Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Alianța USR-PLUS strânge semnături la Sibiu pentru europarlamentare: 2.500 într-o săptămână

Alianța USR-PLUS strânge semnături la Sibiu pentru europarlamentare: 2.500 într-o săptămână

Alianța formată din partidele USR și PLUS, conduse de Dan Barna, respectiv Dacian Cioloș, strânge semnături pentru a participa la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019. În lista formată de cele două formațiuni se găsește și un sibian.

„Alături de colegii din PLUS am reușit să strângem în primele 7 zile ale campaniei 2.500 de semnături, iar împreună cu ei am montat primul cort în fața parcului ASTRA. Urmează să apară alte trei corturi la intersecția dintre strada Mihai Viteazul și Calea Dumbrăvii, în cartierul Ștrand și în cartierul Vasile Aron”, a spus Emil Talașman, vicepreședintele organizației municipale a USR Sibiu într-o conferință de presă.
„Este foarte important că sunt primele alegeri în care noi, ca societate în primul rând, putem să ne arătăm nemulțumirea față de actuala guvernare și față de alianța PSD-ALDE”, a adăugat Talașman.

Potrivit acestuia, alianța USR-PLUS se bazează mai ales pe susținerea societății civile. „Avem foarte mare încredere în lista noastră comună de candidați, iar pe această listă se află și numele unui sibian, Nicu Ștefănuță, care este un profesionist și un diplomat european din 2007, un om cu experiență recunoscut în domeniu. Dar avem mai mare încredere în societatea civilă din Sibiu care a demosntrat de multe ori că este una vie și implicată în problemele țării și ale urbei din care facem parte”, a spus membrul USR.

Alianța USR-PLUS vrea să strângă în județul Sibiu 15.000 de semnături până în 25 martie.

Amintim că alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai 2019. În acest an în Parlamentul European vor fi aleși 705 eurodeputați, mandatul cărora va epira în 2024. În acest an România va alege 33 de eurodeputați, cu unul mai mult decât în scrutinul anterior.

Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 2 ani

Foarte bine, dar v-am mai spus-o: pe mine sa nu contati!
Raspunde

@@@@

Acum 2 ani

Stai linistit!Ei conteaza doar pe oamenii deschisi la minte!Poti merge la vot cu cine doresti:PSD,ALDE,UDMR,Garda de fier,Ku-Klux-Klanul bolsevicii sau imparatul Hirohito!
Raspunde

bubi

Acum 2 ani

Singurul partid cu adevărat nou de după 90!
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

USR - partidul SRI - ului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus