Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Un miliardar german și managerul Centrului „Cindrelul-Junii”, propuși pentru titlu de Cetățean de onoare al Sibiului

Un miliardar german și managerul Centrului „Cindrelul-Junii”, propuși pentru titlu de Cetățean de onoare al Sibiului

Un miliardar german care a investit în vara anului trecut în SIbiu, precum și managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul-Junii" Sibiu sunt propuși de Primăria Sibiu pentru titlul de „Cetățean de onoare”.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a pregătit două proiecte de hotărâre în acest sens, pe care urmează să le propună Consiliului locale pentru adoptare la ședința din 21 februarie. Astfel, primul proiect prevede acordarea titlului de "Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu" doamnei Silvia Macrea, manager al Centrului județean „Cindrelul-Junii” - „personalitate culturală de excepție a Municipiului Sibiu”.

Cel de-al doilea proiect prevede acordarea acestui titlu lui Hasso Plattner - „partener al comunității locale prin susținerea învățământului superior sibian”.

Precizăm că Hasso Plattner este unul dintre cei mai bogați cetățeni germani, miliardar în euro, care în vară a investit prin institutul pe care îl patronează în Sibiu. Mai exact, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a semnat un contract de donație cu Institutul ”Hasso Plattner” pentru suma de 4,2 milioane de euro. Banii vor fi direcționați în susținerea tinerilor studenți și cercetători din Sibiu, în vederea creării unor produse noi și, implicit, dezvoltarea orașului.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/07/24/cel-mai-bogat-german-miliardarul-hasso-plattner-investeste-sibiu/

Plattner este al 116-lea în lista miliardarilor întocmită de Forbes în anul 2018 și al 20-lea în clasamentul din 2017 al celor mai bogați oameni din domeniul tehnologiilor. La începutul acestui an, germanul a fost menționat și de Bloomberg: locul 103 din 500 oameni bogați ai lumii. Averea lui Plattner este estimată la aproximativ 13 miliarde de dolari.

La rândul ei, Silvia Macrea conduce Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul-Junii" din anul 1999. S-a născut la 18 mai 1974, a urmat Facultatea de Drept, Academia de Dansuri Populare. Silvia Macrea este un adevărat ambasador al României prin spectacolele oferite cu Junii Sibiului în lume. Este frecvent implicată în acțiuni caritabile.

În anul 2016 Silvia Macrea a primit Diploma de Excelență pentru promovarea culturii tradiționale din partea Consiliului Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

George

Acum 5 ani

Macrea, cetatean de onoare!!!! Habar nu aveti cine este aceasta persoana!!! Sper sa reconsiderati candidaura acestei pwrsoane!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus