Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Deputatul Șovăială vrea să-și deschidă birou la Sibiu. Primăria i-a identificat spațiul

Deputatul Șovăială vrea să-și deschidă birou la Sibiu. Primăria i-a identificat spațiul

Deputatul Constantin Șovăială va avea un birou parlamentar la Sibiu. Primăria intenționează să adopte o hotărâre privind repartizarea unui spațiu în acest sens. Până acum, sediile PNL din Sibiu și Mediaș figurau ca birouri parlamentare.

Imobilul identificat de autoritățile locale se află pe strada Tribunei, nr. 19.

„Prin adresa înregistrată la Primăria mun. Sibiu dl. Șovăială Constantin, în calitate de deputat din partea Partidului Național Liberal, ales în Circumscripția 34 Sibiu, la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 11.12.2016, solicită atribuirea spațiului cu altă destinație din Sibiu, str. Tribunei, nr. 19, cu desstinația de birou parlamentar”, se menționează în raportul Direcției Patrimoniu și Cadastru anexat la proiectul de hotărâre.
str_tribunei_nr19

Interior. FOTO: urbanasibiu.ro Interior. FOTO: urbanasibiu.ro

Precizăm că imobilul respectiv este proprietate a Statului Român și face obiectul Constractului de concesiune încheiat în anul 2000 între municipiul Sibiu și SC Urbana, în calitate de concesionar. Cu această ocazie, Primăria va concesiona și terenul aferent spațiului, de 15 mp, cu aproape 4.200 de lei SC Urbana. Astfel, imobilul ar urma să fie transmis spre închiriere lui Șovăială, cu destinația birou parlamentar, pe durata exercitării mandatului.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 310/2007, tariful lunar al chiriei practicat pentru astfel de spații este de 84 bani/m2 pentru suprafața locuibilă, 34 de bani pentru suprafața antreului, tindei, verandei, culoarului, bucătăriei, chicinetei, oficiului, debaralei, cămării, camerei de baie, WC; iar tariful de bază lunar al chiriei pentru curțile și grădinile aferente suprafețelor locative din municipii este de 0,04 lei/m2. Imobilul pe care îl va închiria Șovăială, dacă va fi adoptat proiectul de hotărâre, este în suprafață de 30,99 mp, organizat astfel: 27,25 mp camera; 1,64 mp hol și câte 1,05 mp pentru două wc-uri, respectiv 15,51 mp pentru terenul aferent.

Potrivit paginii deputatului Constantin Șovăială de pe site-ul Camerei Deputaților, acesta a menționat două adrese la categoria „Biroul parlamentar”: unul pe str. Nicolae Bălcescu nr. 34 și altul în Mediaș, pe str. Regele Ferdinand, nr.1. Ambele sunt adresele unde se află sediile locale ale PNL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Silberpfeil

Acum 5 ani

Sunt legi bune,cum e asta cu chiriile si aia cu subventiile pentru partide si sunt legi rele,cum ar fi spre exemplu aia cu infiintarea,in cadrul Parchetului General,cel aflat sub comanda lui Augustin Lazar a Sectiei speciale pentru anchetarea infractiunilor in Justitie.Off topic:Dna Kovesi face parte din categoria privilegiatilor care primesc masina si doi SPP-isti sau erau de la Uber?Pe de alta parte,daca-n poza e spatiul oferit dl Sovaiala si acolo vedem unul din cele doua WC-uri,ma tem ca ar mai trebui si un scaunel ca sa poata face pipi dl deputat,exceptind faptul ca prefera olita verde sau sticla de Cola din stinga.
Raspunde

Gigi

Acum 5 ani

Bai dar balbaitul asta crede ca mai ajunge parlamentar? Sper ca nu, altfel PNL -ul va ramane in urma USR-ului in Sibiu
Raspunde

Acolo-s banii. S, Bv...rusine parlamentari sibieni

Acum 5 ani

https://evz.ro/de-ce-a-votat-udmr-bugetul.html?v=347635&page=2
Raspunde

Gabytza Gabor

Acum 5 ani

nu anteleg dice stergeti comentarile !!!!! dice cenzurati ????????????????
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

este deja traditie la ts,ce nu leconvine taie!
Raspunde

City Zen

Acum 5 ani

Își deschide birou ? Știam că nu mai există UTC !
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Credeai , nu știai !
Raspunde

Titi

Acum 5 ani

Pai normal,pentru ca pnl de un an nu mai are contract pe spatiul din centru.sta acolo abuziv.proprietarul se judeca cu ei sa plece.inseamna ca se muta cate unul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus