Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

E oficial: Elevii din Sibiu vor începe de mâine să recupereze vacanța din săptămâna Summitului

E oficial: Elevii din Sibiu vor începe de mâine să recupereze vacanța din săptămâna Summitului

Elevii din Sibiu vor recupera zilele libere din săptămâna în care va avea loc Summitul UE în zilele de sâmbătă. Prima zi de recuperare va avea loc chiar mâine, 2 martie, conform unei dispoziții a Ministerului Educației Naționale transmisă Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu ne-a informat că a primit în această dimineață informarea de la minister. Astfel, conform calendarului de recuperare, orele din săptămâna 6-10 mai 2019 vor fi recuperate în cinci zile de sâmbătă, la fiecare 2 săptămâni.

„Având în vedere faptul că Sibiul este gazda Summitului European în luna mai 2019, unitățile de învățământ din Municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6-10 mai 2019. Recuperarea zilelor din perioada 6-10 mai 2019 se va realiza după următorul calendar”, transmite IȘJ Sibiu.
Astfel, ziua de 6 mai se va recupera pe 2 martie, ziua de 7 mai se va recupera pe data de 16 martie, orele din 8 mai vor fi recuperate pe ziua de 30 martie, iar zilele de 9 și 10 mai se vor recupera pe 13 aprilie, respectiv 18 mai.

Preizăm că în săptămâna Summitului nicio școală și nicio grădiniță din Sibiu nu va funcționa.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/02/20/vacanta-prelungita-pentru-studentii-din-sibiu-in-perioada-summitului-ue/

Copiii de la grădiniță nu vor avea de recuperat zilele din vacanța din timpul Summitului UE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 12335

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

47 comentarii

Mircea v

Acum 5 ani

Și ce mă rog ar trebui sa facem cu copii in zilele alea? Dacă nu am posibilitatea sa îmi iau liber... Fac ceva pe summitul lor. Terase nu, acces in centru nu, trafic restricționat da, etc. Mai mult încurcă...așa cum face UE de obicei.
Raspunde

///

Acum 5 ani

Onor presedintele ales de dvs. a avut ideea summitului!
Raspunde

Evi

Acum 5 ani

Ce porcărie! Numai școală nu se face sâmbăta! De ce naiba nu se face summit-ul în București, Cluj, etc. unde sunt condiții. Oricum desfășurarea acțiunilor în corturi e de tot râsul. Parcă ar fi tabăra de corturi!
Raspunde

Evi

Acum 5 ani

Părinții au fost consultați? Dar elevii? Dar profesorii?
Raspunde

dd

Acum 5 ani

Si noi parintii ce facem cu copiii in saptamana summit-ului daca gradinitele si scolile sunt inchise? ....sau primesc si parintii liber prin decizie de la inspectorat? Nu prea inteleg ce are de-a face summit-ul cu scolile si gradinitele!?
Raspunde

KLAUS

Acum 5 ani

Sa mulțumiți PRESEDINTELUI WERNER!!!
Raspunde

Rotaru Monica

Acum 5 ani

Și cu copiii care au liber în săptămâna Summit-ului ce facem? Lăsăm încuiați în casă copii de 6-7 ani? Nu toată lumea poate avea concediu sau bunici disponibili. Ne pune la dispoziție ISJ o locație unde sa fie supravegheați?
Raspunde

kindergarten

Acum 5 ani

Are grija de ei dna Johnnis ca tot se implica atat de mult in educatie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 5 ani

Să dea bine sasul în Europa sacrificăm copiii.Ce să-i ceri unui care nu are copii.Ghinion.
Raspunde

?

Acum 5 ani

Probabil era mai corect sa fie inchise numai scolile si gradinitele din zona centrala! Cu ce afecteaza cele din V. Aron, Hipodroame, V. Aurie, Lazaret, Turnisor, etc. buna desfasurare a lucrarilor summitului?
Raspunde

Cineva care cunoaste

Acum 5 ani

Sa va fereasca dumnezeu de un atentat terorist cu luare de ostatici!
Raspunde

Ema

Acum 5 ani

Exces de zel si apucaturi comuniste ale ISJ, fara consultari, fara avertismente, politica pumnului in gura, ca de obicei in domeniul asta. Saptamana asta vine dupa inca 2 saptamani de vacanta, se putea gasi o alta solutie decat „recuperarea” sambata.
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

Gresit! Comunistii stiau sa se organizeze mai bine!
Raspunde

MB

Acum 5 ani

Sa pui copiii sa recupereze 1-2 zile e un lucru, dar sa recupereze 5 e cu totul altceva... 5 weekend-uri sacrificate. Copilul ca sa fie lucid sambata dimineata trebuie sa-l pui mai repede la culcare vineri seara. deci jumatate de week-end e dus. Cat de bine se recupereaza copiii nostri in perioada asta? Care sunt totusi motivele pentru care scolile trebuiesc inchise pe perioada summit-ului, nu si celelalte institutii ? Cum poti sa vi cu decizie de genul asta de pe o zi pe alta (anunti in 01.03 ca trebuie mers la scoala in 02.03) ? Mi se par lipsite de logica toate masurile astea...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anais

Acum 5 ani

pesedeii locali propun si abramburica aproba... ca intotdeauna, dispretuind sute de copii si parinti, in numele unui "interes public" iluzoriu. Ce-are summitul cu scoala, stimati tovarasi?? Rusine!
Raspunde

realistul

Acum 5 ani

Te inseli1 Dl. presedinte si-a dorit summit in orasul pe care l-a condus 14 ani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Toma

Acum 5 ani

Unde vreti sa se organizeze Summitul?La Videle?Ori la Alexandria(cea din Teleorman nu cea din Egipt)?Multe orase din tara(sau din lume) ar fi onorate sa poata organiza o astfel de actiune!Nici in 2007 cand a fost capitala culturala nu a fost usor dar a trecut cu bine si a ramas un reper de referinta pentru Sibiu!Acum va fi la fel.Sunt sigur ca parintii micutilor vor gasi o solutie iar la sfarsit totul se va sfarsi cu bine,fiecare sibian va fi multumit iar urbea noastra va avea un reper trainic pus in istoria orasului!
Raspunde

chivuta din teleorman

Acum 5 ani

Organizarea la Sibiu ori la Alexandria a summitul e cam acelasi lucru. Doar ca la Alexandria vad doar o casa, iar la sibiu 5!
Raspunde

Daniel Frunzescu

Acum 5 ani

Pentru corecta informare: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a cerut ca toate școlile și liceele din Sibiu să fie goale pe durata Summitului, ca măsură de securitate.
Raspunde

Alain

Acum 5 ani

Da' inchideti fratilor tot orasu', pentru summitul lu'peste. Sa ne exileze o saptamana in Laos, ca nu cumva sa-i deranjam pe ilustrii carmuitori ai Europei. Nici daca venea Ceausescu, acum 30 de ani, nu se intampla o asemenea porcarie!
Raspunde

John

Acum 5 ani

Corect allan...o porcarie acest summit al masonilor satanisti occidentali!!
Raspunde

echidistantul

Acum 5 ani

prietene, daca venea Ceausescu trebuia sa fie paziti doar 2 oameni... la summit-ul asta trebuie sa li se asigure paza la 200 de oameni...
Raspunde

cucurucu

Acum 5 ani

Asa isi bate joc Uniunea Europeana de populatie ! parca am fi sclavi !?!
Raspunde

motanul garfield

Acum 5 ani

Pai nu ti-ai dat seama pana acum ca chiar asta suntem?
Raspunde

Alain

Acum 5 ani

parca? mai gandeste-te!
Raspunde

Amalia

Acum 5 ani

O fi masura SPP cu inchiderea scolilor, insa modul de recuperare "stralucit" apartine ISJ Sibiu care probabil a gandit pentru a da bine pe hartie, nicidecum la modul practic. Mai conteaza calitatea invatarii la un copil care face scoala 5 saptamani de lunea pana sambata....? (nu comparati cu vremuri comuniste, pe care le-am prins si eu, programele nu erau pe atunci abramburite ca acum...) Nicio problema pentru decidenti ca tragem de copii cat de poate, apoi ii aruncam intr-o vacanta prelungita si pe urma revin la scoala unde trebuie sa-si regleze foarte repede ritmul ca vin tezele si/sau evaluarile? Minunata solutie ati gasit, doamnelor si domnilor inspectori! Bataie de joc!
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 5 ani

Si care ar fi, dupa dumneavoastra stralucita solutie? Sunt sambete la 2 saptamani distanta. Nu uitati ca clasa 12 termina la sfarsitul lunii mai, clasa 8 la inceputul lunii iunie. Dupa 15 iunie incep examenele! Cand, doamna Amalia, eminenta cenusie! Cand?
Raspunde

!?!

Acum 5 ani

Fiecare vede numai ce-l nemultumeste.! In realitate in liga mare meciurile sunt facute de marii jucatori si nu de stadion. Intrebarea este de ce ducem mai mare lipsa? Ambele....? Trist!!!!
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

Ai dreptate! De cate ori am scris pe acest forum ca lumea e condusa de cativa baieti destepti?
Raspunde

Amalia

Acum 5 ani

Eminenta informata, informeaza-ta mai bine si in Codul Muncii si pe urma fa-ti aparitia sa dai lectii.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Doamna Amalia, daca tot faceti referire la vremurile comuniste... mai tineti minte perioada in care mergeam duminica la scoala si avem liber joia ? Dar na, atunci nu era abrambureala, pen'ca nu aveam feisbuc, tuitar sau snepcet... Atunci nu aveai voie sa vorbesti ! Si gata ! Din pacate acum ai voie sa vorbesti, dar... vorbesc doar cei care nu au nimic de spus... dar devin off-topic...
Raspunde

Parinte

Acum 5 ani

Vad ca nimeni nu aminteste si de vestita "scoala altfel" care in majoritatea scolilor este programata inaintea celor 2 saptamni de vacanta. Oare nu se puteau recupera acele zile in acea saptamana? Dar de ce sa gasim solutii la indemana cand se pot gasi astfel de aberatii care nu ajuta nici copii nici parintii.
Raspunde

Un parinte

Acum 5 ani

Cel mai bine ar fi sa facem o plangere la inspectorat!!!
Raspunde

Radu

Acum 5 ani

Adevărul este că școlile și grădinițele vor fi închise tocmai pentru securitatea copiiilor. Nimeni nu are de unde să știe dacă va fi un atentat terorist. Vor fi prezenți mulți oficiali, de unde și acestea. Așa că decât să pună în pericol viața copiiilor au decis să îi protejeze.
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

Methene SPP din era Securitatii. Ce are sula cu Prefectura. Adica vin teroristii si ataca scolile in perioada Summitului, dar nu sefii de stat prezenti aici. Sa fim seriosi! Metehnele comuniste de la SPP le regasim si la Inspectoratul Scolar, unde o duduie de la LIA ajunsa inspector general adjunct a comunicat aceasta decizie directorilor, a trimis o scrisoare la minister, a prezentat propunerea la Prefectura si apoi a dat circulara vineri la 11 la scoli... ca acum sa nu recunoasca decizia pe care ea a luat-o. O scalda, ba ca e de fapt decizia Ministerului (minciuna dovedita), ba ca asa i-a zis SPP (ceea ce nimeni nu poate demonstra), ba ca i-a vorbit Sfantul Duh. Intr-o tara civilizata duduia Inspector scolar general adjunct luni isi prezenta demisia. La noi insa...
Raspunde

Sibian la care i a ajuns

Acum 5 ani

Doar in Romania se poate asa ceva. In ce tara occidentala sunt sacrificati copiii pt intalnirile politicienilor? Au vrut acest meeting, ce vina au copiii? Orice persoana are nevoie de repaus, cu atat mai mult copiii. Nu o sa l duc sambata la scoala! Daca vor sa puna pe cineva absent, sa puna politicienii!
Raspunde

sibianul realist

Acum 5 ani

Nu-i chiar asa un sacrificiu. Vor veni sefi de stat, politicieni de marca, se hotaraste viitorul copiilot dvs. pe care ii tot cainati! Ce mai conteaza 5 sambete de scoala cand pe copii ii va astepta un viitor luminos, mai bun decat al parintilor care se plang de orice masura... Nimic nu e pe placul lor... Ce-ar fi sa-i lasam pe ei sa hotarasca... sa vedem ce va iesi!
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 5 ani

Pe naiba, are nevoie de liber soata sasului pe durata chermezei si asta era singura solutie.
Raspunde

EU

Acum 5 ani

Atata va mai plangeti...De ce mai faceti mai copii daca voi nu sunteti disponibile sa ii cresteti? Cresterea unui copil presupune niste sacrificii.Copii nu sunt niste accesorii de laudat pe net, care e mai imbracat,care e mai interesant,,care are performantele mai deasupra celuilalt ! Pentru asa ceva sunt cainii! Luati-va caini,dresati-i ptr a va lauda cu ei apoi cand v-ati plictisit si nu mai aveti chef,puneti-i la loc in padoc! PS:asa faceti de urat si cand va cere seful sa faceti suplimentare? Sau aceluia nu-i ziceti nici mac, ptr ca va plateste?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus