Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Încep înscrierile la Maratonul Sibiului. Anul acesta alergăm pentru 40 de proiecte

Încep înscrierile la Maratonul Sibiului. Anul acesta alergăm pentru 40 de proiecte

Cei care vor să susțină una din cauzele Maratonului Internațional Sibiu, financiar sau prin participarea ca alergători la unul din cele șapte tipuri de cros, vor putea face acest lucru începând de astăzi. Cel mai probabil, organizatorii vor da drumul înscrierilor în această seară, după ora 21:00. 

40 de proiecte au primit undă verde anul acesta pentru a apărea pe site-ul Maratonului Internațional Sibiu și pentru a strânge fonduri cu ajutorul susținătorilor. Este cel mai mare număr de cauze acceptate de organizatori până acum.

„Am decis să ne încălcăm propriile reguli și să nu mai lăsăm în afara maratonului niciun proiect pe care îl considerăm fezabil și asta pentru că, cu foarte mici excepții, toate proiectele primite abordează probleme reale ale comunității și au în spate sibieni cu energie, gata să le facă să se întâmple. A fost o decizie dificilă care presupune să renunțăm la toată munca pusă în spatele procesului de selecție și, mai mult de atât, să ne asumăm încă mai multă muncă: să ducem toate aplicațiile la un punct bun și apoi să lucrăm cu 40 de organizații pentru următorul an. Alegem să ne asumăm și noi aceste riscuri, pe care cei care ne-au trimis proiectele și le-au asumat deja, știind din capul locului că nu toate vor ajunge la linia de finish și că vom avea cu toții și mai multe nopți nedormite. Toți vor avea nevoie de susținerea comunității, va fi lung, obositor și greu, dar va merita”, a spus Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare, organizatorul evenimentului sportiv.

maraton

Startul înscrierilor se va da în această seară, iar doritorii vor putea să consulte pe site-ul Maratonului Sibiului atât lista cauzelor cât și cea a crosurilor, pentru a vedea ce li se potrivește cel mai bine.

Evenimentul este programat să aibă loc anul acesta pe 1 iunie, de Ziua Copilului. La fel ca în fiecare an, startul alergării se va da în Piața Mare acolo unde vor fi așteptați mai apoi toți cei înscriși să se întoarcă și să treacă linia de finish, în uralele susținătorilor de pe margine.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus