Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Turcan cere desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Turcan cere desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat astă că liberalii vor depune o propunere legislativă pentru desființarea secției de investigare a infracţiunilor din justiţie.  ”Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO au criticat în termeni foarte duri decizia de a înființa această secție. Prin menținerea acestei secții speciale, Guvernul menține riscul activării art.7 din Tratatul UE, care înseamnă o sancțiune extrem de dură pentru România. Eventualele abuzuri ale judecătorilor și procurorilor trebuie investigate de instituțiile cu competențe în această materie, de CSM și Inspecția Judiciară”, susține Turcan.

În plus, deputatul de Sibiu anunță că liberalii vor depune moțiune de cenzură împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader. ”Prin întreaga sa activitate, Tudorel Toader a făcut un rău atât funcționării sistemului judiciar, cât și imaginii externe a României.

Tudorel Toader este ministrul care a realizat cel mai puțin din cele asumate prin programul de guvernare: Nu a rezolvat problema recuperării salariale ale grefierilor; Nu a suplimentat personalul de probațiune; Nu a introdus brățările electronice; Nu a făcut investiții în penitenciare.

Totodată se cere și demisia lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. ”La inițiativa PNL, procedura de demitere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților a intrat în linie dreaptă! Liviu Dragnea este un personaj toxic, care a încălcat de nenumărate ori Constituția și Regulamentul Camerei Deputaților, astfel încât forul legislativ al țării a ajuns să fie subordonat intereselor sale personale.  Liviu Dragnea a confiscat instituția Parlamentului pe persoană fizică, iar acest lucru este inacceptabil pentru democrația din România”, se arată într-un comunicat transmis de PNL.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

O persoana care se si informeaza

Acum 3 ani

HA, ha ha! Adica cei din justitie nu pot fin infractori sau penali! Ma jur, parol!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus