Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Dr. Victor Costache apare pe lista celor 19 personalități de urmărit în 2019

Dr. Victor Costache apare pe lista celor 19 personalități de urmărit în 2019

Chirurgul cardio-vascular Victor Costache a fost nominalizat de revista de limbă engleză Business Review ca făcând parte din cele 19 personalități din România care trebuie urmărite în acest an. ”Este unul din puținii doctori care au ales să se întoarcă înapoi în România, după  ce timp de 10 ani a condus echipe medicale în Franța, Danemraca, Germania, Marea Britanie și Quebec. A lucrat alături de personalități importante în domeniu, precum Prof. Dr. Dominique Blin –fondatorul departamentului de chirurgie cardiovasculară în Franța, Prof. Dr. Phillipe Merloz, Prof. Dr. Jean Luc Magne și Prof. Dr. Christian Letoublon. În noiembrie 2018, președintele Klaus Iohannis la decorat pe chirurg cu Ordinul de Merit în rang de Cavaler”, scrie Business Review.

La sfârșitul lunii august, o echipă de medici condusă de chirurgul Victor Costache, care în 2014 a părăsit Franța pentru a opera în România, a reuşit să trateze endovascular, operația fiind o premieră, un caz de anevrism de aortă toracică rupt, la un pacient de 77 ani şi 11 luni. Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenția de la Sibiu a Conf. Dr. Victor Costache, aceasta devenind prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular. Evenimentul medical a avut loc la Spitalul European Polisano Medlife din Sibiu.

Principalul său țel în 2019 este de a porni un program național pentru tratarea bolilor de inimă la copii. ”În jur de o mie de copii mor anual în România din cauza bolilor de inimă. Ne străduim să introducem spitalul Polisano din Sibiu, care e cel mai bine echipat spital din țară, într-un program pentru copii. Am depus câteva cereri în acest sens către Ministrul Sănătății și avem un dialog constant cu autoritățile pentru a dezvolta acest program”,a spus Costache pentru Business Review.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cristian

Acum 1 an

victor costache !!!! un criminal !!!va rog oameni buni feriti va de acest asa zis ,,doctor al inimilor,,!! cautati si vedeti cati morti are aceasta bestie !!!vedeti cate plangeri penale are la politie !!!asta nu e doctor!!!asta practica medicina pt bani!!!locul lui e la puscarie!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus