Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cel mai important eveniment din istoria Sibiului va fi precedat de o întâlnire a tinerilor din toată Europa

Cel mai important eveniment din istoria Sibiului va fi precedat de o întâlnire a tinerilor din toată Europa

La invitația Comisiei Europene, 300 de tineri din toată Uniunea vor veni la Sibiu pentru a dezbate viitorul construcției europene. Întâlnirea tinerilor va avea loc cu o zi înainte de summit-ul informal al liderilor de stat și guverne din Uniunea Europeană.

Cei 300 de tineri urmează să fie selectați din rândul celor care s-au înscris pentru a participa la “Dialogul cu tinerii cetățeni – să modelăm împreună viitorul Europei!“ (înscrierile au avut loc on-line). “Participanții vor lua parte la mai multe ateliere tematice privind viitorul muncii, al competențelor și al calificărilor, Europa digitală, schimbările climatice, societățile echitabile și favorabile incluziunii, precum și participarea democratică și implicarea mai bună a tinerilor în elaborarea politicilor. La sfârșitul zilei, toți participanții vor fi prezenți la un eveniment comun pentru a discuta ideile lor cu liderii politici ai Comisiei Europene, în cadrul unui dialog cu cetățenii“, arată reprezentanții Comisiei Europene pe pagina web creată pentru acest eveniment. Tinerii selectați pentru a veni la Sibiu au domiciliul în țările Uniunii și vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, printre criteriile de eligibilitate fiind și “disponibilitatea de a-și exprima opiniile cu privire la viitorul Europei“.

La Sibiu n-a mai fost loc: cazați în Alba Iulia

Reuniunea tinerilor din toată Europa va avea loc pe 8 mai, între orele 09:30 – 18:30, la Centrul cultural “Ion Besoiu“. Participanții vor sosi pe 7 mai, plecarea fiind programată pe 9 mai. “Participanții vor fi găzduiți în orașul Alba Iulia (la 53 km de Sibiu). Comisia Europeană va acoperi costurile de călătorie și de cazare. Aceasta va organiza călătoria de la locul dumneavoastră de reședință până la Sibiu (dus-întors) și vă va oferi cazare. De asemenea, va oferi mesele și va asigura transportul între Alba Iulia și Sibiu și între Alba Iulia și aeroporturile din Sibiu și Cluj-Napoca. Vă rugăm să nu faceți nicio rezervare pentru cazare sau călătorie!“, se mai arată pe pagina creată pentru summit-ul tinerilor de la Sibiu.

În ziua următoare, pe 9 mai, în curtea interioară a Primăriei Sibiu se vor întruni 36 de delegații oficiale în cadrul unui summit care reprezintă cel mai important eveniment din istoria orașului: în afara șefilor de stat și de guvern din cadrul UE, sunt așteptați la Sibiu 400 de oficiali de rang înalt și aproximativ 800 de jurnaliști din întreaga lume.

Sursa foto: europa.eu/youth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibianul realist

Acum 5 ani

Ce bulibaseala!
Raspunde

Bogo

Acum 5 ani

Alba Iulia este la 74km, dar ma rog....Sebes este pe la 55km. Poate o iau pe vreo aratura ce scurteaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus