Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

A murit creatoarea de modă Zina Dumitrescu

A murit creatoarea de modă Zina Dumitrescu

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit joi, la vârsta de 82 de ani, într-un azil, unde se afla internată de mai mulţi ani.

Pe numele său real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, dincolo de Prut şi s-a mutat în adolescenţă la Piteşti.

A urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi pe cele ale Facultăţii de Teatru şi Film, iar din primi anii de studii a lucrat ca manechin. La vârsta de 30 de ani a devenit director al casei de modă Venus.

La rândul ei, a format şi lansat mai multe modele, între care Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad şi Dana Săvuică.

Supranumită „mama modei din România”, Dumitrescu a fost şi cea care l-a lansat pe Cătălin Botezatu.

A fost căsătorită de trei ori şi a avut un fiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

///

Acum 5 ani

Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca! A primit multe de la viata, dar, din pacate, la momentul respectiv n-a stiut sa profite..... Drum lin, dna Zina!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus