Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Baschet cu o echipă de peste ocean, numeroase ateliere de creație pentru copii și adulți, piese de teatru și muzică live – cam așa se poate rezuma programul evenimentelor din acest weekend.

Vineri, 22 februarie

În cadrul evenimentului „Gusturile iernii”, deschis la Redal Expo până duminică, sibienii și turiștii vor putea descoperi și participa timp de 3 zile la o expoziție cu vânzare de slănini și brânzeturi maturate, concursuri și demonstrații culinare realizate de bucătari parteneri, concurs de făcut cârnați, o piață țărănească de produse locale și de sezon la care vor participa atât producătorii din Piața Transilvania cât si producători din zona Mediașului, o expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești, dar si o tombolă pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul târgului.

gusturile iernii redal expo

Micuții sunt așteptați la atelierul de circ contemporan găzduit de Teatrul pentru Copii și Tineret GONG. În această după-amiază, între orele 18:00 și 19:00, copiii învață arta jongleriei, care presupune lucrul cu mingi, diabolo, baton floare, farfurii, pene, pălării, inele și fulare. Prețul modulului este 60 de lei, iar mai multe informații despre rezervări și atelier găsiți AICI

Despre copilărie, despre teatru și despre prietenie vor vorbi astăzi Constantin Chiriac, directorul TNRS și al FITS, și iubitul actor Marian Râlea, conducător de doctorate în cadrul Școlii Doctorale a Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu. Evenimentul începe la ora 18:00, la Librăria Habitus, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

confe fits

De la aceeași oră, la Teatrul Gong o vedem pe frumoasa Alice, în spectacolul cu același nume, în regia lui Eugen Jebeleanu. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 10 ani și are o durată de 75 de minute.

Spectacolul „Moroi”, în regia lui Alexandru Dabija, va fi pus în scenă în această seară, de la ora 19:00, la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Mai multe informații despre spectacol, precum și despre bilete și programul teatrului se găsesc pe site-ul oficial al TNRS.

Maria Cojocaru aduce din nou muzica live în localul Imperium Pub din centrul orașului. Alături de Sergiu Bodescu - acoustic bass & Mihai Pitan – keys, artista promite un concert de neuitat, care va începe la ora 21:00. Rezervările se fac la 0369 454 690 / 0745 391 481.

maria cojocaru

Sâmbătă, 23 februarie

Palatul Copiilor Sibiu organizează o nouă strângere de fonduri pentru renovarea noii locații, prin intermediul celui de-al doilea bazar. Cu banii adunați din vânzări, reprezentanții instituției vor continua lucrările la clădirea în care Palatul Copiilor se va muta în curând. Evenimentul va avea loc sâmbătă, între orele 8:00 și 13:00, la Sala Transilvania.

bazar palatul copiilor

Micuții sunt așteptați, la fel ca în fiecare week-end, la Teatrul GONG. La orele 10:00 și 12:00, Diana Ribana îi va învăța pe copii să creeze diferite animăluțe. Locurile sunt limitate la 10 participanţi, iar la finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

La Arcade, în Piața Mică, iubitorii de cafea sunt invitați sâmbătă dimineața la o sesiune de discuții. Evenimentul este la prima ediție și se va vorbi despre două soiuri – Cuba Arabica Superior și Columbia Supremo 100% Arabica. Intrarea este liberă.

targ de cafea

Atelierele de creație pentru copii continuă la Shopping City Sibiu și în 2019 cu activități distractive și interesante pentru cei mici. De această dată, copiii sunt așteptați la atelierul „Vestitorii primăverii”, începând cu ora 11:00.

La Atrium Cafe, doritorii pot să învețe în acest final de săptămână cum să scrie frumos. Cursul de caligrafie pentru începători costă 450 de lei și durează între orele 11:00 și 19:00. Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

caligrafie

Cel mai așteptat moment sportiv al weekendului este confruntarea BC CSU Sibiu vs selecționata de jucători americani liberi de contract – Overseas Basketball Combine. Partida este programată pentru ora 18:00 la Sala Transilvania. Sibienii vor juca fără Mirel Dragoste și Lucas Tohătan – convocați la lotul național – dar cu Daniel Ewing gata să își cunoască noii colegi și să debuteze la CSU. Mai multe puteți afla de AICI

csu combine overseas

De la aceeași oră, la Teatrul GONG este pus în scenă spectacolul „Sarea-n bucate”, iar o oră mai târziu iubitorii de artă teatrală sunt așteptați la „Regulile jocului”. Detalii veți găsi pe site-ul teatrului.

Sarea in bucate-Catalina Draghici (1)

Duminică, 24 februarie

În ultima zi de weekend, micul dejun se ia la Nod, în Piața Mică, în cadrul unui mic eveniment gastronomic. Accesul este liber, iar la fiecare cafea comandată, cei prezenți primesc o budincă de orez cu scorțișoară și dulceață de casă. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

În cadrul evenimentului Gusturile Iernii din Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, duminică de la ora 11:00, la Redal Expo, va avea loc primul concurs de făcut cârnați din Sibiu. Mai multe informații găsiți AICI.

carnati

La Color Cafe, toți cei care vor să-și petreacă ultima zi din săptămână într-un mod practic, sunt așteptați la Atelierul de pictat mărțișoare. Vâsta minimă este 6 ani, iar taxa este de 25 de lei. Înscrierile se pot face AICI

martisoare

„Fragile love. Rhapsody in blue”, un spectacol semnat de coregrafa Aleisha Gardner, pe muzica lui George Enescu și a lui Gershwin, va fi pus în scenă duminică, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

relu paralelu

Acum 5 ani

Ce sa facem? Protestam!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus