Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

2018 pe drumurile Sibiului: Un accident grav la două zile. Vinerea e zi neagră

2018 pe drumurile Sibiului: Un accident grav la două zile. Vinerea e zi neagră

Cele mai recente date statistice prezentate de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu cu privire la siguranța rutieră arată că în județul Sibiu are loc un accident grav la două zile, iar o dată la zece zile un om moare în urma unui accident. În același timp, a crescut cu 50% numărul șoferilor prinși băuți la volan.

În total, în anul 2018, în județul Sibiu s-au produs 196 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 34 de persoane și rănirea gravă a 193 de persoane.

Principalele 3 cauze ale accidentelor rutiere grave au fost următoarele: Neadaptarea vitezei și viteză excesivă: 36 de accidente rutiere, soldate cu  15 persoane decedate şi 35 răniţi grav. Neacordare prioritate la pietoni: 25 de accidente rutiere soldate cu  4 morţi şi  21 de răniţi grav. Indisciplină pietoni: 22 de accidente rutiere soldate cu 5 morţi şi  18 răniţi grav.

Polițiștii spun că au luat mai multe măsuri pentru a reduce numărul accidentelor, cele mai la îndemână fiind amenzile.

”Pe linia combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau neadaptată au fost aplicate 10.165 de sancţiuni contravenţionale și au fost reţinute 333 de permise de conducere. Pe linia combaterii neacordării de prioritate pietonilor au fost aplicate 463 de sancţiuni contravenţionale, aplicându-se totodată ca măsură complementară şi reținerea permisului de conducere. Pe linia combaterii indiscipinei pietonale , polițiștii sibieni au sancționat contravențional 1.622 de persoane”, se arată în raportul IPJ Sibiu.
Unul dintre cele mai grave accidente petrecute anul trecut în județul nostru este cel din 16 decembrie, pe lângă Avrig. Atunci a fost activat și planul roșu de acțiune la nivelul ISU Sibiu. Șoferul de doar 22 de ani al unui autoturism condus spre Sibiu a depăşit o maşină, iar la revenirea pe bandă a derapat, pătrunzând pe contrasens în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Neamţ, apoi cu un turism condus tot spre Sibiu, microbuzul ricoşând în alt microbuz, înmatriculat în Vaslui. Zece oameni a fost răniți, dintre care doi grav.

4_1_02770500

În ceea ce privește accidentele rutiere ușoare, în anul 2018, la nivelul județului Sibiu, s-au înregistrat 246 de accidente soldate cu rănirea ușoară a 544 de persoane.

Principalele 3 cauze ale accidentelor uşoare au fost următoarele:

  • Neacordare prioritate la vehicule: 52 de accidente rutiere uşoare soldate  cu  77 de răniţi uşor.
  • Neadaptarea vitezei sau viteză excesivă: 50 de accidente rutiere uşoare soldate cu 104 răniţi uşor.
  • Nepăstrare distanță: 37 de accidente rutiere uşoare soldate cu 57 de răniţi uşor.
”Din analiza accidentelor rutiere produse pe raza județului Sibiu rezultă faptul că ”neadaptarea vitezei sau viteza excesivă” se regăsește ca și cauză generatoare comună în modul de producere al accidentelor grave și ușoare, aspect ce determină orientarea, cu prioritate, a activităților preventive, cât și a celor reactive, în scopul creșterii fermității și combaterii ori reducerii acestei principale cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, evidenţiem faptul că din totalul celor 542 accidente rutiere grave şi uşoare, într-un număr de 343 asemenea accidente au fost implicaţi conducători auto localnici, aspect ce determină intensificarea activităţilor preventive în vederea reducerii riscului rutier”, explică polițiștii de la Rutieră.

img

Viteza excesivă a fost și cauza decesului unui motociclist, care la începutul lunii septembrie a derapat într-o curbă la Nocrich și a intrat într-un microbuz. Motociclistul a murit pe loc.

tabel

Concluzia este că zilele de vineri și sâmbătă prezintă cel mai ridicat risc rutier din punct de vedere atât al numărului accidentelor rutiere, cât și al consecințelor umane. Zilele de luni, marți și miercuri reprezintă zilele cu cel mai scăzut risc de accident. Din punct de vedere al orei de producere, cele mai multe accidente s-au înregistrat în intervalul orar 14 – 22, interval în care se concentrează şi cele mai mari valori în rândul persoanelor decedate.

Nu în ultimul rând, în anul 2018, polițiștii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au aplicat un număr total de 33.560 sancţiuni contravenţionale la regimul circulației.

Tot în cursul anului 2018, polițiștii au reţinut un număr total de 3.068 de permise de conducere pentru fapte contravenționale, dintre care amintim:

- alcool : 369

- viteză : 303

- prioritate pietoni : 463

- prioritate vehicule : 198

- depăşire : 1.319

- CFR : 21

În  anul 2018, la nivelul IPJ Sibiu au fost înregistrate 849 infracţiuni la regimul rutier. În perioada 2014-2018, numărul conducătorilor auto cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe pe drumurile publice a crescut de la 220 la 331 (+111, 50,4%). Față de anul 2017, în anul 2018, numărul conducătorilor cercetați a crescut cu 88, respectiv 36,2%.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/02/17/foto-accident-mortal-pe-calea-dumbravii-din-cauza-vitezei/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

PamPam

Acum 3 ani

Inca o dovada a incompetentei administratorilor drumurilor si a lipsei de implicare a politiei romane in campanii de preventie: drumurile sunt pline de gropi, necuratate de zapada sau mazga iar politistii cand nu impusca ursi stau ascunsi prin tufisuri (vezi linia continua cu limita de 50 km/h de la intrare in Rusi....sau la iesire din Talmaciu catre Boita ). Sa nu mai zic de drumul de Medias....unde ai limita de 50 KM/s in afara localitatii .....sau chiar 30 .... ....in curbe unde pe Valea Oltului de exemplu e limita de 100....normal ca dupa ce faci 1 ora de la Medias ii dai sa recuperezi .......si uite ce se intampla.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus