Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis se întoarce în biroul de primar din Sibiu. “Nu am făcut nicio modificare“

Iohannis se întoarce în biroul de primar din Sibiu. “Nu am făcut nicio modificare“

În cadrul celui mai important eveniment organizat vreodată la Sibiu, Summit-ul european din 9 mai 2019, președintele României, Klaus Iohannis, își va reocupa fotoliul folosit ca primar al Sibiului. Actualul edil, Astrid Fodor, spune că nimic nu a schimbat în birou.

Toți funcționarii administrației locale care lucrează în sediul din Piața Mare al instituției vor avea zi de concediu în data 9 mai 2019, zi în care la Sibiu se vor desfășura lucrările Summit-ului. Oricum, în pregătirea evenimentului, clădirea din Piața Mare va fi eliberată, funcționarii mutându-și temporar birourile în clădirile din Piața Mică nr. 22, respectiv 25 (recent reabilitate). Spre exemplu, de săptămâna viitoare în clădirea de la nr. 22 se vor muta până după summit Direcția de urbanism și Centrul de informații pentru cetățeni.

Chiar dacă summit-ul european se va desfășura, propriu-zis, în curtea interioară a Primăriei Sibiu, și celelalte birouri ale clădirii renovată în 2006 vor fi folosite de cei 27 de președinți de state și guverne din UE, care vin la Sibiu. “Vor fi multe încăperi pentru discuții bilaterale. În biroul meu va sta președintele Iohannis să își primească interlocutorii. Nu am făcut nicio modificare, totul este și va rămâne la fel. Tot așa, celelalte birouri rămân cu dotările pe care le au acum, eventual vor mai fi aduse unele scaune“, a arătat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, cea care l-a succedat pe Iohannis în această funcție.

iohannis birou

Cel mai important eveniment din istoria orașului. Ce câștigă?

36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înaltă și aproape 1.000 de jurnaliști sunt printre cifrele care caracterizează summit-ul ce va fi organizat la Sibiu pe 9 mai 2019, fiind cel mai importat eveniment internațional găzduit vreodată de orașul de pe Cibin. “Este un plus de imagine dacă totul merge bine și noi plecăm de la această premisă. Va fi un plus de vizibilitate pentru oraș. Oricum, cu oricine am întâlniri deja se știe că la Sibiu va fi sumit-ul. Iar faptul că acest eveniment nu se ține în capitala țării e ceva aparte și stârnește interes“, a caracterizat primarul Sibiului evenimentul care va avea loc peste două luni.

Costurile orașului pentru organizarea summit-ului nu sunt deosebite, mai arată Astrid Fodor. “Noi nu facem altceva ce nu am fi făcut în următorii ani, de exemplu. Beneficiile, în schimb, nici nu au termen de comparație“, declară Fodor.

“Nu va bulversa viața sibienilor acest summit. Summit-ul durează o zi, după ce se termină evenimentele din zona centrală e totul liber. Eu sunt convinsă că nu va fi niciun incident de securitate, toți care se ocupă sunt bine pregătiți profesional“, primarul Astrid Fodor

Despre școlile închise

A stârnit oarece vâlvă prin oraș decizia ca școlile din întreg orașul să își suspende activitatea în săptămâna summit-ului. “E indicat să fie închise de summit, pentru că e o mare mișcare în oraș dacă sunt deschise școlile. Mai ales că avem școli unde sunt cursuri și după-amiaza. Am avut o discuție cu inspectorul șef ca pe 8 și 9 să fie închise, dar au extins perioada și cred că e o decizie foarte bună“, a apreciat Astrid Fodor. Pe 9 mai, accesul în centrul istoric al Sibiului va fi, în cea mai mare parte, închis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 5 ani

Il asteptam cu drag si de anul viitor!
Raspunde

Radio VALCEA

Acum 5 ani

...la loc comanda ??
Raspunde

...

Acum 5 ani

Intrebare retorica: De data asta o sa primeasca in sfarsit cetateni in audienta? Ca in restul mandatelor de primar nu se putea pune problema de asa ceva
Raspunde

zap

Acum 5 ani

Cel mai bine ar fi fost sa nu-l părăsească in 2014 ...
Raspunde

un om de bine

Acum 5 ani

Sau sa-l paraseasca dar pt. un post de ambasador unde sa poata calatori, juca tenis si schia, iar doamna sa faca activitati cu copiii ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus