Luni,
21.09.2020
Cer Senin
Acum
11°C

Ministrul Transporturilor a pierdut inaugurarea a vreo 60 de km de autostradă în câteva zile

15 Februarie 2019 08:24

Ministrul Transporturilor a pierdut inaugurarea a vreo 60 de km de autostradă în câteva zile

La mai puțin de o săptămână de când declara cu subiect și predicat că va inaugura 180 de km de autostradă anul acesta în România, ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb, a anunțat joi seară că ”doar” 122 de km de autostradă vor mai fi inaugurați. Și nici aceia nu sunt siguri, evident.

Redăm mai jos câteva din declarații Rovanei Plumb de joi seară, făcute la Digi24.

„Trebuie luate şi măsuri la nivelul companiei de autostrăzi, am stabilit priorităţi. Anul acesta, conform contractelor în derulare, ar trebui să fie finalizate 122 de km. Nu vreau să mai fac promisiuni sau estimări.

Românii au nevoie de autostrăzi, România are nevoie de conexiune cu infrastructura europeană.

Azi am discutat cu transportatorii, am fost cu Eugen Teodorovici. E prima oară când am invitat alături de constructori, diriginţii de şantier şi consultanţii pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă.

Principalele probleme identificate de constructori se referă la faptul că încă o birocraţie destul de mare.

Vom face astfel încât să putem să mergem într-un proces de acordare rapidă a tuturor autorizaţiilor care mai sunt necesare.

Au fost identificate probleme legate de exproprieri, unde mai sunt litigii, când se vor soluţiona, ce depinde de noi vom face.

Ce mă surprinde e că avem autostrăzi începute în 2014 la care avem un stadiu fizic foarte redus, de 20%. Anul trecut am identificat progres fizic relativ mic.

Nu vreau să arunc vina.

În funcţie de problemele punctuale, ridicate de constructori, pe fiecare lot de autostradă vom veni în întâmpinarea lor.

Nu se pune problema banilor, e o alocare foarte mare în privinţa finanţării tuturor investiţiilor.

Nu se pune problema de a nu gândi în parteneriat încât să finalizăm investiţiile.

Avem termen de finalizare în 2019 de 122 km, pe fiecare din porţiuni care însumează cei 122 km vom organiza comandament pentru fiecare lot, în teritoriu, unde se întâmplă construcţia.

Am asigurat din punct de vedere legal deschiderea de forţe de muncă din terţele ţări, am mărit contingentul pentru ca aceste firme care realizează infrastructura să aibă numărul de salariaţi necesari”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

HOP

Acum 1 an

astia n-au habar de nimic ,
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Hai mai taie din ele , da-le dreacu! Ai taiat 60 km fata de zilele trecute , mai taie 60 ca sa te apropii de realitate , pt. ca mai mult de 60 km nu termini anul asta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus