Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
-0°C

Primul drum care intră în modernizare din noile fonduri europene are peste 25 de km

Primul drum care intră în modernizare din noile fonduri europene are peste 25 de km

Modernizarea DJ141, drumul care leagă Valea Târnavei Mari de cea a Hârtibaciului, face obiectul unui contract de proiectare și execuție care tocmai a fost semnat de autoritățile județene. Valoarea contractului este de aproape zece milioane de euro.

Contractul pentru modernizarea DJ 141, care face legătura între Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș, a fost semnat vineri, 8 martie, cu asocierea formată din constructorul SC Drumserv SA din Mureș și proiectanții de la SC Betacops SRL, din București. Valoarea contractului, atribuit în urma unei proceduri publice, este de 44.897.182,42 lei fără TVA, iar termele de predare a lucrărilor sunt patru luni pentru proiectul tehnic și 30 de luni pentru execuția lucrărilor. Cele două societăți angajate de CJ Sibiu nu sunt la primele lucrări publice din județ. Cei de la Betacops au avut numeroase contracte cu autoritățile județene și cele municipale, iar Drumserv este societatea care a efectuat lucrările de consolidare ale DJ106, în zona Dealului Dăii, dar și a drumului județean care leagă Dârlosul de Hoghilag (tot proiecte susținute din fonduri europene, dar cele alocate României în exercițiul bugetar european anterior).

”Ne dorim lucrări de calitate și respectarea termenelor contractuale. Procedurile de achiziție ne-au întârziat destul de mult derularea acestui proiect, având în vedere că am semnat contractul de finanțare în noiembrie 2017. Oamenii sunt nerăbdători să vadă drumul acesta modernizat. Ne bazăm pe experiența anterioară cu dumneavoastră și vă oferim tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu pentru a putea ajunge să circulăm cât mai curând pe acest drum, în condiții europene”, a precizat președinta Daniela Cîmpean, potrivit unui comunicat emis de CJ Sibiu.

70.000 de beneficiari

Fondurile pentru modernizarea drumului județean în discuție provin din rândul celor europene, alocate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. În total, valoarea proiectului este de peste 84 de milioane de lei, din care CJ Sibiu va trebui să susțină aproximativ 2,5 milioane de lei.

Lucrările de modernizare a acestui drum județean cu o lungime de 25,82 de km presupun crearea unui sistem rutier nou acolo unde există cedări ale patului pământului, lucrări de consolidare cu micropiloți, șanțuri pe marginea drumului, noi ziduri de sprijin, amenajarea de stații de autobuz, amenajarea intersecțiilor cu alte drumuri, elemente suplimentare pentru siguranța circulației, realizarea de podețe pentru accesul la proprietăți, dar și construirea a patru poduri noi. Un al cincilea pod de pe traseu va fi demolat parțial și reconstruit.

De un drum modernizat între Bârghiș și Mediaș ar urma să beneficieze aproximativ 70.000 de persoane în fiecare an, estimează autoritățile județene. Drumul traversează localitățile care fac parte din unitățile teritorial-administrative Mediaș, Biertan, Moșna și Bârghiș.

Mai urmează două drumuri

În afară de proiectul modernizării DJ 141, CJ Sibiu a mai obținut finanțări nerambursabile pentru modernizarea altor două drumuri județene: DJ 106B, care va lega satul Țapu de A1 via Soroștin, Loamneș și Ocna Sibiului, și cea de-a doua parte a DJ 106, cea care leagă Agnita de Sighișoara. Aceste două proiecte sunt în diferite stadii de licitații.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Stoica Mircea

Acum 3 ani

Se interseaza cineva cun arata soseaua Cornatel Nucet Sacadate. Ar fi interesanta o opinie specializata.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

daniela cimpean se baga in seama aiurea, n-a facut nimic pentru sibiu si acum s-a mai dat si cu psd-ul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus