Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Cât costă un minut de interceptare și ora de filaj la DNA

Cât costă un minut de interceptare și ora de filaj la DNA

Procurorii DNA Braşov au transmis, la cererea instanţei de la Curtea de Apel Braşov, un document prin care justifică modalitatea de calcul a sumelor cheltuite în dosarul retrocedărilor ilegale ale Pădurii Snagov pentru mandatele de supraveghere tehnică şi de siguranţă naţională, dar şi supravegherile operative.

În mai 2016, DNA Brașov a dispus trimiterea în judecată a lui Paul al României, Dan Andronic, Remus Truică, Tal Silberstein şi alţii, în dosarul privind retrocedările ilegale ale Pădurii Snagov şi a Fermei Regale Băneasa, infracţiunile anchetate fiind constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, în formă continuată, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu, dare de mită etc.

Rechizitoriul acestui dosar arată că procurorii au stabilit suma de peste 500.000 lei ca fiind totalul cheltuielilor judiciare.

Astfel, în răspunsul dat de DNA Brașov Curții de Apel se menționează că minutul de interceptare costă 2,57 lei, iar ora de filaj este 314 lei, transmite Mediafax.

Procurorii DNA explică faptul că au interceptat un anumit număr de minute, pe care le-au înmulţit cu 2,57 lei minutul.

„Referitor la mandatele de supraveghere tehnică şi de siguranţă naţională (interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice), în această cauză, în urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică şi de siguranţă naţională, a rezultat trafic audio interceptat şi înregistrat în total 51.340,35 minute în cazul mandatelor de supraveghere tehnică şi respectiv 514,47 minute în cazul mandatelor de siguranţă naţională ceea ce au totalizat un cost de 133.270 lei”, se arată în document.

Astfel, calculul oferit de procurori este:

- 51.340,35 minute x 2,57 lei/minut = 131.945,29 (mandate supraveghere tehnică).

- 514,47 minute x 2,57 lei/minut = 1322,99 lei (mandate supraveghere naţională).

DNA precizează că din totalul traficului audio interceptat şi înregistrat au fost ataşate cauzei şi înaintate instanţei de judecată aproximativ 122 minute obţinute în urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică şi respectiv 514,47 minute obţinute în urma punerii în executare a mandatelor de siguranţă naţională.

 

Mediafax mai amintește că documentul solicitat de la DNA Brașov a fost în contextul în care preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat că în perioada 2005-2016, mai mult de şase milioane de români au fost interceptaţi de SRI, dar şi că a fost sesizat că în 2012 aproape tot Guvernul şi peste 100 de parlamentari au fost interceptaţi, sumele necesare pentru aceste activităţi desfăşurate în aceşti ani ar putea depăşi un total de sute de miliarde de lei.

Continuarea, aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Votez psd

Acum 3 ani

Vai, asa ceva. Scump. Taiati toti banii la sereiii, ca va zys dimnu dragnea, sa nu mai persecute pe centateni rromani. Sunt cinstiti, ve va trebe padure, fabrici, bratu belina, prostii, bai
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus