Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Pacienta diagnosticată cu meningită și aflată în moarte cerebrală s-a stins din viață azi-noapte

Pacienta diagnosticată cu meningită și aflată în moarte cerebrală s-a stins din viață azi-noapte

Inima tinerei Diana Ghișoiu s-a oprit azi-noapte. Sibianca de 24 de ani a fost declarată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu din 6 ianuarie. 

Diana a fost tratată pentru meningită meningococică la începutul acestui an. Din păcate medicii nu au mai putut să facă mare lucru pentru tânăra sibiancă, în momentul în care a fost adusă la Spitalul Județean Sibiu fiind deja în stare foarte gravă.

Pe 6 ianuarie, medicii sibieni au declarat moartea cerebrală, iar familia fetei a ales să o țină conectată la aparate în speranța unei minuni. Azi-noapte însă, la ora 2:50, inima Dianei s-a oprit.

„În cursul nopții trecute, inima pacientei diagnosticată cu meningită și aflată în moarte cerebrală, s-a oprit la ora 02.50 (asistolie). Reamintim că, din data de 6 ianuarie, tânăra fost declarată în moartea cerebrală, situație în care un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal.  De atuncipacienta s-a aflat într-o stare ireversibilă, conectată la aparate, funcțiile cardio-respiratorii fiind susținute în mod artificial în toată această perioadă în care s-a continuat aplicarea tratamentului”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Medicii sibieni își exprimă compasiunea față de familia fetei și tristețea că nu au putut face mai mult pentru aceasta.

„Ne exprimăm încă o dată întreaga compasiune față de familia tinerei și suntem alături de aceasta în momentele de imensă durere prin care trece. Este un caz dramatic în care medicii SCJU Sibiu au făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere uman și medical pentru salvarea vieții pacientei dar din păcate acest lucru nu a fost posibil”, arată reprezentanții spitalului.

Reamintim faptul că Diana Ghișoiu a început să se simtă rău vineri, în 4 ianuarie, în jurul orei 14:00. Tânăra a fost dusă întâi la Spitalul Militar, fiind mai apoi transportată la Spitalul Județean Sibiu, acolo unde a și rămas internată până azi-noapte când medicii i-au declarat decesul. Mai multe informații despre boala Dianei găsiți în articolul de mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/17/boala-tinerei-in-moarte-cerebrala-la-spitalul-judetean-un-caz-la-100-000/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

opo

Acum 3 ani

medicii din sb te baga in spitalele lor jegoase, te omoara cu mizerii si bacterii si dupa aia vine unul care spune ca a fost normal
Raspunde

Marco

Acum 3 ani

Din păcate situația asta e la nivel național, nu doar la Sibiu!
Raspunde

pacientul englez

Acum 3 ani

Cum e posibil asa ceva in secolul XXI?! Am mai spus-o: nu mi-as lasa nici pisica la Spitalul Judetean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus