Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Gabriel Budescu, a declarat miercuri dimineață că există 18 cazuri de gripă confirmate în județul Sibiu până în prezent.
Actualizare. Comitetul Director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a decis limitarea programului de vizită în toate secțiile spitalului la maximum o oră pe zi.
„Precizăm că fiecare secție își va stabili orarul de acces iar acesta va fi afișat la loc vizibil la intrarea în secție. Nu se va permite accesul a mai mult de un aparținător la un pacient. Fiecare secție este totodată obligată ca, în timpul orei de vizită, să desemneze o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării și refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secție trebuie să solicite și să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de SCJU Sibiu.
Aparținătorii vor fi instruiți:
- să facă o dezinfecție igienică a mâinilor cu soluție hidroalcolică la intrarea în secție și la părăsirea salonului;
- vizitatorii nu au voie să stea pe patul pacienților ci doar pe scaunele din salon.
Știre inițială. Informațiile DSP Sibiu au venit în urma ședinței Colegiului Prefectural Sibiu, la solicitarea prefectului Adela Muntean privind evoluția gripei.
„Au fost mai multe cazuri, ultimele confirmate au fost 18. Numai că nu știm exact, pentru că pacienții merg la medicii de familie și, în mod normal, rămân izolați acasă sub tratament”, a declarat dr. Gabriel Budescu.În cursul zilei de ieri, peste 400 de elevi au lipsit de la ore, majoritatea din cauza posibilelor îmbolnăviri. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a dat însă asigurări, tot în cadrul Colegiului Prefectural, că nu există școli închise sau probleme grave, ci se pun în aplicare măsurile recomandate de Ministerul Sănătății și DSP Sibiu.
În ultima perioadă, de când s-au înmulțit cazurile de gripă, peste 5000 de sibieni s-au vaccinat antigripal. Medicii de familie mai au, în prezent, aproximativ 700 de doze de vaccin, care sunt rezervate populației considerată cu risc ridicat, copii și bătrâni în principal. Restul sibienilor, dacă vor să se vaccineze, pot să cumpere dozele necesare de la farmacii, de acolo de unde se mai găsesc. Directorul DSP spune că medicii de familie comunică între ei și se ajută cu vaccinuri dintr-o parte într-alta, în funcție de necesități.
Cât privește măsurile luate după anunțul ministrului sănătății, care a decretat epidemie de gripă în toată România, conducerea DSP Sibiu spune că nu e cazul să ne alarmăm.
„Măsurile sunt aceleași pe care le-am luat și până acum, nu este ceva deosebit”, a mai spus dr. Budescu.Principalele măsuri vizează triajul efectuat în fiecare dimineață în orice comunitate, inclusiv la locul de muncă, nu doar în școli. Apoi oamenii trebuie să fie foarte atenți la igiena personală și este recomandată purtarea unei măști de gură, ca măsură preventivă. Pentru orice suspiciune sau simptome contactați medicul de familie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: DSP Sibiu , Sănătate Publică Sibiu , Urgență Sibiu , Boala Parkinson , Spitalului Clinic Județean , vaccin antigripal , gripă , Comitetul Director , Gabriel Budescu , Colegiului Prefectural , Ministerul Sănătății , Pentru Sibiu , Directorul Direcției Silvice S , Directorul Apă , Colegiului Prefectural Sibiu , persoana confirmata pozitiv , stiri sibiu , Adela Muntean
Vizualizari: 2083
Ultimele comentarii
Acum 50 minute
Ciufulet
Acum 51 minute
Mizerie
Acum 51 minute
Andrei
Acum 58 minute
Emil
Acum 1 oră
Profesor