Luni,
01.06.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

În județul Sibiu nu mai funcționează o școală: au fost înscriși doar patru elevi

20 Martie 2019 12:21

În județul Sibiu nu mai funcționează o școală: au fost înscriși doar patru elevi

O școală din județul Sibiu nu mai funcționează din acest an din lipsă de elevi. Activitatea acesteia a fost sistată în baza hotărârii consiliului de administrație și a consiliului local.

Este vorba despre Școala primară din Ștenea, structură a Școlii gimnazială Șeica Mare, acolo unde la începutul anului de studii 2018-2019 au fost înscriși doar patru copii - de două ori mai puțin decât în anul trecut. Acest lucru a determinat conducerea școlii, dar și autoritățile locale să sisteze activitatea pe o perioadă nedeterminată, în funcție de evoluția demografică.

Directoarea Școlii gimnaziale din Șeica Mare, Claudia Șușa, ne-a spus că decizia de a închide școala din Ștenea a fost luată de consiliul de administrație și consiliul local, cu aceasta fiind de acord și părinții.

„Datorită faptului că efectivele pentru ciclul primar prevăzute pentru anul acesta la Școala primară Ștenea erau mici, s-a decis prin consiliul de adminsitrație, ulterior prin hotătâre de consiliu local, și părinții fiind de acord, să-i aducem (pe cei patru copii) la școala primară din Boarta. Acolo este o clădire nouă și copiii beneficiază de toate serviciile noastre educaționale”, a explicat directoarea.
Dintre cei patru copii transferați la școala din Boarta, doi sunt în clasa I-a și câte unu în clasa a III-a și a IV-a. Directoarea ne-a mai spus că în Ștenea au învățat opt copii anul trecut, dar că instituția a funcționat, având aprobarea Inspectoratului Școlar Județean.

„În viitor vom căuta soluții, în funcție de evoluția demografică. Momentan nu putem să dăm un pronostic, dar dacă evoluția demografică va fi negativă, posibil copiii vor merge la Boarta în continuare. Copiii din ciclul preșcolar de la Ștenea veneau la Boarta din anii anteriori”, a adăugat Claudia Șușa.

Cei patru copii sunt transportați cu un microbuz al școlii, distanța dintre Ștenea și Boarta fiind de aproximativ 8 km. „Serviciiile oferite la Școala din Boarta sunt bune, fiind o clădire nouă, construită în anul 2011”, a mai spus directoarea Școlii gimnaziale din Șeica Mare.

În total, în școala din Șeica Mare învață 544 de elevi, dintre care 127 în grădinițele din subordine.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

2 comentarii

Atlas

Acum 1 an

Inginerul Carabulea este pe chituci - a fost o data !
Raspunde

eugen

Acum 1 an

Avem din pacate scoala inchisa si la Sibiu. Luna trecuta Carabulea a inchis Liceul si scoala profesionala Transcom, lasand pe drumuri peste 60 de copii si desigur profesorii lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus