Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Buget 2019: Dragnea sabotează securitatea celui mai important eveniment din istoria Sibiului

Buget 2019: Dragnea sabotează securitatea celui mai important eveniment din istoria Sibiului

Modificările propuse de Liviu Dragnea proiectului de buget pe anul în curs pun în pericol securitatea celui mai mare eveniment găzduit vreodată de Sibiu: Summit-ul UE din primăvara acestui an. Fostul premier Victor Ponta arată că amendamentele lui Dragnea au fost singurele acceptate de comisiile parlamentare care dezbat bugetul României pe anul în curs.

Situația Summit-ului de la Sibiu a fost adusă în discuție de Victor Ponta, fostul premier al României, în urma dezbaterilor parlamentare pe tema bugetului de stat pe 2019, suma aflată în joc fiind de 245 de milioane de lei. “Liviu Dragnea a făcut un amendament care a fost acceptat de Comisiile Parlamentare ( singurul dintre mii de amendamente depuse de toți parlamentarii). Dar să vedem ce propune Dragnea: să ia banii de la «Servicii» și de la Serviciul de Pază și Protecție - în condițiile în care în 2019 avem în România două evenimente majore cu risc maxim de securitate: vizita în România a Sanctității Sale Papa și Summit-ul de la Sibiu, la care sunt prezenți 27 de șefi de stat și guvern din Uniunea Europeană“, arată Victor Ponta. El are și o explicație proprie pentru această propunere a lui Liviu Dragnea, aprobată de majoritatea parlamentarilor PSD- ALDE. “Din prostie sau rea-credință, Dragnea sabotează aceste două evenimente (probabil pentru că nu este el gazdă sau invitat la acestea)“, mai arată Victor Ponta.

De precizat că instituțiile direct responsabile de buna desfășurare a Summit-ului de la Sibiu sunt SRI și SPP, acestea fiind în permanentă legătură cu administrația Sibiului pentru organizarea celui mai mare eveniment din istoria orașului.

Și interesele “din spate“

Oficial, cei 345 de milioane de lei preluați din bugetele care ar asigura, printre altele, securitatea Summit-ului de la Sibiu vor fi realocate către Ministerul Sănătății. Însă redirecționarea acestor bani nu este făcută dezinteresat, susține Victor Ponta. “Dragnea propune ca acești bani să se dea Ministerului Sănătății (de unde a luat peste un miliard prin OUG 114/2018) pentru Vitamina D (o glumă proastă despre care medicii nici nu își pierd timpul să comenteze - o frecție la picior de lemn) și pentru un program de teste prenatale numit direct «Panorama». Problema este că acest program «Panorama» aparține unei firme americano - israeliene pe numele său Natera. Aceleași teste sunt însă oferite și de alte firme prin programe cu alte denumiri: «Harmony» (firma Roche) sau «Neobona» ( firma Synlab)! Deci Dragnea a pus în amendament și firma la care trebuie să se ducă banii“, arată Victor Ponta.
“Acum puneți în balanță ce este mai important pentru România:

A. să aibă asigurată securitatea în timpul vizitei Papei in Romania și a Summit-ului European de la Sibiu și să aibă bani de combatere a interferențelor Rusiei în Alegerile din România, Moldova sau Ucraina (cum a propus Guvernul)

B. Să dea Dragnea și Vâlcov banii la o firmă privată pentru niște teste care oricum sunt inutile dacă nu sunt urmate de analize și proceduri care nu au finanțare!“, Victor Ponta

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gigea

Acum 3 ani

Oltenilor din Sibiu, NU NE LASATI SA NE DISTRUGA !!! AJUTORRRR!!! CINE VEGHEAZA LA SIGURANTA ROMANIEI!!! AJUTORRR!!! AJUTORRR! VA IMPLORAM, FACETI-VA DATORIA PENTRU CARE SUNTETI PLATITI DE STATUL ROMAN! NU SE MAI POATE!!! AJUTORRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!! STAT ROMAN !!! DACA MAI EXISTI!!! AJUTORRRRRRRRRRRR!!!
Raspunde

Nea

Acum 3 ani

Cu asemenea ghiopbani in fruntea tarii...la furat, boicotat, distrus, delapidat, a se intelege, unica intrebare care se intrevede este... Oare cat va mai dura, pana cand vor incepe sa isi ceara Ardelenii autonomia/independenta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus