Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-13°C

ITM: O dată la 3 săptămâni în Sibiu are loc un eveniment mortal

ITM: O dată la 3 săptămâni în Sibiu are loc un eveniment mortal

O analiză publicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu arată că anul trecut în județul Sibiu au avut loc 16 evenimente mortale legate de muncă. În general numărul evenimentelor legate de serviciu sunt în creștere.

În anul 2018, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au fost comunicate 294 de evenimente, din care: 272 evenimente soldate cu incapacitatea temporară de muncă a lucrătorilor,16 evenimente mortale, 3 evenimente colective şi 3 incidente periculoase.

”În urma cercetării evenimentelor, inspectorii de muncă au stabilit că 3 dintre evenimentele mortale se încadrează ca accidente de muncă, 3 evenimente ca accidente colective, 8 evenimente mortale sunt accidente petrecute în afara muncii, iar 3 evenimente au fost încadrate ca incidente periculoase. Acestea din urmă au fost incendii cauzate de nefuncţionalitatea corespunzătoare a sistemelor de monitorizare şi control aparţinând echipamentelor de muncă, datorită componentelor electrice defecte care au determinat producerea unui scurt circuit . Incidentele s-au soldat doar cu pagube materiale, fără victime”, explică reprezentanții ITM Sibiu.

De asemenea au fost avizate dosarele de cercetare întocmite de angajatori pentru 173 de accidente cu incapacitate temporară de muncă, 26 de evenimente au fost avizate ca accidente în afara muncii şi 23 de evenimente au fost înregistrate ca accidente uşoare (incapacitatea temporară de muncă a lucrătorilor implicaţi în eveniment a fost mai mică de trei zile).

Deşi în anul 2018, în judeţul Sibiu, a desfăşurat diferite activităţi cu caracter zilier un număr de 4.751 de persoane, a fost înregistrat un singur eveniment în care a fost implicat un zilier.

De asemenea au fost confirmate 5 accidente de muncă suferite de lucrători români în afara graniţelor ţării şi un accident de muncă suferit de un cetăţean străin care desfăşura activitate la un angajator din judeţul Sibiu.

”Comparativ cu anii trecuţi, accidentele de muncă înregistrează un trend ascendent, în condiţiile creşterii numărului de angajaţi la nivelul judeţului Sibiu, în anul 2018 faţă de anul 2016 cu 2.296 de lucrători (creştere de 1,5%). De asemenea, în anul 2018 faţă de anul 2017, se constată creşterea cu un procent de 54% a accidentelor de muncă de circulaţie şi de traseu”, mai spun specialiștii ITM Sibiu

Sectoarele de activitate în care s-au înregistrat cele mai multe accidente de muncă au fost transporturile, fabricarea autovehiculelor de transport rutier şi fabricarea echipamentelor electrice.

"Analizând profilul accidentaţilor în muncă, se constată că cel mai frecvent se accidentează lucrătorii cu o vechime în muncă şi la locul de muncă, mici, primele zile ale săptămânii şi orele de început ale dimineţii fiind cele în care incidenţa producerii accidentelor este cea mai mare" a declarat Furtună Remus, inspector şef al ITM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

tibi

Acum 3 ani

unde sunt inspectorii itm sibiu vin in controale si pleaca multumiti intrebati-o pe dr. vonica merge in institutii , si bea cafele cu șefii care încalcă legea, deci ce face itm sibiu apără corupții
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus