Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Tursib crește numărul controalelor în autobuze. ”Pe anumite trasee numărul de călători frauduloşi s-a menţinut ridicat”

Tursib crește numărul controalelor în autobuze. ”Pe anumite trasee numărul de călători frauduloşi s-a menţinut ridicat”

Tursib a pus la dispoziţia clienţilor mai multe modalităţi de achiziţionare a biletelor de călătorie. Pe lângă biletele clasice, pretipărite, care se pot cumpăra de la punctele noastre de vânzare şi ale colaboratorilor, sunt amplasate automate de vânzare a biletelor în 27 de staţii cu flux mare de călători. Adiţional, bilete se pot cumpăra la urcarea în autobuz, prin intermediul unui card contactless, de la POS-urile montate în acest scop sau cu telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei 24pay.

Pentru persoanele care utilizează zilnic transportul public, recomandăm optarea pentru  un abonament, care oferă o reducere substanţială faţă de bilet. Spre exemplu, într-o lună de 30 zile, dacă se circulă 2 călătorii pe zi (dus – întors), la 2 lei cât costă un bilet valabil o călătorie, costul cu transportul se ridică la 120 lei, comparativ cu 65 lei/lună cât costă un abonament cu preţ întreg. Abonamentul fiind valabil pe toate liniile, cetăţenii pot circula cu acest abonament oricâte călătorii au nevoie: pentru deplasare la spectacole, shopping, spital, etc.

Reiterăm faptul că elevii şi studenţii beneficiază de reducere 50% la abonamentul pentru transportul în comun. Astfel, un abonament lunar pentru elevi costă 32,50 lei.

Sancţiuni aplicate de echipele de control Tursib în anul 2018 si 2019

Incepând cu luna octombrie a anului trecut, Tursib a încheiat un contract de colaborare cu Poliţia Locală, pentru sprijin în activitatea de control. Echipele de control Tursib au aplicat sancţiuni călătorilor care au fost surprinşi circulând cu transportul public, fără titlu de călătorie valabil. Un bilet contravenţional aplicat în mijlocul de transport costă 50 lei.

In urma controalelor, dacă s-a constatat că, pe anumite trasee numărul de călători frauduloşi s-a menţinut ridicat, s-a efectuat control la urcarea în autobuze, astfel încât clienţii care nu au prezentat un titlu de călătorie valabil sau posibilitatea de a-şi cumpăra bilet din autobuz, nu le-a fost permisă urcarea în autobuz.

S-a constatat că media lunară a numărului de sancţiuni a crescut cu 63%, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, faţă de perioada ianuarie – septembrie 2018. Din totalul sancţiunilor, 38% s-au aplicat elevilor.

Una din situaţiile mai des întâlnite în rândul elevilor o reprezintă călătoria fără abonament valabil, deşi părinţii le-au acordat bani pentru activare. In consecinţă, apelăm la părinţi pentru a verifica validarea abonamentului Tursib, prin simpla accesare a site-ului www.tursib.ro, secţiunea Titluri de călătorie, unde vor introduce seria cardului abonament şi ultimele 6 cifre din CNP-ul copilului. In acest mod vor obţine statusul abonamentului: inactiv sau activ (inclusiv perioada de valabilitate).

Veniţi alături de noi pentru a reduce aglomeraţia, pentru a fluidiza traficul, pentru a reduce costurile şi nu în ultimul rând, pentru a proteja mediul, respectiv pentru a ne asigura tuturor un aer mai curat!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus