Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Terea: Am votat toate amendamentele PNL pentru Sibiu!

Terea: Am votat toate amendamentele PNL pentru Sibiu!

Deputatul PSD, Ioan Terea, a declarat pentru Turnul Sfatului că a votat în plenul parlamentului fiecare din cele 12 amendamente depuse de parlamentarii PNL de Sibiu pentru județ. ”Am văzut că sunt atacat de parlamentari PNL. Le-am spus și lor în față, vă spun și vouă: am votat toate amendamentele pentru Sibiu. Că nu au trecut de plen, asta e altceva, dar eu am făcut notă discordantă cu partidul și am ridicat de fiecare dată mâna pentru Sibiu. Eu am 58 de ani, nu mă băgați pe mine în chestii politicianiste de doi bani. Spun răspicat, sunt sibian, am votat toate amendamentele făcute de PNL pentru județul Sibiu. Asta am considerat și îmi asum ce spun”, a declarat Ioan Terea.

Deputatul PNL Nicolae Neagu a anunțat astăzi într-un comunicat de presă că niciun parlamentar PSD de Sibiu nu a votat amendamentele depuse de liberali pentru județul Sibiu. ”Niciunul dintre parlamentarii PSD Sibiu nu a susținut amendamentele noastre, ale parlamentarilor liberali sibieni, prin care am dorit suplimentarea sumelor de echilibrare pentru Consiliul Județean, fie pe parte socială, fie pentru drumuri județene sau comunale, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mult sunt interesați de sibienii pe care ii reprezintă în Parlamentul României!”, a scris Neagu într-un comunicat de presă.

”Pentru 10% din amendamentele PNL aveai nevoie de 3 PIB-uri”

Deputatul social-democrat a explicat și motivul pentru care nu a votat amendamentul depus de liberali pentru creșterea alocațiilor pentru copii. ”Legat de majorarea alocațiilor, am votat împotrivă, așa cum a votat partidul. Vă spun și de ce am votat împotrivă. În primul rând, dacă iei doar 10% din amendamentele PNL pe care le-au depus în acest an la legea bugetului de stat, ca să le accepți pe toate, aveai nevoie de trei ori PIB-ul României. Deci vă dați seama. Ideea este că a trecut amendamentul cu trei, patru voturi peste și eram în situația în care nu-l puteam pune în aplicare, pentru că sursa de finanțare nu putea fi excedentul de pensii. Și atunci, noi ne-am reunit să rezolvăm situația, pentru a aplica totuși mărirea alocațiilor. Am mărit deficitul s-a asigurat finanțarea, s-a dat ordonanță de urgență deoarece trebuia modificată formula de calcul. Amendamentul așa cum a fost depus nu avea specificații clare de la cât la cât s-a făcut majorarea. Era numai suma totală. În plus, erau uitați copiii cu dizabilități și așa mai departe. Noi puteam să spunem facem ca voi și atunci nu se mărea nicio alocație, pentru că juridic era imposibil. Ei au făcut un amendament, ca și toate ale lor, numai la mișto, fără sursă de finanțare, fără nimic, să dea la număr”, a spus Terea.

Deputatul PSD spune însă că mărirea alocațiilor s-a realizat în final doar prin aprobarea bugetului de stat. ”Mărirea alocațiilor copiilor a fost posibilă datorită aprobării legii bugetului de stat pe 2019. Ori, PNL și USR și PMP au votat împotrivă. Aceasta este concluzia”, a mai spus Terea.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

kokos

Acum 2 ani

Nu stiu de ce , dar nu-l cred pe mincinosul asta!
Raspunde

El

Acum 2 ani

Rusine sa ti fie! S a se gandeasca dreapta ptr.o masura care trebuia sa I tremure pe cei de stanga!!! Imbuibatilor!!!
Raspunde

Stefan

Acum 2 ani

Un nesimțit care a furat de a rupt! Un pădurar devenit șef de ocol. Betiv, afemeiat și spagangiu. Asta-i Terea! Un jeg.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus