Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Câți bani pierde FC Hermannstadt pentru că joacă „acasă” la Mureș, Pitești sau Cluj? Birț: 7-8 mii de euro pe meci

Câți bani pierde FC Hermannstadt pentru că joacă „acasă” la Mureș, Pitești sau Cluj? Birț: 7-8 mii de euro pe meci

FC Hermannstadt, clubul de fotbal al Sibiului, pierde la fiecare meci desfășurat în Liga 1 aproape 8000 de euro din cauza faptului că nu poate juca pe stadionul municipal din Sibiu.

Președintele Teodor Birț a declarat pentru Turnul Sfatului că numai chiria terenului costă, în medie, 5000 de euro.

”Undeva la 5.000 de euro chiria terenului, firma de pază, mesele care se iau, transportul - totul se ridică la niște sume. Plus faptul că nu reușim să vindem bilete. Până la urmă, sunt convins că dacă am juca la Sibiu, am avea un număr suficient de spectatori care să ne asigure acoperirea acestor sume, pentru organizarea unui joc. La Liga 1 n-am jucat în Sibiu, la Liga a 2-a erau alte costuri, dar nu se pot compara. Părerea mea este că undeva la 7.000-8.000 de euro pierdem meci de meci, poate chiar mai bine”, a declarat Teodor Birț.

Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au calculat, într-o analiză publicată săptămâna trecută, că de la promovare și până în prezent FC Hermannstadt a pierdut aproape 270.000 de euro.

”În total 266.120 de euro pierduți cu aceste deplasări, peste bugetul de salarii pe 3 luni al echipei, situat la 80.000 de euro pe lună!”, scrie Gsp.ro.

Întrebat cât de corecte sunt cifrele vehiculate, Birț a confirmat să sunt foarte apropiate de adevăr.

”Într-adevăr, am spus-o și acum o săptămână, în afară de sacrificiile pe care le fac băieții avem și noi de suferit ca și club. Pe lângă faptul că avem cheltuiala cu transportul, tot ceea ce înseamnă casă, masă, alte orașe, închiriere de teren, este foarte greu. Acum ne mutăm la Pitești, trebuie să ne mutăm cu o grămadă de lucruri acolo - pentru zona de interviuri, pentru conferință, e foarte greu. Trebuie să aducem inclusiv oameni care să stea în porți, oameni care să verifice biletele; cu firma de pază. E complicat. E greu. În afară de asta, nu reușim să obținem venituri pentru că, vă dați seama, sibieni sunt puțini care vin, iar cu cei care vin încercăm să fim cât se poate de atenți la prețul biletului. Dar trebuie să înțelegem că nu e ușor să faci 140-150 de km ca să vezi un joc de fotbal. Acea analiză, din punctul meu de vedere, este pertinentă. Îmi pare rău că suntem în situația asta, acei bani putem să-i investim în altceva”, a mai declarat Teodor Birț.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Cioricliul Albastru

Acum 3 ani

Asa. Bine spus ca pierde bani..... Si concluziile care sunt??? Dacă va apucați de treaba din liga a doua când erați siguri de promovare, era vara ziua lunga ca să ajungă, o firma serioasa care sa facă treaba altfel stăteau treburile. Și acum se lucrează în ritmul melcului turbat, ieri era un muncitor care driscuia ceva la marginea fațadei în rest pace și liniște.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus