Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Schimbarea la față a Sibiului. Hotelul neterminat al Bere Trei Stejari, transformat în clădire de birouri. Plus un parking supraetajat

Schimbarea la față a Sibiului. Hotelul neterminat al Bere Trei Stejari, transformat în clădire de birouri. Plus un parking supraetajat

Scheletul abandonat al unui hotel proiectat să aibă 96 de camere va fi transformat într-o clădire verde de birouri, în care își va deschide punct de lucru “cea mai tare firmă de IT din lume“. Noua clădire, prevăzută pe platforma fostei fabrici Bere Trei Stejari, va avea alături și prima parcare supraetajată construită în regim privat la Sibiu.

Foștii reprezentanți ai SC Bere Trei Stejari SA au demarat construirea unui hotel pe strada Fabricii, din Sibiu (cu acces din strada Șerbota) încă din 2006. Proiectul prevedea amenajarea unui hotel de trei stele, cu 96 de camere, într-o clădire cu parter și cinci etaje. Aceasta ar fi urmat să includă – pe lângă spațiile de recepție – un salon de mic dejun cu o capacitate de aproximativ 90 de persoane, două săli de conferințe, mici magazine, o sală de bowling, de biliard, dar și o piscină. Proiectul a înaintat greu, iar din cauza situației financiare a inițiatorului a fost oprit. În 2011 s-a încercat, fără succes însă, reluarea proiectului, după care a urmat falimentul Bere Trei Stejari SA.

Acum, clădire ar urma să aibă o altă destinație decât cea gândită în urmă cu 12 ani. “Intenționăm să amenajăm o clădire de birouri clasa A+, adică o clădire verde, pentru cea mai tare firmă de IT din lume“, arată arhitectul proiectului, colaborator al investitorilor români care vor amenaja clădirea de pe strada Fabricii. Deocamdată, numele companiei de IT care va avea punct de lucru la Sibiu nu a fost dezvăluit.

trei stejari fosta fabrica de bere locatie Lidl nou (7)

Parcare cu 400 – 500 de locuri și mai multe niveluri

În prezent se mai lucrează la detalii de proiectare atât a modificărilor scheletului abandonat al clădirii, cât și a ridicării primei parcări supraetajate private din Sibiu. “O parte din actuala clădire va fi demolată. Totodată planurile prevăd și amenajarea unei parcări supraetajate, cu o capacitate cuprinsă între 400 și 500 de locuri de parcare. Acel parking ar urma să deservească și magazinul Lidl care urmează a fi amenajat tot în zonă. Nu vrem să se creeze ambuteiaje din cauza lipsei locurilor de parcare, după cum s-a întâmplat în alte zone. Suntem foarte încântați de colaborarea cu Primăria Sibiu. Am găsit o deschidere maximă, din cauza aceasta am ales Sibiul. Da, aveam și alternative“, spune arhitectul, pentru Turnul Sfatului. Parcarea supraetajată de pe platforma fostei fabrici Bere Trei Stejari ar urma să fie prima privată de acest fel. O altă parcare supraetajată a fost proiectată de Primăria Sibiu în spatele blocurilor 16 și 18 de pe bulevardul Mihai Viteazul.

În prezent proiectul este în faza de reproiectare a clădirii și de proiectare a parcării supraetajate. “Legal, procedura este cea de continuare a lucrărilor care au fost demarate. Noi vom continua prin demararea procedurilor legale în vederea modificării vechii autorizații de construire, pentru a transforma clădirea conform noii destinații, deoarece inițial a fost proiectată ca hotel. În urma expertizelor realizate, am aflat că această clădire se pretează și pentru birouri, fără probleme. Vor fi și spații de tip open-space, dar și un restaurant și alte facilități“, mai arată sursa citată.

Investitorii insistă asupra abordării venită din partea administrației sibiene, pe care o apreciază extrem de pozitivă, având în vedere dificultățile birocratice pentru reluarea unui demers imobiliar al unei firme intrate în faliment.

Și un viitor magazin

Tot pe platforma fostei fabrici Bere Trei Stejari, Consiliul local al municipiului Sibiu a aprobat încă de acum doi ani documentația urbanistică pentru amenajarea unui magazin Lidl, cu acces din strada Bâlea. Potrivit Planului urbanistic zonal elaborat în vederea demolării clădirilor existente și construirii acestui centru comercial, magazinul va avea o suprafață construită de 2.450 de mp. Alți 3.300 de mp ar urma alocați locurilor de parcare și spațiilor de circulație auto. Numărul locurilor de parcare propuse este de aproximativ 100.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

SItu

Acum 4 ani

care sa fie cea mai tare firma de it din lume?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Veres

Acum 4 ani

Suntem dezamagiti ca sibieni. Nici cu locuri de parcare nu e bine. De ce IT? Mai bine plantau capsuni sa le culegem sa nu mai plecam pe Spania.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Shelby

Acum 4 ani

Super!! Inca un Call Center la Sibiu, traiasca IT-ul!!
Raspunde

io

Acum 4 ani

hella
Raspunde

un cetatean

Acum 4 ani

povesti nemuritoare...toate se misca cu viteza melcului...intre timp la oricare din magazinele Lidl astepti 30 min la casa iar scheletul ala sinsitru sta asa de min. 10 ani!!!
Raspunde

cristian

Acum 4 ani

Conti :)
Raspunde

Deli

Acum 4 ani

Probabil Microsoft, Oracle, VMware...
Raspunde

Razvan

Acum 4 ani

În sfârșit altceva în afară de fabrici.
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Că tot e in zona, un corp de spital n-ar fi fost bun? Zic si eu. ...
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

Nu, spitalul il facem langa groapa de gunoi, in loc sa-l facem langa padure la poplaca, asa dispare poligonul si in sfarsit se face centura de sud sau cum se va numi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus