Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Kovesi a primit cele mai multe voturi în Comisia LIBE

Kovesi a primit cele mai multe voturi în Comisia LIBE

Laura Codruța Kovesi a primit astăzi 26 de voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, devenind astfel principalul candidat pentru șefia Parchetului European. Reuniunea extraordinară a Comisiei a votat astăzi pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, o instituție nou înființată, ce va începe să funcționeze de anul viitor. Din 50 de membri prezenți au votat 49. Dintre aceștia, pentru Kovesi au votat 26, pentru Jean-François Bohnert (Franța) - 22, iar pentru Andres Ritter (Germania) - unul singur.

Cei trei au fost audiaţi marţi de comisiile reunite pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Parchetul european este o instituţiile nou înfiinţată, motiv pentru care suntem în faţa unei proceduri noi. Laura Codruţa Kovesi nu a fost propusă de România, aşa cum nici contracandidaţii săi din Franţa şi Germania nu au fost propuşi de ţările lor, ci au aplicat pentru funcţie în nume propriu. Dar, spre deosebire de Kovesi, sunt puternic susţinuţi de instituţiile naţionale de profil.

Urmează votul în plenul Parlamentului European.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Moise Burlan

Acum 5 ani

In sfarsit Romania are cu cine sa se laude!!! Te iubim, Simona Halep! Oh, wait...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

blat romania germania/sau angela werner/ la fel a fost si la vot in 2104 wener impus de germania no acum salut eu la vot nu mai merg,sa voteze n locul meu in mai si la prezid NISTE nemtzi!
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Mi-as dori mult ca acest post sa revina Laurei Codruta Kovesi!Ar fi o palma data gastii de infractori care s-au cocotat in Parlament si siluesc zilnic justitia!Ar fi o palma data celei mai tembele fiinte ce a fost vreodata Prim-ministru in Romania!Sau posturilor de televiziune care ne imbata zilnic cu minciuni si manipulari grosolane!Sau data lui Slugarel si lui Valer care s-au facut luntre si punte pentru a o indeparta de la DNA dandu-ne argumente marturiile unor infractori dovediti!Ori acestor superspecialisti care ne aburesc cu dublarea pensiilor si injumatatirea ratelor la banci.Sau pentru multumirea celor care mai cred in dreptate,justitie,lege!
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

Este interesul major al Germaniei pe segmentul juridic de a conduce si controla statele est europene Ungaria ,Polonia,Cehia,Slovenia,Romania si Bulgaria tot cu un procuror est european!Dupa ce s a impus economic si politic acum urmeaza sa se impuna juridic!Fdgr si Iohannis nu aveau nicio sansa singuri in Romania fara sprijinul direct al Germaniei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

yyy

Acum 5 ani

si care e problema ca o tara superioara domina niste adunaturi? vezi ca ai scris Nikolai gresit...
Raspunde

Mosu

Acum 5 ani

Chestia asta nu - i nici de lauda, nici de mândrie pt România. Știm prea bine cine-i doamna, cât de profesionista, de corecta și cinstită. Să auzim și de bine.
Raspunde

cucurucu

Acum 5 ani

Holbatilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus