Miercuri,
27.01.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea termică a trei imobile de blocuri (CP)

Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea termică a trei imobile de blocuri (CP)

Primăria Sibiu a obținut finanțarea din fonduri europene pentru proiectul de reabilitare termică a unor blocuri de locuințe din Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 3. Valoarea totală a acestuia este de 2.173.256 lei, din care 906.335 lei reprezintă contribuția Municipiului Sibiu și a asociațiilor de proprietari.

Contractul de finanțare a fost semnat în această săptămână de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Odată obținute fondurile, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și o altă procedură pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Proiectul prevede reabilitarea termică a trei clădiri de blocuri pentru care asociațiile de proprietari au depus proiecte la Primăria Sibiu în urma apelului public și care s-au încadrat în criteriile specificate în ghidul solicitantului: • Aleea Biruinței, nr. 5 • Calea Dumbrăvii, nr. 26 • Strada Rusciorului, nr. 31, bl 16

Toate cele trei imobile au fost construite înainte de 1990 și au un grad redus de eficiență energetică.

Principalele lucrări care se vor efectua prin acest proiect includ: • Izolarea termică prin anveloparea clădirii • Termoizolarea planșeului peste ultimul etaj, a celui peste subsol și a soclului clădirii • Înlocuirea tâmplăriei clasice exterioare cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant • Înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Comentarii

6 comentarii

Eu

Acum 1 an

Blocul turn de pe Milea cand o sa se faca?
Raspunde

El

Acum 1 an

Buna intrebare... arata ca bombardat, ..ca romania pesedista.
Raspunde

belu

Acum 1 an

Eu stau la casa dar hai sa punem un pariu. Zic ca 90% din asociatiile de locatari nici macar nu s-au deranjat sa citeasca documentatia si sa depuna un dosar la primarie. Apoi se intreaba toti, ca cel de mai sus, "Da pa'l meu cand il faceti?"...
Raspunde

Constructor

Acum 1 an

Pentru kăkvasitotalitatea blocurilor a fost anvelopată cu polistiren fără niciun proiect , niciun aviz , niciun studiu termic , fără facturi , fără impozite , cu muncitori @ la negru “ , fără eficientă termică ! In tot orașul nu există niciun document ; nici inspecția muncii , nici inspecția in construcții . S-a prescris .
Raspunde

Evi

Acum 1 an

De cel puțin 3 ani se tot vorbește de acest proiect. Se reabilitează 3 amărâte de blocuri în tot Sibiul, iar în București zeci. Jenant pentru primărie, dar și pt votanți.
Raspunde

Lament

Acum 1 an

Pai de la UE sa mai vina bani, ..daca tot bugetul Sibiului a fost sifonat.. "redistribuit" de PSD spre Olt sau Vaslui de unde e mai facil sa-i furi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus