Marţi,
25.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Teleinfractorii

Descinderile întrerup orice emisiune. Se pune banda galbenă, roșie, verde, în funcție de canal. Cătușe acoperite cu haine. Jurnaliștii stau ciorchine la casa/biroul suspectului. Maricuța – fostul primar al Șelimbărului – se vede apărând și ieșind în dreptul ferestrelor primăriei. Mașinile mascaților stau cu motoarele pornite. Țichindelean – fostul șef al medicilor veterinari – e filmat când e luat pe sus. Contabila DSV Sibiu e arestată pentru 30 de zile. Alaiul de bocitoare fug în urma lui Pomohaci. Gașca de consilieri locali din Mediaș umplu întreaga sală de judecată atunci când merg la termen. Nevasta președintelui României e așteptată de procurori de vreo două luni. Câțiva dintre cei mai importanți oameni de afaceri sunt acuzați că au fentat statul cu zeci de milioane de lei. Corupția e peste tot, dar oamenii legii sunt pe urmele lor. Țineți aproape, revenim după pauză.

Cazul Maricuța, cunoscut în mass-media ca având cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată în vreo localitate din România, s-a fâsâit. Directorul DSV Sibiu a primit achitarea finală. A avut și noroc cu bâlbâielile, voite sau nu, privind definirea abuzului în serviciu. Pomohaci a scăpat și el. Nu a demonstrat nimeni că a făcut sau nu ceva, dar faptele s-au prescris. Minorii care au declarat că au fost abuzați de sfântul părinte sunt bărbați la casele lor. Trebuiau să se trezească și ei mai devreme... Consilierii din Mediaș au scăpat și ei de tot necazul. În lipsa președintelui imun, Carmen Iohannis e încă așteptată de procurori.

Cei arătați în ziare și la televizor ca fiind infractorii României scapă unul câte unul, bazându-se pe avocați, pe portițe, pe sistem. Știrile au rămas doar niște știri.

Nu cred că procurorii din țară sunt niște supra-oameni. Sunt români absolvenți ai unor facultăți de Drept de prin țară. Nu cred că DNA e o super-instituție. E formată din același tip de oameni care inundă birourile de prin primării, direcții și alte birouri. Sunt și buni, și răi, și cu bună credință, și lacomi, și parșivi, și unsuroși. Ca noi toți. Au doar ghinionul ca legile pe care se bazează să fie schimbate zilnic și nu neapărat în folosul lor. Dar au avut o perioadă bună când au putut arăta tot ce pot. Și l-au prins pe Năstase cu termopane aduse din China. Și pe Dragnea învârtind voturi. Mi se pare puțin. Dar a fost mereu presiune pe ei. Românii i-au vrut supra-oameni. Au vrut să-i vindece de toate apucăturile cu care au traversat comunismul. Atunci când furtul de la stat nu era infracțiune, ci supraviețuire. Atunci când PCR însemna pile, cunoștințe și relații. Atunci când delațiunea însemna libertate.

Setea românilor pentru dreptate a fost ostoită cu niște știri.

Acum e reversul.

Partidul ne cere eliberarea celor care au avut ghinionul să nu găsească portițe. Iar prea mulți români s-au încolonat în jurul acestei idei. Ceilalți amenință că justiția va fi dictată prin ordonanțe de urgență, drept replică la ce se întâmplă acum.

Din nou, nu există cale de mijloc.

Nu există încă o Românie în care legislativul să legifereze cu bună credință. Una în care procurorii să fie oameni care își fac datoria față de lege și atât. Una în care cetățenii să știe ce înseamnă infracțiune. Una în care legea să nu aibă culoare politică.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Silberpfeil

Acum 5 ani

Declararea ilegala a completelor de 5 a fost facuta de CCR nu de Parlament,Guvern,Presedinte sau Partid.Recursul in anulare poate favoriza si DNA,chiar intr-o mai mare masura avind in vedere achitarile,poate Dragnea nu mai ia cu suspendare ci cu executare,macar sa ne pastram dracu' reputatia de cea mai corupta tara din Galaxie ca daca mai curg achitarile....
Raspunde

Silberpfeil

Acum 5 ani

Ce chestie:un proces in care Sebastian Ghita a fost achitat va fi rejudecat ,la solicitarea indreptatita a DNA.Ce parere au #rezistentistii despre asta?
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Iti spun ce parere am. Ca matale ar trebui sa muncesti la ora 14:35, ca doar esti angajat al Statului, pe filiera politica a PSD. Nu sa stai si sa faci propaganda pe net pentru PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus