 2 centrale termice cu boiler pentru apă caldă. Total teren 550 mp, teren liber350 mp, se mai poate construi. Imobilul în prezent este închiriat și funcționează ca pensiune având schimbarea de destinație”, se menționează în anunțul de vânzare.

rsz_pensiune_casa_romana 2

Proprietarul ne-a spus că a închiriat pensiunea unei persoane din domeniu, dar că peste un an se încheie contractul și cel care se ocupă de afacere acum nu mai vrea prelungirea lui.

„Nu mă mai pot ocupa de ea. Clădirea este proprietatea mea. După ce am renovat-o, acum vreo 10 ani, mai trebuia niște bani băgați acolo și atunci am găsit pe cineva să preia investiția și să se ocupe de ea. Eu sunt mai în vârstă, sunt pensionar, iar cel care a preluat-o e în domeniul acesta, mai are o pensiune, are experiență în domeniu. Acum dacă se termină contractul de închiriere într-un an de zile, am zis ca s-o vând. Nu mai caut s-o închiriez mai departe. Cel care a închiriat-o mai are una și nu mai are timp să se ocupe și de asta”.
Acesta ne-a mai spus că „pensiunea merge bine, la sfârșit de săptămână e tot plină, îmi spune el, că e poziționată foarte bine”.

Alte cel puțin trei pesiuni se mai vând în prezent în Sibiu. Una are prețul de 396.000 de euro, alta se vinde în cartierul Strand și reprezintă „o afacere formată dintr-o pensiune și o casă de locuit”. „Casa este situată în aceeasi curte cu pensiunea, are o suprafata utila de 260 mp. Este o casa frumos amenajata, s-au folosit materiale si mobila de calitate. La parter avem living cu iesire la terasa, 3 dormitoare, bucatarie si baie, la demisol avem o crama amenajata rustic, o sauna, o baie, si un apartament foarmat din 2 camere decomandate si garajul. Pensiunea este recent renovata aceasta avand 12 camere pe 2 nivele si un apartament la mansarda de 110 mp, camerele fiind complet utilate si mobilate”, se menționează în anunț. Imobilul se vinde la prețul de 1.350.000 de euro.

rsz_pensiune_strand

În Păltiniș la fel pot fi găsite în vânzare afaceri asemănătoare. Cea mai cunoscută este Perla Păltinișului care se vinde de mai mult timp cu prețul de 1.000.000 de euro, dar și o casă de vacanță la baza pârtiei Arena Platoș - cu 300.000 de euro. „Afacere la cheie. Bază de clienți fideli, recenzii pozitive pe turistinfo și 5/5 pe facebook. Website profesional cu modul de rezervare online inclus”, scrie proprietarul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cristiana Popandau

Acum 5 ani

Noi, sibienii care avem bani cat tot restul tarii la in loc, vindem afacerile pentru a cumpara proprietati in Monaco. Deja am format o comunitate respectabila acolo, compusa doar din sibieni avuti!!!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

luam niste fonduri europene, construim, tinem afacerea pe linia de plutire 5 ani sau cat e musai pentru verificarile EU, dupa care scoatem la vanzare - daca se poate si la suprapret. Si uite asa, dupa cativa ani poate avem milionul cash, din fonduri europene ;)
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Pai si nu inteleg unde-i "problema" daca e asa. Pana la urma se realizeaza niste investitii, unii isi iau angajamente iar comunitatea ramane cu afaceri functionale si cladiri in picioare. Sau e mai bine sa stea toata lumea angajata lipitoare la stat ca-n regat, sa nu faca nimic si sa injuram UE ca nu ne baga in buzunare ? Apoi sa votam PSD ca ne-au promis ca iau de la aia care au si ne dau noua, putorilor. Groaznica gandire, daca se poa tenumi asa.
Raspunde

binema

Acum 5 ani

"își poate întoarce banii în 6-7 ani" = Ma pufneste rasul…….
Raspunde

Benone

Acum 5 ani

serviciile de cazare sunt in acest moment excedentara , cererea este secvențiala, personalul este de negăsit iar de cele mai multe ori patronii ajung cameriste sau recepționeri . Prețurile ajung și la 20-25€/camera. Orice spațiu : mansarda, apartament , subsol Th su devenit structuri de primire turistică , licența de turism pentru cazare a devenit istorie in condițiile in care legea permite închirierea propriilor apartamente fără avize de specialitate . Iar apoi sunt încă destui care si pierd speranța intr-o revitalizare a economiei
Raspunde

jan de la vai jan

Acum 5 ani

Se vorbeste prin urbea noastra ca propietari cladirilor hotel sant din alea recuperate FDGR ( nu toate din cele puse sant fdgr care sant in vanzare ) si ca in urma unui proces de revenire la proprietatea statului ar ramane propieteri de acuma cu buzele umflate ....ca atare vor sa la vanda ptr a ramane cu ceva lovele ..iar cumparatori pacaliti sa se judece cu statul ptr a si recupera bani Alta smecherie .....
Raspunde

Ina Motorina

Acum 5 ani

N-am auzit de matrapazlacul asta.... Asta pare asa, o gogosita de la capitala :D
Raspunde

agent imobiliar

Acum 5 ani

Oare? Nu prea cred... Mai curand cred ca le merg prost afacerile si s-au hotarat sa le vanda. Sa-si bata capul alti fraieri! Adeavarul e ca sunt prea multe in Sibiu. Iar asa-zisul hotel Libra a fost amenajat pe vechea cladire de birouri a fabricii Balanta... Si vrea un purcoi de bani pe ea!
Raspunde

agent imobiliar

Acum 5 ani

Oare? Nu prea cred... Mai curand cred ca le merg prost afacerile si s-au hotarat sa le vanda. Sa-si bata capul alti fraieri! Adeavarul e ca sunt prea multe in Sibiu. Iar asa-zisul hotel Libra a fost amenajat pe vechea cladire de birouri a fabricii Balanta... Si vrea un purcoi de bani pe ea!
Raspunde

GO GU

Acum 5 ani

Sibiul este un oras cu totul deosebit , unde pare se ca oltenii se simt cel mai bine !VALCEA welcome !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus