Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Șoferul Tursib care a spart un geam în autobuz: Am fost înjurat de călătorii care îmi blocau vizibilitatea

Șoferul Tursib care a spart un geam în autobuz: Am fost înjurat de călătorii care îmi blocau vizibilitatea

Ovidiu Stanislav lucrează de 13 ani în Tursib, timp în care nu a avut niciun incident. Și-a văzut de treabă și nu a creat probleme nimănui. Până săptămâna trecută când, pe bună dreptate, a apărut în toată presa locală ca autor au unui act de violență. A lovit un geam dinspre călători, cioburile căzând atât pe el cât și pe călători.

Contactat de Turnul Sfatului, dl. Stanislav a ținut să explice cum s-au petrecut lucrurile.

”Au fost mai mulți călători dintre care trei îmi stăteau în geam, fix acolo în fața ușii, de nu aveam vizibilitate deloc. Eu cu ei m-am cramponat mai mult, dar mai comentau și alții prin spate, nu i-am văzut pe toți, i-am auzit doar. Problema asta cu vizibilitatea nu o am doar eu, o au toți șoferii de la Tursib pe autobuzele acestea noi care au venit acum. Sunt prost făcute și nu poți să vezi în dreapta, pur și simplu nu ai vizibilitate. I-am arătat și domnului director problema aceasta, l-am rugat să se urce pe scaunul șoferului și să vadă în dreapta. Ne-a dat dreptate și ne-a promis că va căuta soluții. Gândiți-vă că nici o mașină mică, dacă e în dreapta, nu o poți vedea ca lumea, de un pieton ce să mai zic?! Ca o soluție de moment, atât eu cât și alți șoferi, am pus o panglică, am legat un fel de sfoară ca să nu stea călătorii acolo și ne blocheze vizibilitatea. Ba m-am mai dus și-am luat și una galbenă, ca să se asorteze!”, spune Ovidiu Stanislav.

”Pe lângă faptul că dacă stau oamenii acolo, nici geamurile nu cred că sunt ce trebuie pentru că dacă te uiți în oglindă nu vezi colțul din partea dreaptă. Se face o reflexie ca-n oglindă și-n geam vezi mașinile din stradă în loc să vezi pietonul. Dacă, Doamne ferește, lovesc un om, credeți că pasagerii răspund că mi-au stat în față?! Sau cine a dat aprobarea pentru autobuzele astea prost făcute? Nu! Tot eu mă aleg cu dosar penal și poate ajung și la pușcărie! D-asta m-am tot certat cu oamenii să nu mai stea acolo și pur și simplu nu au vrut să se dea mai în spate. Recunosc, eu sunt mai impulsiv din fire, dar până acum n-am avut probleme de genul acesta”, a continuat șoferul.
În cazul incidentului de zilele trecute, Ovidiu Stanislav și-a pierdut răbdarea și vrut să-i sperie pe călători lovind cu palma geamul ușii care separă cabina șoferului de călători.
”S-a nimerit ca în ziua respectivă să am niște pasageri mai cu tupeu. Am avut un schimb de replici. A fost o doamnă care mi-a dat panglica aia la o parte și a zis că ea nu se dă jos din autobuz până nu-i deschid ușa pe acolo. Le-am mai zis și eu câte una, au mai zis și ei înapoi, recunosc, e adevărat. Ajungând în stație la Turnișor le-am deschis ușa, crezând că ei coboară. Nu au coborât. Am deschis și la Lidl, nici acolo nu au coborât, deși stăteau grămadă în ușă. Acolo, vizavi de McDonald's, s-au dat mai mulți călători jos, care pe urmă au venit în fața autobuzului, prin dreapta, ca să treacă pe trecerea de pietoni. Eu nu-i vedeam, nu știam dacă mai trece cineva sau nu. Le-am zis la oamenii aceia să se dea la o parte, nu pot să-mi fac treaba! Nimic! Eu îi ziceam: Băi, femeie, dă-te de acolo! Ea: Nu mă dau, mă, nu mă dau! Că astea-s autobuze noi și eu vreau să merg aici. Și atunci am dat cu mâna în geam, din reflex mai mult, pe cuvânt că nu am dat foarte tare, am dat cam cum bați într-o ușă. Evident că n-am vrut să-l sparg. Geamul fiind securizat și subțire, imediat s-a spart. Nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat, m-am trezit cu cioburile peste mine, mi-au căzut și-n cafea, m-am speriat că s-a spart și telefonul. Oamenii când au văzut au sărit trei metri în spate. Le-am și zis: Vedeți că acum aveți loc, acum puteți să vă dați în spate?! Repet, nu a trebuit să dau cu pumnul, nici măcar nu am pus cine știe ce forță, am dat din reflex că mă enervau și nu voiau să se dea mai în spate. Măcar de-ar fi coborât, mai înțelegeam, dar stăteau intenționat acolo”, mai povestește șoferul.
În urma acestui incident Ovidiu Stanislav se va prezenta săptămâna viitoare în fața unei comisii disciplinare a Tursib pentru a-și afla pedeapsa. Între timp, sindicatul angajaților din Tursib a făcut o cerere oficială conducerii pentru a găsi o soluție practică și rapidă astfel încât vizibilitatea șoferilor să nu mai fie obturată.

”Eu îmi asum, am dat cu mâna în el și am spart geamul. Dar cine a făcut caietul de sarcini, cine a aprobat autobuzele astea, cine s-a uitat la ele și a zis că sunt bune își asumă? S-a pus măcar unul la volan să vadă cum e? Eu dacă dau peste o mașină sau peste un pieton răspund poate cu viața. La fel răspund, zi de zi, de siguranța călătorilor. Răspunde împreună cu mine cineva din primărie sau cineva din conducerea societății?”, a concluzionat Ovidiu Stanislav.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

26 comentarii

Sergiu

Acum 2 ani

Interesant trebuie sa spargă un geam ca sa fie ascultat
Raspunde

Simion Robert

Acum 2 ani

...soferul n-are nicio vina... am vazut destule situatii in care pasagerii ii provoaca pe soferi pe teme absolut puerile dar agasante pentru soferi... daca nu sunt de acord cu sanctionarea soferului... cabinele trebuiesc extinse ca la vechile modele, cu accesul soferului direct de afara...asa s-ar rezolva problemele de acest gen care nu au existat la vechile autobuze...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor Turul Satului.

Acum 2 ani

Când învățați să scrieți corect?
Raspunde

Filip

Acum 2 ani

Eu va spun sincer ca una din cele mai mari probleme sunt călătorii! Eu din cauza lor nu revin la Tursib și probabil sunt mulți ca și mine. Au pretenții sa te îmbraci la cămașă!? Pai pentru cine? Pentru niște călători #####? Nici abonamentul ala de 50 de lei nu și-l plătesc! Asta e din vina primăriei și a conducerii ca le-au data drepturi și sunt niște sesimntiti! Va rog întrebați un șofer mai vechi de 25 - 30 de ani sa va spună ce relații aveau cu călătorii înainte. Hai pa! Niște călători de nota 2 în Sibiu!
Raspunde

raspandache

Acum 2 ani

Ar trebui căutați călătorii ăia recalcitranți și amendați până învață civilizație! M-am enervat numai când am citit cât tupeu de cocalari și piți au. Iar cei care au cumpărat autobuzele prost făcute ar trebui să le plătească din buzunarul propriu. Șoferul trebuie să conducă în condiții de siguranță, iar călătorii trebuie să asigure acest lucru. Sper să dea un autobuz Tursib pesta baba aia care n-a vrut să coboare pe altă ușă.
Raspunde

XCX

Acum 2 ani

Cetățenii acestui oraș sunt plini de dreptuurrriii, numai de drepturi auzi, de obligații nimic. Au dreptul să obtureze vizibilitatea doar sa fie PRIMiI la coborâre si la urcare. Dar cand un cetetan plin de drepturi bineinteles, valdalizeaza mobilierul din autobuz nimeni nu are obligația să atentioneze șoferul. Dar nici cu șoferul nu imi este rusine....acesta chiar are o problemă cu deschiderea primei usi si cand era pe vechile autobuze la fel nu deschidea prima usa, sunt pățit cu el.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Deci nu îmi vine să cred !! A ieșit adevărul la iveală !! Acum ați lucrat corect , voi de la Turnul Sfatului. Da într-adevăr este cum a zis dl Stanislav , și eu am fost martoră în aceel autobuz, exact așa s-a întâmplat . Sperăm să se rezolve aceste probleme ale șoferilor de la tursib ,și celor din conducere sperăm să nu vă spălați pe mâini cu aceste probleme foarte grave!! Nu vă cunosc personal dl Stanislav , dar sunt ferm convinsă că sunteți o persoană cu caracter puternic , demn de locul de muncă pe care îl aveți ,pentru că puneți suflet în această meserie. Conducerea Tursib::sperăm că acționați corect , și să vă asumați răspunderea de ceea ce sa întâmplat ca să nu se mai repete astfel de incidente .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibianul

Acum 2 ani

Lasă-mă cu șoferi Tursib, ăștia nu știu să folosească oglinzile, ești lângă ei, in timp ce ei sunt in stație și te trezești cu ei călare pe tine, dacă mai ai tupeu să le dai un claxon, să nu se urce peste tine , ei te salută cu degetul mijlociu. Altă treabă este că ei merg in mijlocul drumului, așa că tu venind din sens opus, pe banda ta, ești obligat să tragi cât poți dreapta sau să oprești. Un pic de școlarizare nu le-ar strica. Am fost in destule orașe din țară, mici și mari, dar așa cum conduc în Sibiu, nu găsești. Tursib = management slab.
Raspunde

Luci

Acum 2 ani

Da într-adevăr meseria de conducator persoane este foarte grea, nu ca fizic, dar mental . Aceasta meserie solicită o atenție foarte mare și o responsabilitate enormă. Speram ca cei din conducerea Tursib să poată remedia aceste probleme destul de grave și să ia măsurile necesare pentru evitarea lor. Un șofer a căzut victimă ,sperăm să nu mai urmeaze și alții !!!
Raspunde

///

Acum 2 ani

E mai usor sa cari bolovani decat sa lucrezi cu oamenii!
Raspunde

AA

Acum 2 ani

La fel ca în multe alte situații din țara noastră....Sa multumim ca inca nu s-a întâmplat ceva grav, doar un geam spart.....,Sa realizăm că banii nostrii se duc pe autobuze ieftine care cauzează probleme cu care nu ar trebui să se confrunte nici șoferii si nici călătorii . Șoferului trebuie sa i se asigure toate condițiile pt a ne transporta pe noi ,călătorii, fata de care el ,da ,are raspundere. Călătorii au drepturi asa cum au si obligatii.Pe acei oameni de ce nu ii judeca nimeni ca au deranjat șoferul ? Sau pe acela care dupa cateva zile de la aducerea autobuzelor noi,a tăiat tapiteria scaunului( interesant ,acesta nu a fost văzut si filmat de nimeni)? Consider că discuțiile astea nu vizează pe cine trebuie ,nu soferul si nici călătorii nu sunt de vina .Vina este în totalitate a oamenilor ce au comandat aceste autobuze!!!! De fapt autobuzele sunt omologate pt un anumit nr de locuri atat pe scaune cat si in picioare, dar în realitate ele sunt încărcate pana la refuz. Toate aceste nereguli ale sistemului sunt puse în cârca si pe răspunderea șoferilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Paul

Acum 2 ani

Nu stiu cum e domnul Stanislav de fel la locul de munca si banuiesc ca e un om care isi face treaba exemplar, insa vad in comentarii doar discursuri care denigreaza calatorii si ridica in slavi a soferii. Din pacate, nu stiu cati dintre voi ati calatorit regulat cu autobuzul in Sibiu, dar eu de cand eram elev am facut-o si o mai fac si acum destul de des. Da, mult prea multi calatori sunt needucati, asta e un adevar, insa la fel si soferii Tursib sunt sub orice critica. Am asistat de-a lungul anilor la scene la care soferii au dat o dovada de mitocanie iesita din comun si repet acesta nu e un caz izolat. De exemplu, fix in urma cu doua zile prietena mea calatorea cu linia 15, cand la un moment dat soferul a inceput din senin sa ii atribuie apelative precum "nesimtita" si alte cuvinte care nu pot fi reproduse, doar pentru simplul fapt ca in timpul mersului aceasta nu se tinea de bara. Inteleg ca e in atributia lui sa avertizeze calatorii, insa in acest fel? Ba mai mult, imediat dupa aceasta intamplare, soferul a pus o frana brutala cu scopul expres de a-i da o lectiei prietenei mele si in urma franarii prietena mea a cazut pe podeaua autobuzului, lovindu-se la picior si mana, urmand o alta rafala de injuraturi din partea soferului. Va imaginati ce ar fi insemnat ca in cadere aceasta sa se loveasca la cap de o bara sau un scaun? Ce suflet si cata minte sa ai sa faci asa ceva? Vi se pare acesta un comportament firesc a unui sofer fata de o femeie, fata de un calator? Fireste ca am sunat imediat la dispecerat dupa cele intamplata, iar cei de acolo il stiau deja, deoarece are nenumarate antecedente si cu toate acestea Tursib continua sa pastreze astfel de neandertalieni in companie. Este inadmisibil. Chiar mi-as dori sa iau legatura cu cineva din redactie in caz ca vrea sa preia aceasta poveste. Mi se pare incredibil ce se petrece in aceste autobuze cu buna stiinta a reprezentantilor Tursib. Am depus si o reclamatie scrisa catre Tursib la care asteptam inca un raspuns.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor și Critic

Acum 2 ani

Asta nu scuză cu nimic comportamentul lui. În toată Europa autobuzele au un separator față de călător! Nu autobuzele sunt de vină . Țăranul care le conduce are toată vina! Upgradarea de la un autobuz vechi la unul nou este grea! Repet, am cunoștințe în K1 . Dacă vrea să intre în cușcă să se bată o să-i contactez și poate să se bată omul cât vrea el. Ai spart geamul îl plătești fraiere... Că nu l-a făcut măta și cu tactu. Acel geam a costat timpul și truda unui om. Oare când vom învăța să apreciem munca omului. Aici în România niciodată. Trebuie să distrugem lucrurile că să le putem aprecia. Rușine! Rușine! Rușine!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor și Critic

Acum 2 ani

Simona, nu te cheamă cumva și Ramona? Șoferul este vinovat! Nu poți să îți verși nervii pe un geam care nu este al tău! Plus, că aceste ieșiri de 2
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Băi domnule Cititor Critic sau domnule Xxx, eu Simona mi-am dat numele nu mi-a fost teamă. Te mai lauzi că ești tare și provoci o luptă in cușcă , vai ce bărbat !!! ce viril sunteți domnule Xxx!! Sunteți printre mulți alți prosti care se află în România, dacă erați în locul șoferului nu mai erați atât de tare în gură cu atâtea acuzați , oricum nu sunteți nici măcar capabil de a avea aceasta meserie frumoasa dar cu foarte multă responsabilitate de care voi ăștia xxx nu o pricepeți .Cât despre mâncatul de semințe , pe care dumneavoastră îl faceți cu siguranță , că altă activitate nu aveti dl xxx!!! Aveți grijă să nu cumva să ajungeți să provocați o luptă intr-o cușca cu leii!!
Raspunde

Ovidiu Stanislav

Acum 2 ani

Dragule cunoscător de K1 , țăran ești tu , și cu siguranță nu ești un luptător adevărat de K1 , un Luptător cu adevărat nu face asemenea afirmații pe care le faci tu , și cu siguranță și-ar fi dat numele. Tu cu siguranță vei fi vrun păcălici , care ai fi trecut doar în vizită printr-o sală de K1 sau box. Îmi pare rău că nu pot sa te refuz , că nu pot refuza asemenea provocări , și mi-aș dori mult să mă contactezi pe Messenger , să stabilim în privat o întâlnire , intr-o cușca , ring sau un interval în aer liber!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 2 ani

povesti nemuritoare de la Tursib...ii vad zilnic pe soferi...permanent vorbesc la telefon in timp ce conduc...marea majoritate sunt lipsiti de cel mai elementar respect fata de calatori. etc. etc...asa a fost intotdeauna la Tursib...ORICE s-ar fi intamplat nu spargi geamul autobuzului...sunt sigur ca se va plati din banii Tursibului (adica din banii cetatenilor platitori de taxe!!!) si nu din salarul suferului scapat de sub control!!!
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Dl sibian, mai bine plătești un geam, decât să plătești cu libertatea viața unui om, din cauza iresponsabilității pasagerilor!!!!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Cititor și Critic.. Ești o banană, în primul rând nu îți pui numele, în al doilea rând cu siguranță ești unul dintre cei care circula fără bilet cu autobuzul... De când ești tu judecător... Când urci într-un mijloc de transport în comun ai obligați băi banană... Dacă șoferul îți spune ca nu ai ce cauta acolo de ce Dracu insiști sa nu te conformezi... Dacă nu îți convine dute cu Taxiul...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Constat că angajații TURSIB sunt uniți ca FRAȚII JDERI , parcă am fi la consiliul medicilor ,când discută cazul unui medic vinovat de malpraxis unde pacientul a decedat şi după două ore de dzbateri se ajunge la concluzia că victima este de fapt medicul.Sper totuşi că şoferii TURSIB nu sunt membrii unei organizații de tip mafiot cum lasă să se înțeleagă din comentariile de mai sus şi de asemenea sper că cel care a semnat comentariul cu numele de OVIDIU STANISLAV nu este persoana despre care se vorbeşte în articol pentru ca atunci individul are nevoie de tratament psihiatric (nebunii periculoşi trebuie izolați).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 2 ani

Asemenea comportamente sunt intra-adevar demne de box profesionist sau K1! De ce în străinătate nu se întâmplă astfel de lucruri? Ce demonstrați dacă spargeți un geam ? Sunteți mari și tari? Înțelegem că meseria voastră este grea! Dar nu sunteți nu știu eu ce mari mahări! Sunteți plătiți să conduceți! Acum nu știu, probabil că ați cumpărat acel autobuz proprietate personală. O să fac lobby în oraș să încetăm să mai mergem cu autobuzele Tursib !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor și critic

Acum 2 ani

Pentru Dnul Ion și Dna Simona, am un mesaj. Mergeți și citiți o carte , învățați limba română, aici mă refer la citirea unui text , după ce l-ați citit și ați înțeles mesajul și aluzia,atunci să începeți să scrieți un comentariu. Nu vreau să intru într-o polemică cu nimeni pentru că asemenea fapte sunt demne de K1. Eu nu am provocat pe nimeni, voi provocați și nu cred că este normal ce sa întâmplat! Nu mai scrieți la nervi și înainte să scrieți să citiți de 2 ori sau de câte ori vreți voi până ajungeți la o concluzie! Atât am avut de spus! Pentru Dnul Stanislav am un mesaj: " Ai grijă că un șofer are responsabilități mari". Ceea ce ați făcut d-voastră nu este okay și știți foarte bine lucrul acesta dar nu vreți să recunoasteti. Este normal. Poate ar trebui să luați o pauză și să mergeți la un control psihiatric. Nu de alta dar nu vreau să mă trezesc prin Hotelul Ramada , Ibis sau mai știu eu ce clădiri că ați avut o cădere nervoasă! Se mai întâmplă! Exemple sunt destule, gen: Tiru în mulțime la Nisa, Berlin și mai știu ce căderi nervoase! În fine! Eu în locul dvoastra aș medita asupra celor întâmplate și nu aș amenința că poate vă treziți și cu vreun proces pe cap! Eu nu v-am amenințat cu nimic! Doar am spus că sunteți demn de un luptător de K1 și trebuie să vă descărcați nervii acolo în cușcă nu în coastele oamenilor sau a geamurilor sau a frânelor autobuzelor că nu le plătești dumneata! Nu știu când o să vă vină mințile-n cap și o să înțelegeți că voi v-ați ales această meserie! Probabil managementul de la Tursib lasă de dorit! Ar trebui să aveți cursuri săptămânale de bună purtare în trafic și în afara lui! Să nu vă supere adevărul dar aceasta este realitatea. Citiți și celelalte comentarii negative și o să realizați că nu este chiar așa cum ziceți d-voastră...
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Domnule Insoector Javert!!
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Dl cititor critic , citește dumneata și scrie corect. De aceea vi s- a oprit postarea din cauza ratingului negativ, al limbajului de doi bani . Tu te-ai dat grande că ai cunoștințe la K1 și îi contactați unul . La nervi nu a răspuns nimeni, pur și simplu ți s- a răspuns cu aceeași monedă
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Simona

Acum 2 ani

Dl cititor critic , recitițivă textul dumneavoastră
Raspunde

Olimpia

Acum 2 ani

Parca in Sibiu se dadea ”Buna ziua”, si spune ”Multumesc”. Vedeti-va de treaba.... Cand o sa avem bun simt si educatie atunci sa ne mandrim cu slogane de acest gen... Mai avem mult de invatat, din pacate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus