Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Marșul pentru viață a adunat câteva sute de persoane în Sibiu

Marșul pentru viață a adunat câteva sute de persoane în Sibiu

Câteva sute de sibieni au participat astăzi la cea de-a noua ediție a Marșului pentru Viață. În acest an, evenimentul  a avut tema „Unic din prima secundă”. Între participanți s-au numărat tineri din Sibiu, familii cu copii, preoți, reprezentanți ai cultelor creștine din oraș și credincioși. Punctul de întâlnire a fost, la fel ca în fiecare an, Biserica de pe Bulevardul „Mihai Viteazul”. Până la plecarea în marș spre centrul orașului s-au spus rugăciuni și s-au cântat melodii cu tema pro-viață. De aici, manifestanții au plecat în marș spre Piața Mare, traseul fiind Bulevardul Mihai Viteazul-Calea Dumbrăvii-Piața Unirii-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Piața Mare. „Suntem bucuroși că și Sibiul se numără printre cele 500 de localități din România și Republica Moldova înscrise la Marșul pentru Viață. Am încercat să dăm viață acestui marș printr-o participare prin care să semnalizăm faptul că viața este cel mai de preț dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu. Tema din acest an ne oferă posibilitatea reflecției asupra situației în care se află femeile în criză de sarcină, asupra darului familiei, asupra familiei în general. Prin toate aceste acțiuni am dorit să sensibilizăm opinia publică, iar Sibiul este unul dintre orașe care dau mărturie prin Marșul pentru Viață”, a declarat Ștefan Raicu reprezentantul Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, citat de site-ul Mitropoliei Ardealului.

ece3f0a1-2ed1-454d-82a8-3daabb209a5c a806e473-96f4-425d-958c-1c209afa1fc7

În Piața Mare reprezentanții cultelor și organizațiilor partenere au transmis mesaje, au citit rugăciuni, iar mai apoi au avut loc mai multe momente artistice.

Marșul pentru Viață de la Sibiu a fost organizat de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos și Centrul de consiliere Mama.

Foto: Ovidiu Matiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

nobody like everybody

Acum 4 ani

Iar n-au ce face masturbatorii in public... A-propos, habar n-aveam ca sunt atat de multe " culte crestine " oare de ce ? Care cum are vreun "smen" hop face un cult religios, in numele Domnului evident. Bai, libertatea asta de exprimare a ajuns sa fie urâta, sa pută a interese josnice pe alocuri ..... Sa ajungi sa te masturbezi in public cu sloganuri de trei lei este o libertate intr-adevar, dar e stearpa de eficienta. A avea copii e o libertate fundamentala , la fel cu a nu avea! Aceste libertati nu ar trebui statuate prin legi ale omului Dar ce mişto si civic-corect arata sa iesi in fata bisericii cu un carton colorat in mâna si sa faci pe credinciosul pios patruns de har. ....hmm? Altfel te vede lumea. Chiar daca dupa miting te duci acasa si ii bagi aia in gura posesorului masinii cu numar de VL care a parcat mai aproape de intrare decat tine sau ii scuipi in cafea sefului la serviciu pentru ca nu te-a invoit miercurea trecuta
Raspunde

Voltaire

Acum 4 ani

Ne cerem iertare celor care s-au vrut avortati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus