Vineri,
17.09.2021
Ploi Scurte
Acum
19°C

Dezinfectanții neconformi nu au ajuns și la Sibiu. La Mediaș au renunțat de un an la firma producătoare

Dezinfectanții neconformi nu au ajuns și la Sibiu. La Mediaș au renunțat de un an la firma producătoare

După scandalul cu dezinfectanții de la Hexi Pharma, polițiștii au făcut o nouă serie de percheziții, la o altă firmă care ar fi fabricat și vândut către 30 de spitale produse biocide utilizate pentru dezinfecția suprafețelor, dar care nu ar fi îndeplinit standardele de performanță în distrugerea bacteriilor, arată Mediafax. Din fericire, la Sibiu nu a fost confirmată utilizarea acestei soluții în spitale.

Cercetările Poliției Române au relevat faptul că în cursul anului trecut ar fi fost fabricate și vândute către 30 de spitale astfel de produse neconforme. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a fost utilizată această soluție, arată Decebal Todăriță, purtător de cuvânt.

La Spitalul Municipal Mediaș, potrivit reprezentanților unității medicale, s-a renunțat la firma cercetată cu un an în urmă. Directorul Gheorghe Nicorici a declarat pentru Mediafax că ultimul stoc de dezinfectant a fost epuizat în septembrie 2018, iar de atunci a fost schimbat furnizorul, la decizia medicului epidemiolog.

„A fost furnizor această firmă şi la Spitalul Mediaş, dar până septembrie 2018. În momentul de faţă nu avem niciun produs de la ei pe stoc. În septembrie s-a schimbat furnizorul. Nu aş putea să vă spun de ce, medicul epidemiolog dă girul pentru astfel de produse şi aceasta a fost decizia sa”, a spus Nicorici.

Poliţia Română a anunţat, marţi, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fac cinci percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate.

 

Sursa: mediafax.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus