Joi,
04.06.2020
Innorat
Acum
7°C

Ce soluție a găsit CNAIR la blocajele de pe DN 7, în Tălmaciu

24 Februarie 2019 20:20

Ce soluție a găsit CNAIR la blocajele de pe DN 7, în Tălmaciu

În perioada imediat următoare DRDP Brașov începe montarea în centrul Tălmaciului a unui semafor, aceasta fiind considerată de specialiștii instituției cea mai bună soluție pentru a scăpa de ambuteiajele care apar din cauza trecerii de pietoni.

În opinia experților CNAIR, majoritatea ambuteiajelor de pe DN 7, în zona Tălmaciu, se produc din cauza pietonilor care traversează drumul național oricând vor ei. În condiții de trafic intens, când se circulă în coloană, traversarea pietonilor ar provoca apariția ambuteiajelor. Cum au fost cele de vara trecută, când șirul de mașini se întindea pe kilometri întregi uneori. Ori, un semafor inteligent, care să prioritizeze traficul în detrimentul pietonilor, ar asigura o mai mare fluență a traficului, spun specialiștii de la drumuri.

”În perioada imediat următoare semnăm contractul. Mai trebuie să scoată autorizația de construire și poate să fie montat. Aceasta este o soluție momentană, care rezolvă problema acum. S-a avut în vedere și construcția unui pasaj pietonal, însă în acesta caz legislația este mai stufoasă iar procedurile durează mult mai mult timp. Semaforul rezolvă problema până la construcția autostrăzii care va prelua traficul”, a declarat într-un interviu acordat Turnul Sfatului, Adriana Nicula, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, cea care administrează drumurile naționale și în județul Sibiu.
Surse din cadrul DRDP spun că din punct de vedere procedural construcția unui pasaj pietonal ar fi durat câțiva ani, iar la cum se prezintă configurația intersecției în zona centrală a orașului Tălmaciu, pasajul ar fi ajuns până la nivelul superior al imobilelor din vecinătate. Pe când, dacă este montat semafor, pietonii vor aștepta mai mult timp să treacă și doar periodic va fi oprit traficul pentru câteva zeci de secunde, spre deosebire de acum, când este oprit ori de câte ori vrea cineva să traverseze.

CNAIR a lansat licitația pentru acest semafor în luna decembrie a anului trecut, pentru întreaga lucrare fiind alocați aproape 90.000 de lei, fără TVA.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Tudor Lidian

Acum 9 luni

Dupa luni bune de la instalarea semaforului, acesta merge doar pe galben intermitent adica tot pietonii au prioritate fiindca primeaza indicatorul si zebra. Aceleasi cozi kilometrice, uneori psna la sensul giratoriu spre Brasov. Chiar nu inteleg, cineva acolo in conducere are o placere diabolica sa-si bata joc de soferi. Asta este un act de tortura admiinistrativa cum nimai in Romania am vazut.
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Stai sa vezi accidente dupa montarea semaforului cand vor traversa care pe unde poate numai pe la semafor nu. Si cu a doua trecere de pietoni situata la aproximativ 50 m de prima ce face DRDP Brasov ? Pe a treia nu o luam in calcul ca oricum nu prea este folosita.
Raspunde

un sas

Acum 1 an

Dar daca ar face o traversare subterana....Am uitat in RO inca nu se cunoaste acea metoda...Altii fac traversari prin munti alti pe sub apa...Secolul 19 este inca in RO...
Raspunde

Strul

Acum 1 an

asti sunt mare specialisti in constructie de autostrazi, nu au timp pentru prostii :-)
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

asa multi bani pentru un simplu semafor? bataie de joc pe banii nostrii... sunt cumva din aur acele semafoare? :)
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

cum ar fi o autostrada care sa scoata traficul din localitate? Mai bun e un semafor! Dupa 30 de ani, au gasit marea solutie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus