Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Din 68 de școli care au nevoie de reparații una este în Sibiu: va primi 2 milioane de lei

Din 68 de școli care au nevoie de reparații una este în Sibiu: va primi 2 milioane de lei

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat că în acest an va începe reabilitarea a cinci școli cu fonduri REGIO. Investițiile demarate la instituțiile din județele Brașov, Mureș și Sibiu se ridică la aproape 10 milioane lei și sunt destinate pentru îmbunătățirea condițiilor din aceste unități educaționale.

Școlile din comunele Augustin, Bran, Șinca Veche (Brașov), Ceuașu de Câmpie (Mureș) și Brădeni (Sibiu) beneficiază de posibilitatea de a-și achiziționa dotări și echipamente, și de a-și finanta, prin Programul Operational Regional 2014-2020, lucrările de reabilitare a clădirilor inclusiv unele construcții noi, potrivit unui comunicat de presă al ADR Centru. Este vorba de proiectul cu denumirea ”Constructii scoli”, avand cod MySMIS 125158, a carui valoare totala alocata Regiunii Centru este de peste 9,7 milioane lei.

Potrivit instituției, la nivelul țării se finanțeaza 1.320 grădinite, scoli si licee, precum si 11 camine studentesti – pentru reabilitare, modernizare si mobilare, pentru restabilirea sigurantei in exploatare a facilitatilor scolare, precum si pentru eliminarea dezavantajelor educationale ale elevilor care invata in asemenea scoli. Dintre aceste unitati, pana la data de1 ianuarie 2014 ar fi fost finalizate 1.245 școli. „În consecinta, în cadrul cererii de finantare pe apelul de proiecte nefinalizate sunt incluse la nivel national 68 de scoli, din care cinci sunt din Regiunea Centru. Este vorba de Liceul ”Sextil Puscariu” Bran, Scoala cu clasele I - VIII Augustin si Scoala cu clasele I - VIII Sinca Veche – pentru care este alocata suma de 7,056,984.58 lei; Scoala cu clasele I - VIII Ceuasu de Campie – pentru care este alocata suma de 765,284.89 lei si Scoala cu clasele I-VIII Bradeni - pentru care este alocata suma de 1,968,029.95 lei”, a mai precizat ADR Centru.

Lucrarile si dotarile vizate includ refacerea instalatiilor electrice, montarea unor becuri LED cu consum redus de energie, montarea la exterior a unor corpuri de iluminat cu senzori de miscare, montarea unor baterii de lavoar cu senzori, montarea sau inlocuirea centralelor termice cu unele mai performante si termoizolarea corespunzatoare a cladirii iar climatizarea spatiilor se va efectua exclusiv in mod natural.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus